קולרבי ממולא ברוטב לימון

תמרה אהרוני מצליחה להכין מנה ותיקה ואהובה, אבל גם לשכלל אותה ולהפוך אותה למנה חדשה לגמרי: קולרבי ממולא ברוטב לימון. מנה משגעת של ממולאים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    20

חלק עיקרי מהעבודה שלי הוא פיתוח מתכונים. זה אומר שאני מבשלת הרבה, וממציאה כל הזמן מתכונים חדשים, משכללת מתכונים קיימים, מפתחת מתכונים עד שאני ממש ממש מרוצה מהם. יש בזה הרבה כייף! יש גיוון, וסקרנות, מידה מסויימת של יצירתיות… אבל יש לזה חיסרון אחד גדול: ישנם לא מעט מתכונים שכבר הכנתי, ואני אוהבת מאוד, אבל בגלל הצורך בחידוש מתמיד נבצר ממני להכין אותם שוב, למרות שלפעמים נורא בא לי.

קולורבי אני אוהבת מאוד. כשהוא טרי או כבוש יש לו פריכות נהדרת וטעם רענן. וכשהוא מבושל או אפוי הוא מתרכך ומקבל טעם מתקתק - ממש סוכריה. במיוחד אני אוהבת את הקולורבי הקטנטנים.

כשמצאתי השבוע כאלו קטנטנים בשוק ישר העמסתי שקית. וכשהגעתי הביתה והתלבטתי מה להכין מהם, נזכרתי במנה שאני אוהבת ולא יוצא לי הרבה להכין - קציצות עוף ברוטב לימון וכורכום. למרות שבמנה המקורית אין קולורבי החלטתי לשדך לה את הקולורבי הקטנטנים שהבאתי מהשוק.

השידוך הביא איתו עוד כמה שינויים: במקום קציצות - ממולאים, תוספת של בצל ירוק, פרורי לחם, פחות פלפל חריף (למרות שמי שאוהב יכול להוסיף). קילפתי, קצצתי, ערבבתי, תיבלתי, רוקנתי את הקולורבי, מילאתי אותם בתערובת של עוף ועשבי תיבול, ובישלתי אותם ברוטב של הקציצות. יצאה מנה משגעת של קולורבי ממולא, הקולורבי עצמו רך ומתקתק, הרוטב חמצמץ וזהוב. אני אוהבת לאוכל אותם עם אורז לבן והרבה רוטב.

איזה כייף שהצלחתי גם להכין מנה אהובה וגם לשכלל אותה למשהו חדש.

מצרכים

קולורבי ממולא

רוטב

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן זית.
  2. כשהשמן חם מטגנים בו את הבצל, שום וכורכום כ3-4 דקות.
  3. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
  4. מכסים ומנמיכים את האש.
  5. מכינים את הממולאים: בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה.
  6. קולפים את הקולרבי וחותכים פרוסה דקה מתחתית ומראש הקולורבי.
  7. בעזרת כף פריזאית מרוקנים את פנים הקולורבי.
  8. ממלאים כל קולורבי בתערובת המילוי.
  9. מכניסים את הממולאים לרוטב ומסדרים אותן בשכבה אחת, מביאים שוב לרתיחה.
  10. מנמיכים את הלהבהמכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות.
 ממולאים לפני הבישול
ממולאים לפני הבישול

 

לעוד מתכונים ממולאים טעימים:

מתכון קובנה ממולאת תרד של אינס ינאי

מתכון בצל ממולא צמחוני של רותם ליברזון

מתכון עוף ממולא באורז של יונית צוקרמן 

מתכון עגבניות ממולאות אורז, בשר ועלי גפן של איילת הירשמן

מתכון עלי גפן ממולאים של שי אייזנר

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 170.2 קק״ל 2552.8 קק״ל
פחמימות 15.6 גרם 234.3 גרם
שומן 8.7 גרם 130.0 גרם
נתרן 469.1 מ״ג 7036.0 מ״ג
חלבון 9.6 גרם 143.4 גרם
סיבים תזונתיים 4.6 גרם 69.4 גרם
שומן רווי 1.6 גרם 24.4 גרם
כולסטרול 20.1 מ״ג 301.6 מ״ג
סידן 47.6 מ״ג 713.6 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 24.0 מ״ג
אשלגן 597.2 מ״ג 8958.3 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 7.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody