צ’יפס חיוכים שאי אפשר לעמוד בפניו

בפני התוספת הזו אתם פשוט לא תצליחו להחזיק את עצמכם - צ'יפס חיוכים פריך ושחום שכיף לאכול ליד השניצל וגם סתם כנשנוש
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    6

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 3 ס”מ.
  2. מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 3 ס”מ מעל תפוחי האדמה, מוסיפים כפית גדושה מלח ומביאים לרתיחה.
  3. מבשלים 30-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מאוד. מסננים היטב ומצננים.
  4. מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק. מוסיפים קורנפלור ופירורי לחם, מתבלים במלח ומערבבים לבצק.
  5. יוצרים את החיוכים: מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי 3/4 ס”מ.
  6. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס”מ. בעזרת קש יוצרים שתי עיניים. מרחיבים את העיניים עם הקש כי הן נוטות להצטמצם במהלך הטיגון. בעזרת כף יוצרים פה מחייך.
  7. מטגנים במחבת: יוצקים שמן בגובה 1 ס”מ למחבת ומחממים על להבה בינונית. מטגנים 6-5 צ’יפס חיוכים בכל פעם (כדי שהשמן לא יתקרר) 3-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 106.8 קק״ל 213.5 קק״ל
פחמימות 22.9 גרם 45.8 גרם
שומן 0.3 גרם 0.5 גרם
נתרן 2763.6 מ״ג 5527.3 מ״ג
חלבון 2.0 גרם 4.0 גרם
סיבים תזונתיים 1.1 גרם 2.1 גרם
שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 3.3 מ״ג 6.5 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 0.6 מ״ג
אשלגן 33.0 מ״ג 66.1 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 0.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody