
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים7
מצרכים
-
150 גרם חמאה קרה
-
250 גרם קמח לבן(2 כוסות פחות 3 כפות)
-
200גרם או 1 כוס סוכר לבן
-
1 ביצה L
-
1 כפית תמצית וניל(אופציונלי)
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה מהגליל שמתאים בול לגודל התבנית.
- שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומעבירים את החלק הראשון על משטח עבודה מרופד בנייר אפייה בגליל. משטחים קצת בעזרת הידיים ומכסים בנייר האפייה. גוזרים את הנייר, ומרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי 3-4 מ”מ.
- קורצים עוגיות בצורות שונות ומסדרים על גבי תבנית האפייה.
- אופים כ-10-12 דקות, או עד להזהבה קלה. מצננים על הרשת.
- זורים מעל את אבקת הסוכר ומגישים.
עוגיות חמאה. צילום: שני הלוי
בשיתוף עם סנו-סושי
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
40
מנות
קלוריות
72.6
קק״ל
2903.8
קק״ל
פחמימות
9.7
גרם
389.5
גרם
שומן
3.4
גרם
134.1
גרם
נתרן
4.6
מ״ג
184.3
מ״ג
חלבון
0.9
גרם
35.3
גרם
סיבים תזונתיים
0.2
גרם
6.8
גרם
שומן רווי
0.0
גרם
1.8
גרם
כולסטרול
6.3
מ״ג
253.2
מ״ג
סידן
1.8
מ״ג
70.1
מ״ג
ברזל
0.1
מ״ג
3.9
מ״ג
אשלגן
8.9
מ״ג
354.5
מ״ג
אבץ
0.1
מ״ג
3.1
מ״ג
תגובות (0)