
-
זמן הכנה40 דקות
-
זמן כוללשעה ו-10 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
מצרכים
-
6 תפוחי אדמה לטיגון של הדוד משה גדולים
-
1 כף קורנפלור
-
3/4 בקבוק שמן קנולה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית תבלין גריל
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
1 כפית פפריקה מתוקה
אופן הכנה
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה, לא מקלפים. חוצים את תפוחי האדמה לרוחב ואז לאורך, כך שמתקבלים ארבעה פלחים.
- משרים את תפוחי האדמה במים עם מלח למשך חצי שעה.
- מעבירים את תפוחי האדמה לסיר ושופכים עליהם מי ברז וכף מלח. מבשלים עשר דקות מרגע הרתיחה. אפשר לשפוך על תפוחי האדמה מים רותחים וכך לקצר את זמן הבישול.
- מסננים את הפלחים, סופגים את שאריות המים במגבת ומניחים להם להתייבש למשך חצי שעה.
- שמים בשקית פלסטיק את הקורנפלור, מכניסים את הפלחים ומנערים היטב.
- מעבירים את הפלחים למסננת ומנערים קלות כדי להיפטר מעודפי הקורנפלור.
- מטגנים את הפלחים במחבת עם שמן עמוק בחום של 170 מעלות, עד הזהבה.
- מערבבים את כל התבלינים - מלח, פפריקה, גריל עוף, סוכר, פלפל שחור ופפריקה חריפה ומתבלים את הצ’יפס. מגישים עם רוטב לטעמכם.

בשיתוף עם דוד משה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
17.2
קק״ל
68.7
קק״ל
פחמימות
4.1
גרם
16.5
גרם
שומן
0.1
גרם
0.5
גרם
נתרן
775.9
מ״ג
3103.5
מ״ג
חלבון
0.2
גרם
0.7
גרם
סיבים תזונתיים
0.3
גרם
1.1
גרם
שומן רווי
0.0
גרם
0.1
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
4.8
מ״ג
19.2
מ״ג
ברזל
0.1
מ״ג
0.4
מ״ג
אשלגן
125.4
מ״ג
501.5
מ״ג
אבץ
0.1
מ״ג
0.3
מ״ג
תגובות (6)
יצא טוב גם כאפוי? אם כן איזו טמפרטורה וכמה זמן אפיה?
היי, אפשר גם לאפות את הצ’יפס אבל אז אין צורך לצפות בקורנפלור. אפשר לדלג על השלב הזה, לשים את חתיכות תפוחי האדמה בקערה עם כל התבלינים ומעט שמן, לערבב היטב עד שהם מצופים לחלוטין בשמן ותבלינים, לחמם מראש תנור לחום של 220 מעלות בתוכנית טורבו ולאפות בתנור כ-20 דקות. לערבב קצת ולהמשיך באפייה עד הזהבה. בהצלחה!
אפשר לטגן באוויר חם? כמה זמן?
אפשר במכשיר המיועד לכך לפי הוראות בחוברת ההפעלה של המכשיר. בהצלחה!
איזה תבלין גריל מומלץ?של איזו חברה?
היי, זה עניין של טעם אישי. אין המלצה לתבלין ספציפי. בהצלחה!