מוכנימוס למקסיקנוס? צ’ילי קון קרנה על פירה

מתכון לתבשיל צ'ילי קון קרנה אורגינל ממקסיקו! מגישים על פירה עשיר ורך, מפזרים קצת כוסברה טרייה ונהנים מארוחה חלומית שגם הילדים יאהבו בטירוף
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר סוטאז’ ומטגנים את הבצל והסלרי עד שהם מתחילים להתרכך ולהזהיב.
  2. מוסיפים את הבשר, מערבבים ומטגנים תוך ערבוב ושבירת הגושים, עד שהוא מחליף את צבעו ומתחיל להזהיב.
  3. מסננים את הפלפלים ושומרים את הנוזלים בצד. שמים אותם במעבד מזון, מוסיפים את אבקת המרק, מיץ הלימון, הקקאו, הפפריקה, הכמון והקינמון וטוחנים למשחה.

    טחנים במעבד מזון את התבלינים. צילום: שניר גואטה
    טחנים במעבד מזון את התבלינים. צילום: שניר גואטה

  4. מוסיפים את המשחה לסיר ומערבבים היטב עם הבשר והירקות.

    מוסיפים את המשחה לסיר. צילום: שניר גואטה
    מוסיפים את המשחה לסיר. צילום: שניר גואטה

  5. מוסיפים את רוטב הפומודורו והמים ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.

    מוסיפים את הרוטב פומדורו. צילום: שניר גואטה
    מוסיפים את הרוטב פומדורו. צילום: שניר גואטה

  6. מוסיפים את השעועית ומערבבים. מבשלים עוד 10-15 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול.
  7. מפזרים כוסברה ומגישים לצד פירה. שומרים בכלי אטום במקרר.

    צ'ילי קון קרנה. צילום: שניר גואטה
    צ’ילי קון קרנה. צילום: שניר גואטה

הערות

  • אפשר להשתמש בשעועית יבשה: משרים את השעועית למשך לילה שלם. שוטפים, מעבירים לסיר גדול עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים, או עד שהשעועית מתרככת. אפשר לבשל בסיר לחץ – זמן הבישול מתקצר משמעותית ל-20-25 דקות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 333.1 קק״ל 1665.7 קק״ל
פחמימות 24.0 גרם 120.0 גרם
סוכר 5.7 גרם 28.4 גרם
שומן 14.0 גרם 69.9 גרם
נתרן 440.1 מ״ג 2200.5 מ״ג
חלבון 22.4 גרם 112.2 גרם
סיבים תזונתיים 4.9 גרם 24.6 גרם
שומן רווי 3.6 גרם 18.1 גרם
כולסטרול 54.6 מ״ג 273.0 מ״ג
סידן 18.9 מ״ג 94.7 מ״ג
ברזל 3.1 מ״ג 15.6 מ״ג
אשלגן 518.7 מ״ג 2593.4 מ״ג
אבץ 4.8 מ״ג 23.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar