סנו רקע

צלעות תירס? מתכון לצלעות מן הצומח שלא תוכלו להפסיק להכין

תירס מתובל וצלוי בצורת צלעות! אמנם לא מדובר בתחליף לבשר, אבל מושלם כתוספת לכל סוג ארוחה ומושלם עבור מי שנמנע ממוצרים מן החי
תירס מתובל וצלוי בצורת צלעות! אמנם לא מדובר בתחליף לבשר, אבל מושלם כתוספת לכל סוג ארוחה ומושלם עבור מי שנמנע ממוצרים מן החי
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    37
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 36.6 קק״ל 183.2 קק״ל
    פחמימות 4.7 גרם 23.6 גרם
    שומן 2.0 גרם 10.1 גרם
    נתרן 446.4 מ״ג 2232.1 מ״ג
    חלבון 0.1 גרם 0.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.6 גרם
    שומן רווי 0.3 גרם 1.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 2.0 מ״ג 10.0 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    אשלגן 14.4 מ״ג 72.1 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    37
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 36.6 קק״ל 183.2 קק״ל
    פחמימות 4.7 גרם 23.6 גרם
    שומן 2.0 גרם 10.1 גרם
    נתרן 446.4 מ״ג 2232.1 מ״ג
    חלבון 0.1 גרם 0.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.6 גרם
    שומן רווי 0.3 גרם 1.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 2.0 מ״ג 10.0 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    אשלגן 14.4 מ״ג 72.1 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור

את המתכון הזה בטח ראיתם בכל מקום! בטיק טוק, במסעדות, כולם כבר מכירים את ה’טריק’ לצלעות צמחוניות שעשויות מתירס מתובל בטעמים חריפים ומעושנים בסגנון ברביקיו אמריקאי. מושלם למי שנמנע מבשר או מעוניין להפחית.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן ההכנה

  1. מתחילים בחיתוך התירס לרצועות: עושים זאת בזהירות שלא יתפרקו.
  2. בקערה מערבבים את כל המרכיבים לרוטב.
  3. מברישים את צלעות התירס ברוטב.
  4. מחממים את המנגל וצורבים את הצלעות תירס עד שהן מקבלות גוון זהוב.
  5. בוזקים מעל עשבי תיבול ומגישים.
  6. לאחר הארוחה מנקים את רשת המנגל בקלות עם סנו סושי - כרית קרצוף .

    צלעות תירס. צילום: רון יוחננוב
    צלעות תירס. צילום: רון יוחננוב

הערות

  • ניתן להגיש עם עשבי תיבול מלמעלה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
צלעות תירס? מתכון לצלעות מן הצומח שלא תוכלו להפסיק להכין

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    ענת

    האם לבשל את התירס לפני שמניחים על המנגל?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא

    Avatar
    מור מושקוביץ

    נראה אש! אין צורך בבישול מקדים?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא

    Avatar
    ליאורה ויינשטיין

    איך בדיוק עושים את החיתוך? מורידים מהקלח רצועות רק של גרעינים?

      Avatar
      מערכת Foody

      בזהירות עם סכין מורידים חלק מהתירס, לא רק הגרעינים, אלא גם חלק מהגזע

קטגוריות

אביזרים

טכניקות