קבלו במחיאות כפיים את הקובנה של מלי מאירוב

מלי מאירוב מכינה קובנה מושלמת! מתכון למאפה השמרים האהוב, האוורירי והרך מהמטבח התימני (שאפשר לאפות גם לילה שלם). פינוק מושלם לשבת שכל המשפחה תשמח לזלול
מלי מאירוב מכינה קובנה מושלמת! מתכון למאפה השמרים האהוב, האוורירי והרך מהמטבח התימני (שאפשר לאפות גם לילה שלם). פינוק מושלם לשבת שכל המשפחה תשמח לזלול
  • מלי מאירוב
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    172
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 172.3 קק״ל 1723.0 קק״ל
    פחמימות 5.5 גרם 54.6 גרם
    שומן 16.1 גרם 161.4 גרם
    נתרן 782.4 מ״ג 7824.1 מ״ג
    חלבון 0.3 גרם 3.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 6.5 גרם
    שומן רווי 7.1 גרם 71.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 1.5 מ״ג 14.9 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    אשלגן 0.1 מ״ג 1.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    172
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 172.3 קק״ל 1723.0 קק״ל
    פחמימות 5.5 גרם 54.6 גרם
    שומן 16.1 גרם 161.4 גרם
    נתרן 782.4 מ״ג 7824.1 מ״ג
    חלבון 0.3 גרם 3.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 6.5 גרם
    שומן רווי 7.1 גרם 71.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 1.5 מ״ג 14.9 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    אשלגן 0.1 מ״ג 1.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר (אפשר גם ללוש ביד) שמים את הקמח, השמרים, הסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים 2 כוסות מים ומשאירים את השלישית בצד ולשים היטב, אחרי כמה דק’ מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש.
  3. מוסיפים את כוס המים הנוספת וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק חלק ודביק.

    3.מוסיפים את כוס המים הנוספת וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק חלק ודביק. צילום: מלי מאירוב
    3. מוסיפים את כוס המים הנוספת וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק חלק ודביק. צילום: מלי מאירוב

  4. משמנים קערה נקייה ומעבירים את הבצק לתוכה, מכסים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים למשך שעה.
  5. אחרי שעה, משמנים את משטח העבודה ועם יד משומנת מחלקים את הבצק ל-15 חתיכות, מכסים ומתפיחים עוד 10 דקות.
  6. ממיסים את הבלו-בנד, מטפטפים מעט מרגרינה על משטח העבודה ובעזרת ידיים משומנות פותחים כל חתיכת בצק לעלה.
  7. מורחים על כל עלה עוד מהבלובנד המומסת, מקפלים או מגלגלים לצורת שבלול ומניחים בסיר משומן וחוזרים על הפעולה עם כל חתיכות הבצק ומניחים אחד על השני.
  8. משמנים גם את מכסה הסיר, סוגרים את הסיר ומתפיחים עד שהבצק מגיע ל-3/4 מגובה הסיר (בערך 40 דקות).

    מתפיחים עד שהבצק מגיע ל-3/4 מגובה הסיר. צילום: מלי מאירוב
    מתפיחים עד שהבצק מגיע ל-3/4 מגובה הסיר. צילום: מלי מאירוב

  9. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  10. מכניסים את הסיר לאפייה של חצי שעה, מורידים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד שעה, פותחים את מכסה הסיר ואופים עוד רבע שעה עד להשחמה.
  11. ניתן להקפיא את הסיר המוכן, להוציא כמה שעות לפני הארוחה להפשרה, לחמם בתנור או על פלטה.
  12. מי שרוצה שהקובנה תהיה כהה יותר, הכניסו לאפייה ראשונה על חום של 160 מעלות למשך חצי שעה, להוריד את חום התנור ל-100 מעלות ולאפות למשך לילה שלם.

    אופים עד להשחמה או ללילה שלם. צילום: מלי מאירוב
    אופים עד להשחמה או ללילה שלם. צילום: מלי מאירוב

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קבלו במחיאות כפיים את הקובנה של מלי מאירוב

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (104)

Avatar

    Avatar
    יפית רבנו

    היי. קודם כל תודה על המתכון המפורט והמעולה!! הכנתי כבר כמה פעמים ויצא מוצלח!!! האם אפשרי אחרי ההתפחה בסיר להשאיר במקרר ולאפות מאוחר יותר?

      Avatar
      Foody Foody

      לא, כי הבצק ימשיך לתפוח במקרר (אמנם באיטיות, אבל עדיין..).

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות