צ’יפס זוקיני אפוי

צ׳יפס אפוי כבר כולם מכירים, אבל צ’יפס זוקיני אפוי עדיין לא טעמתם! רחלי קרוט מלמדת איך להכין צ׳יפס רך מבפנים ופריך מבחוץ עם מינימום שמן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

צ׳יפס זוקיני

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מסירים את הקצוות של הזוקיני וחותכים לחצי לאורכם ושוב לחצי לאורך כך שיווצרו 4 רצועות. חותכים לחצי לקבלת 8 מקטעים באורך של 5 ס”מ לערך. (אפשר גם לחתוך לאצבעות כמו שחותכים תפוחי אדמה לצ’יפס).
  3. מגררים את הגבינה על החלק הדק בפומפייה, מפרידים את עלי התימין ומגררים את קליפת הלימון.
  4. שמים בקערה אחת קמח, בשנייה ביצים ובשלישית מערבבים פירורי לחם עם גבינה מגורדת, עלי טימין, פלפל שחור ומלח.
  5. מצפים את הזוקיני בקמח ומנערים מעט לקבלת שכבה אחידה.
  6. מעבירים לקערה עם הביצים, עוטפים היטב מכל הכיוונים ומעבירים לקערת פירורי הלחם והגבינה.
  7. מצפים היטב מסביב. חוזרים על הפעולה עם כל הזוקיני.
  8. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומתיזים עליו תרסיס שמן.
  9. מניחים מעל את הזוקיני ומתיזים בנדיבות תרסיס שמן מעל.
  10. אופים במשך 10 דקות והופכים לצד השני, אופים עוד 2-5 דקות (תלוי בעובי הזוקיני), חשוב שהחלק החיצוני יהיה זהוב.
  11. מגישים חם חם עם גרידת לימון מעל (מגרדים על החלק הדק בפומפייה) שמוסיפה תועפות טעם.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 348.4 קק״ל 1393.6 קק״ל
פחמימות 42.4 גרם 169.6 גרם
שומן 10.3 גרם 41.0 גרם
נתרן 700.9 מ״ג 2803.6 מ״ג
חלבון 22.5 גרם 90.0 גרם
סיבים תזונתיים 5.6 גרם 22.4 גרם
שומן רווי 4.7 גרם 19.0 גרם
כולסטרול 142.2 מ״ג 568.6 מ״ג
סידן 294.1 מ״ג 1176.3 מ״ג
ברזל 2.2 מ״ג 8.9 מ״ג
אשלגן 563.6 מ״ג 2254.3 מ״ג
אבץ 1.9 מ״ג 7.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody