צ׳ורוס ריבת חלב וקפה

צ׳ורוס ריבת חלב וקפה: גרסה מושחתת במיוחד לקינוח הספרדי הקלאסי המטוגן בשמן עמוק, ומוגש בליווי ציפוי סוכר וקינמון ועם רוטב ריבת חלב ואספרסו
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

צ׳ורוס

ציפוי

רוטב

אופן הכנה

  1. בסיר קטן מביאים לרתיחה  את המים, חמאה, סוכר ווניל ומלח.
  2. כשהתערובת רותחת, מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים בבת אחת את כל הקמח ומערבבים נמרצות עם כף עץ עד ליצירת כדור בצק.
  3. מחכים שהתערובת תתקרר מעט, ומוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת. מערבבים היטב עד להטמעה מלאה של הביצים. 
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק. בינתיים, מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן. כשהשמן חם, מזלפים לתוכו רצועות באורך 5-8 ס”מ ומטגנים עד שהן מזהיבות. מוציאים לנייר סופג.
  5. מכינים את ציפוי הקינמון: מערבבים את הסוכר והקינמון ליצירת סוכר קינמון.
  6. מעבירים את הרצועות המטוגנות לסוכר קינמון ומגלגלים אותן בתוכו.
  7. מכינים את הרוטב: בסיר קטן שמים את ריבת החלב והשמנת. מערבבים תוך חימום עד שנוצר רוטב חלק. מוסיפים את תמצית האספרסו, מערבבים ומסירים מהאש.
  8. מגישים את הצ’ורוס החמים עם הרוטב.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 691.9 קק״ל 2767.7 קק״ל
פחמימות 98.1 גרם 392.5 גרם
שומן 28.2 גרם 112.7 גרם
נתרן 378.6 מ״ג 1514.4 מ״ג
חלבון 10.9 גרם 43.4 גרם
סיבים תזונתיים 1.1 גרם 4.2 גרם
שומן רווי 16.3 גרם 65.0 גרם
כולסטרול 197.0 מ״ג 787.9 מ״ג
סידן 170.3 מ״ג 681.0 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״ג
אשלגן 285.1 מ״ג 1140.4 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 4.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody