
צלעות תירס? מתכון לצלעות מן הצומח שלא תוכלו להפסיק להכין
תירס מתובל וצלוי בצורת צלעות! אמנם לא מדובר בתחליף לבשר, אבל מושלם כתוספת לכל סוג ארוחה ומושלם עבור מי שנמנע ממוצרים מן החי
תירס מתובל וצלוי בצורת צלעות! אמנם לא מדובר בתחליף לבשר, אבל מושלם כתוספת לכל סוג ארוחה ומושלם עבור מי שנמנע ממוצרים מן החי
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 36.6 קק״ל 183.2 קק״לפחמימות 4.7 גרם 23.6 גרםשומן 2.0 גרם 10.1 גרםנתרן 446.4 מ״ג 2232.1 מ״גחלבון 0.1 גרם 0.5 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.6 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.0 מ״ג 10.0 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.3 מ״גאשלגן 14.4 מ״ג 72.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות37
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 36.6 קק״ל 183.2 קק״לפחמימות 4.7 גרם 23.6 גרםשומן 2.0 גרם 10.1 גרםנתרן 446.4 מ״ג 2232.1 מ״גחלבון 0.1 גרם 0.5 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.6 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.0 מ״ג 10.0 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.3 מ״גאשלגן 14.4 מ״ג 72.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
את המתכון הזה בטח ראיתם בכל מקום! בטיק טוק, במסעדות, כולם כבר מכירים את ה’טריק’ לצלעות צמחוניות שעשויות מתירס מתובל בטעמים חריפים ומעושנים בסגנון ברביקיו אמריקאי. מושלם למי שנמנע מבשר או מעוניין להפחית.
מרכיבים 6 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 37 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים


תירס
-
5 תירס טרי בינוניים
-
1 כף שמן זית
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
2 כפות רוטב צ’ילי חריף

אופן ההכנה
- מתחילים בחיתוך התירס לרצועות: עושים זאת בזהירות שלא יתפרקו.
- בקערה מערבבים את כל המרכיבים לרוטב.
- מברישים את צלעות התירס ברוטב.
- מחממים את המנגל וצורבים את הצלעות תירס עד שהן מקבלות גוון זהוב.
- בוזקים מעל עשבי תיבול ומגישים.
- לאחר הארוחה מנקים את רשת המנגל בקלות עם סנו סושי - כרית קרצוף .
צלעות תירס. צילום: רון יוחננוב
אופן ההכנה
- מתחילים בחיתוך התירס לרצועות: עושים זאת בזהירות שלא יתפרקו.
- בקערה מערבבים את כל המרכיבים לרוטב.
- מברישים את צלעות התירס ברוטב.
- מחממים את המנגל וצורבים את הצלעות תירס עד שהן מקבלות גוון זהוב.
- בוזקים מעל עשבי תיבול ומגישים.
- לאחר הארוחה מנקים את רשת המנגל בקלות עם סנו סושי - כרית קרצוף .
הערות
- ניתן להגיש עם עשבי תיבול מלמעלה
הערות
- ניתן להגיש עם עשבי תיבול מלמעלה
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
האם לבשל את התירס לפני שמניחים על המנגל?

לא
נראה אש! אין צורך בבישול מקדים?

לא
איך בדיוק עושים את החיתוך? מורידים מהקלח רצועות רק של גרעינים?

בזהירות עם סכין מורידים חלק מהתירס, לא רק הגרעינים, אלא גם חלק מהגזע