
-
זמן הכנהשעה
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיקשה
-
מרכיבים15
מצרכים
בלילת שוקולד
-
1כוס או 140 גרם קמח לבן
-
1כפית או 3 גרם אבקת אפייה
-
4כפות או 40 גרם אבקת קקאו
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1גביע או 200 גרם שמנת חמוצה 15%
-
1/4כוס או 60 מ"ל חלב 3%
-
2 ביצים L
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמן קנולה
ציפוי
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1/2חבילה או 40 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
4 כפות סוכר לבן
-
1 בקבוקון צבע מאכל כחול
קישוט
-
100 גרם שוקולד לבן
-
50 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תבנית השקעים במנז’טים מנייר (מס’ 4), או משמנים את שקעי התבנית.
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה הקקאו והסוכר. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את שאר מרכיבי המאפינס. מערבבים במטרפה כמה שפחות, רק עד שהחומרים היבשים נטמעים והתערובת כמעט חלקה.
- מניחים כף גדושה מאוד של הבלילה בכל שקע, כך שהבלילה תמלא קצת יותר מ-1/2 מגובה השקע.
- אופים כ-20 דקות להתייצבות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
- מכינים את הציפוי: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג והסוכר לקרם יציב. מוסיפים את צבע המאכל ומקציפים קצרות, עד שהקרם נצבע באופן אחיד.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חורים ל”שערות” (מס’ 233). מזלפים לכיסוי הקאפקייק ב-2 שכבות.
- מכינים את “העיניים”: בקערות נפרדות ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן והשוקולד המריר, ומעבירים כל שוקולד לשקית זילוף קטנה.
- מזלפים 32 עיגולי שוקולד לבן בגודל הרצוי (בערך בגודל מטבע של עשרה שקלים) על נייר אפייה. מזלפים אישון משוקולד מריר בתוך כל עיגול לבן. מעבירים למקפיא להתקשות ל-10 דקות.
- מניחים זוג עיניים על כל קאפקייק. ליצירת הפה, חותכים עוגיות אוראו לחצי ונועצים בכל עוגה חצי עוגייה, כשהחלק החתוך כלפי פנים.
הערות
- בזמן הזילוף פיית השקית צריכה להיות באוויר, מעל העוגה, והתנועה תוך כדי הזילוף צריכה להיות של משיכה כלפי מעלה. אם מזלפים צמוד מדי לעוגה הזילופים לא ייראו כמו שערות
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
16
מנות
קלוריות
232.6
קק״ל
3721.3
קק״ל
פחמימות
28.9
גרם
462.7
גרם
שומן
12.3
גרם
197.0
גרם
נתרן
50.2
מ״ג
802.9
מ״ג
חלבון
3.4
גרם
53.9
גרם
סיבים תזונתיים
1.1
גרם
18.2
גרם
שומן רווי
3.8
גרם
60.5
גרם
כולסטרול
38.6
מ״ג
616.8
מ״ג
סידן
43.4
מ״ג
694.8
מ״ג
ברזל
0.7
מ״ג
11.5
מ״ג
אשלגן
373.0
מ״ג
5967.3
מ״ג
אבץ
0.7
מ״ג
11.9
מ״ג
תגובות (8)
אפשר לעשות בתנית רגילה של קוטר 26??
היי, אפשר להכין בתבנית 26 ואם נשארת בלילה, להכין גם כמה קאפקייקס ((: בהצלחה!
במה אפשר להחליף אם אין שמנת חמוצה?
אפשר להשתמש ביוגורט, רוויון, לבן… בהצלחה (:
איך אפשר להפוך לפרווה?
אפשר להשתמש בחומרי גלם פרווה: שמנת צמחית, קרם קוקוס וכד’. בהצלחה ושנה טובה!
אפשר לשים יום לפני במקרר?
בוודאי!