צ’ילי קון קרנה עם לביבות תירס וסלסה ירוקה

אודי ואושר מגישים צ'ילי קון קרנה, תבשיל בשר ושעועית דרום אמריקאי שמוגש עם לביבות תירס פריכות וסלסה ירוקה
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    28

מצרכים

אופן הכנה

  1. פורסים את הבצל הסגול לפרוסות דקות וקוצצים דק את הפלפלים הירוקים. כותשים את השום. קוצצים את העגבניות המיובשות. מפרידים את הביצה. מסננים את השעועית האדומה והתירס. מעבירים את התירס לכוס רחבה וטוחנים מעט בעזרת בלנדר מוט.
  2. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל והפלפל הירוק עד שהם מתרככים, והבצל מזהיב. מוסיפים את השום, מטגנים דקה נוספת ומוציאים לצלחת.
  3. מוסיפים לאותו הסיר עוד קצת שמן ואת הבשר הטחון. צורבים היטב עד שהבשר משנה את צבעו ומשחים מעט. מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המיובשות וממשיכים לבשל כ-2 דקות.
  4. מחזירים את הירקות ומוסיפים את השעועית. מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כשעה. ב-10 הדקות האחרונות מסירים מכסה, מוסיפים את השוקולד, מערבבים ומכבים את האש.
  5. מכינים את הלביבות: מערבבים בקערה את הפולנטה, הקמח, הסודה והמלח. עושים גומחה במרכז ויוצקים אליה את חלב הקוקוס, השמן והחלמון. מערבבים עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים לבלילה את התירס. בעזרת המטרפה מקציפים את החלבון עד שהוא מאוד יציב, ומקפלים לתוך הבלילה.
  6. מחממים מחבת עם מעט שמן, יוצקים כף נדיבה מהבלילה ומשטחים לעיגול בקוטר 10 ס”מ. שומרים על רווח בין הלביבות. הופכים כאשר נוצרות בועות קטנות בחלק העליון ומטגנים עד להזהבה.
  7. מכינים את הסלסה הירוקה: טוחנים במעבד מזון את כל הרכיבים. מתקנים את התיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך.
  8. מסדרים בצלחת הגשה כמה לביבות ועליהן צ’ילי קון קרנה. את הסלסה הירוקה מגישים בקערית קטנה בצד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1371.2 קק״ל 5484.7 קק״ל
פחמימות 70.0 גרם 279.8 גרם
שומן 89.5 גרם 358.0 גרם
נתרן 3466.6 מ״ג 13866.3 מ״ג
חלבון 53.1 גרם 212.4 גרם
סיבים תזונתיים 19.0 גרם 75.8 גרם
שומן רווי 42.0 גרם 167.8 גרם
כולסטרול 171.5 מ״ג 685.8 מ״ג
סידן 175.0 מ״ג 699.8 מ״ג
ברזל 10.9 מ״ג 43.5 מ״ג
אשלגן 1950.5 מ״ג 7802.0 מ״ג
אבץ 9.3 מ״ג 37.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody