צנצנת החלומות – קרם וניל עם קראמבל, רוטב פירות יער ונשיקות

חלומות מתוקים בצנצנות שקופות - קרם קצפת וניל עם קראמבל חמאה פריך, רוטב פירות יער ונשיקות מרנג קטנטנות. רוצים עוד יותר להרשים? הוסיפו פירות יער ומקרונים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    6 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

רוטב פירות יער

  • 150 גרם או 3/4 כוס סוכר לבן
  • 400 גרם פירות יער טריים

קרם פטיסייר

  • 250 מ"ל או 1 כוס חלב 3%
  • 70 גרם או 1/3 כוס סוכר לבן
  • 2 חלמונים L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 25 גרם או 1 1/2 כפות קורנפלור
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%

קראמבל

  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם או 1/2 כוס סוכר חום בהיר – דמררה

נשיקות מיני

  • 250 גרם חלבונים

אופן הכנה

  1. מכינים רוטב פירות יער: בסיר שמים סוכר ומיקס פירות יער ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה עד שהפירות מגירים נוזלים.
  2. טוחנים ומסננים.
  3. מכינים קרם פטיסייר: מביאים לרתיחה בסיר חלב ומחית וניל.
  4. בקערה נפרדת מערבבים יחד חלמונים , סוכר וקורנפלור למסה אחידה.
  5. ברגע שיש רתיחה קלה מתחילים השוואת טמפרטורות - שופכים מעט מהחלב הרותח על החלמונים ומיד מערבבים היטב. ממשיכים להוסיף את החלב תוך ערבוב של הבלילה כל הזמן. מחזירים לסיר ומעלים שוב על אש בינונית.
  6. מערבבים כל הזמן את הקרם עד שהוא הופך להיות סמיך ויש בעבוע. מסירים מהאש.
  7. מוסיפים את החמאה כל פעם 10 גרם ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת.
  8. שופכים את הקרם לקערה נקייה ומעל שמים ניילון נצמד שייגע בקרם ויכסה אותו לחלוטין. מקררים כ-6 שעות.
  9. לאחר הקירור, בכדי להשתמש, מערבבים היטב עד שהקרם ניתן לזילוף.
  10. בכדי להקליל את הקרם ניתן לקפל אותו ביחד עם 250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת (לא חובה).
  11. מכינים קראמבל: מערבבים יחד את כל החומרים עד למרקם חולי.
  12. אופים עד להשחמה בתנור על 180 מעלות.
  13. לאחר קירור טוחנים לסבלה.
  14. מכינים נשיקות:
  15. בקערת המיקסר שמים חלבונים וסוכר לבן.
  16. מניחים מעל סיר עם מעט מים רותחים ומתחילים לערבב .
  17. חשוב שהמים לא ייגעו בתחתית הקערה של המיקסר ולשים לב שמערבבים כל הזמן.
  18. בודקים שהסוכר נמס לחלוטין ומעבירים את הקערה למיקסר עם וו הקצפה ומקציפים על מהירות גבוהה עד שנוצר קצף אחיד, חזק ומבריק.
  19. מזלפים ואופים על 100 מעלות כ-4 שעות.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)