צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי וטחינה

אבי לוי מכין מנה חגיגית של צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי. אופים את הצלי בתנור עם טחינה ירוקה ומקבלים מנה עיקרית לארוחה משפחתית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    17

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים מחבת סוטאז’ ומוסיפים שמן זית. צולים את נתח הצלי ו”סוגרים” את הבשר מכל צדדיו. מוציאים ושומרים בצד.
  2. פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומטגנים בסוטאז’ עם מעט שמן זית. כשהבצלים מתרככים מעט, מחזירים לסיר את נתח הצלי.
  3. מוסיפים לסוטאז’ את כל התבלינים ואת ציר הבקר, מכסים ומבשלים כשעתיים על אש קטנה. כשהבשר רך, מוציאים את הנתח מהסוטאז’, שומרים בצד ומצננים.
  4. קולפים את הארטישוק הירושלמי, חוצים לחצי ומוסיפים לסוטאז’.
  5. פורסים את נתח הצלי לפרוסות עבות, מחזירים לסוטאז’ וממשיכים לבשל כ-30 דקות, עד לריכוך הארטישוק הירושלמי.
  6. מכינים את הטחינה הירוקה: שמים במעבד מזון את כל המרכיבים מלבד המים. מעבדים למשחה חלקה ומוסיפים מים קרים עד הגעה לסמיכות הרצויה.
  7. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. יוצקים את הטחינה מעל הצלי, ומכניסים את הסוטאז’ לתנור לאפייה של 8 דקות. מגישים.

הערות

  • אפשר להחליף את ציר הבקר בכמות זהה של מים
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1079.8 קק״ל 4319.1 קק״ל
פחמימות 28.2 גרם 113.0 גרם
שומן 50.6 גרם 202.2 גרם
נתרן 2325.9 מ״ג 9303.5 מ״ג
חלבון 86.8 גרם 347.0 גרם
סיבים תזונתיים 7.3 גרם 29.3 גרם
שומן רווי 5.2 גרם 20.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 122.1 מ״ג 488.3 מ״ג
ברזל 5.2 מ״ג 20.9 מ״ג
אשלגן 631.3 מ״ג 2525.0 מ״ג
אבץ 1.8 מ״ג 7.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar