סנו רקע

צלי עוף עם פטריות וערמונים בתנור

אין כמו צלי עוף לשבת חורפית - צלי עוף עם פטריות וערמונים ברוטב נפלא בפחות מחצי שעת עבודה. משדכים אותו לאורז לבן ומתענגים על כל ביס
אין כמו צלי עוף לשבת חורפית - צלי עוף עם פטריות וערמונים ברוטב נפלא בפחות מחצי שעת עבודה. משדכים אותו לאורז לבן ומתענגים על כל ביס
  • ענת אלישע
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-35 דק׳
  • קלוריות
    488
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 488.1 קק״ל 2928.6 קק״ל
    פחמימות 30.2 גרם 181.0 גרם
    שומן 17.9 גרם 107.5 גרם
    נתרן 482.4 מ״ג 2894.1 מ״ג
    חלבון 41.0 גרם 246.0 גרם
    סיבים תזונתיים 11.1 גרם 66.9 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 21.4 גרם
    כולסטרול 128.3 מ״ג 770.0 מ״ג
    סידן 292.1 מ״ג 1752.7 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 22.3 מ״ג
    אשלגן 2295.1 מ״ג 13770.7 מ״ג
    אבץ 4.5 מ״ג 27.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-35 דק׳
  • קלוריות
    488
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 488.1 קק״ל 2928.6 קק״ל
    פחמימות 30.2 גרם 181.0 גרם
    שומן 17.9 גרם 107.5 גרם
    נתרן 482.4 מ״ג 2894.1 מ״ג
    חלבון 41.0 גרם 246.0 גרם
    סיבים תזונתיים 11.1 גרם 66.9 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 21.4 גרם
    כולסטרול 128.3 מ״ג 770.0 מ״ג
    סידן 292.1 מ״ג 1752.7 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 22.3 מ״ג
    אשלגן 2295.1 מ״ג 13770.7 מ״ג
    אבץ 4.5 מ״ג 27.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
ענת אלישע
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

צלי עוף עם פטריות וערמונים


אופן הכנה

  1. מחממים שמן בסיר שמתאים לתנור ומניחים את נתחי העוף. צורבים היטב עד הזהבה עמוקה משני הצדדים.
  2. מוציאים את הנתחים לצלחת ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים 10 דקות ומוסיפים את הסלרי והערמונים. מטגנים 2 דקות ומוסיפים את התבלינים והסילאן.
  3. מערבבים היטב ומוסיפים את הפטריות, מערבבים ומטגנים עוד 5 דקות.
  4. מוסיפים בחזרה לסיר את נתחי העוף שצרבנו.
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות חום סטטי (חום עליון תחתון).
  6. מכווצים ומרטיבים את נייר האפייה.
  7. מניחים את הנייר הרטוב מעל העוף ומכסים את הסיר בשכבת רדיד אלומניום (אין צורך להוסיף מים).
  8. מכניסים את הסיר לתנור לשעה וחצי.
  9. כעבור שעה וחצי מסירים את הניירות וצולים עוד 10 דקות.
צלי עוף עם פטריות וערמונים בתנור
צלי עוף עם פטריות וערמונים בתנור. צילום: ענת אלישע

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות