צ׳יפס חצילים ברוטב סויה וצ׳ילי
צ'יפס חצילים עם הרוטב הכי טעים שאתם יכולים להכין - רוטב סויה וצ'ילי מתוק שעוטף כל קוביית חציל מטוגנת, נשנוש כיפי או תוספת נפלאה
צ'יפס חצילים עם הרוטב הכי טעים שאתם יכולים להכין - רוטב סויה וצ'ילי מתוק שעוטף כל קוביית חציל מטוגנת, נשנוש כיפי או תוספת נפלאה
- אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1136.7 קק״ל 6819.9 קק״לפחמימות 49.6 גרם 297.7 גרםסוכר 6.5 גרם 39.2 גרםשומן 106.9 גרם 641.5 גרםנתרן 1262.1 מ״ג 7572.3 מ״גחלבון 6.4 גרם 38.7 גרםסיבים תזונתיים 8.1 גרם 48.7 גרםשומן רווי 7.6 גרם 45.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 51.5 מ״ג 309.3 מ״גברזל 2.2 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 671.0 מ״ג 4025.9 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 6.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות1137
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1136.7 קק״ל 6819.9 קק״לפחמימות 49.6 גרם 297.7 גרםסוכר 6.5 גרם 39.2 גרםשומן 106.9 גרם 641.5 גרםנתרן 1262.1 מ״ג 7572.3 מ״גחלבון 6.4 גרם 38.7 גרםסיבים תזונתיים 8.1 גרם 48.7 גרםשומן רווי 7.6 גרם 45.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 51.5 מ״ג 309.3 מ״גברזל 2.2 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 671.0 מ״ג 4025.9 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 6.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 1137 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
ציפוי
-
1/2כוס או 70 גרם קמח לבן
-
1/2כוס או 70 גרם קורנפלור
-
1/2כוס או 70 גרם קמח תפוחי אדמה
טיגון
-
3 כוסות שמן קנולהאו ספריי שמן לאייר פראייר
רוטב
אופן הכנה
- מניחים את קוביות החצילים במסננת ומפזרים עליהן מלח. מערבבים ונותנים להם להגיר נוזלים כחצי שעה.
- מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי בקערה.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקלחת קטנה ומבשלים כעשר דקות להסמכה קלה.
- מחממים שמן בסיר קטן לטמפרטורה של 160 מעלות.
- מייבשים היטב את קוביות החציל במגבות נייר.
- שמים את קוביות החציל בקערת הקמחים ודואגים שיהיו עטופות היטב מכל הצדדים.
- מטגנים את החצילים בשמן עמוק (בנגלות, כדי לא להוריד את טמפ׳ השמן), עד שהם זהובים ומעט שחומים.
- אם מכינים באייר פראייר, מכינים על טמפרטורה של 180 מעלות ל-10-15 דקות.
- ממש לפני ההגשה מוזגים את הרוטב על הצ׳יפס, מוסיפים שומשום ובצל ירוק ואוכלים מיד.
- חשוב להוסיף את הרוטב רק לפני שאוכלים כדי שהצ׳יפס לא יהיה רטוב.
אופן הכנה
- מניחים את קוביות החצילים במסננת ומפזרים עליהן מלח. מערבבים ונותנים להם להגיר נוזלים כחצי שעה.
- מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי בקערה.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקלחת קטנה ומבשלים כעשר דקות להסמכה קלה.
- מחממים שמן בסיר קטן לטמפרטורה של 160 מעלות.
- מייבשים היטב את קוביות החציל במגבות נייר.
- שמים את קוביות החציל בקערת הקמחים ודואגים שיהיו עטופות היטב מכל הצדדים.
- מטגנים את החצילים בשמן עמוק (בנגלות, כדי לא להוריד את טמפ׳ השמן), עד שהם זהובים ומעט שחומים.
- אם מכינים באייר פראייר, מכינים על טמפרטורה של 180 מעלות ל-10-15 דקות.
- ממש לפני ההגשה מוזגים את הרוטב על הצ׳יפס, מוסיפים שומשום ובצל ירוק ואוכלים מיד.
- חשוב להוסיף את הרוטב רק לפני שאוכלים כדי שהצ׳יפס לא יהיה רטוב.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן