-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 430.0 קק״ל 1720.2 קק״לפחמימות 53.4 גרם 213.6 גרםשומן 5.4 גרם 21.6 גרםנתרן 833.9 מ״ג 3335.8 מ״גחלבון 10.8 גרם 43.1 גרםסיבים תזונתיים 17.6 גרם 70.5 גרםשומן רווי 1.2 גרם 4.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 407.8 מ״ג 1631.0 מ״גברזל 2.5 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 2722.6 מ״ג 10890.6 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות430
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 430.0 קק״ל 1720.2 קק״לפחמימות 53.4 גרם 213.6 גרםשומן 5.4 גרם 21.6 גרםנתרן 833.9 מ״ג 3335.8 מ״גחלבון 10.8 גרם 43.1 גרםסיבים תזונתיים 17.6 גרם 70.5 גרםשומן רווי 1.2 גרם 4.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 407.8 מ״ג 1631.0 מ״גברזל 2.5 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 2722.6 מ״ג 10890.6 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 430 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן זית
-
1 ק"ג בשר שפונדרהניתן להשתמש בשריר או אוסובוקו
-
2 בצלים בינוניים
-
2 גזרים בינוניים
-
2 גבעולי סלרי
-
1 תפוח אדמה בינוני
-
5 שיני שוםאין צורך לקלף
-
3 כפות קמח לבן
-
1 כוס יין אדום מתוק
-
1 מנה אספרסו
-
1 כוס מים חמים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
2 גבעולי טימין טרי
-
2 עלי עלי דפנה
אופן הכנה
- בסיר כבד וגדול מחממים שמן זית. מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד שהבשר משחים מעט. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
- בינתיים, קולפים וחותכים לקוביות גדולות את הבצל, גזר, סלרי ותפוח אדמה. מוסיפים לסיר לאחר הוצאת הבשר ומטגנים כ-5 דקות, עד שהירקות מזהיבים מעט ומתרככים.
- מוסיפים שיני שום וקמח ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב את היין האדום, ולאחר מכן את הקפה ומערבבים.
- מחזירים את הבשר לסיר, מתבלים במלח, פלפל שחור, תימין ועלי דפנה, מביאים לרתיחה. מכסים בחצי מכסה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהבשר רך מאוד.
- מגישים חם בליווי פירה או אורז.
אופן הכנה
- בסיר כבד וגדול מחממים שמן זית. מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד שהבשר משחים מעט. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
- בינתיים, קולפים וחותכים לקוביות גדולות את הבצל, גזר, סלרי ותפוח אדמה. מוסיפים לסיר לאחר הוצאת הבשר ומטגנים כ-5 דקות, עד שהירקות מזהיבים מעט ומתרככים.
- מוסיפים שיני שום וקמח ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב את היין האדום, ולאחר מכן את הקפה ומערבבים.
- מחזירים את הבשר לסיר, מתבלים במלח, פלפל שחור, תימין ועלי דפנה, מביאים לרתיחה. מכסים בחצי מכסה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהבשר רך מאוד.
- מגישים חם בליווי פירה או אורז.
בשיתוף עם דלונגי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן