
-
זמן הכנהשעה
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיקשה
-
מרכיבים23
מצרכים
קטאייף
-
100 גרם סולת
-
300 גרם קמח לבן
-
20 גרם סוכר לבן
-
5 גרם מלח דק
-
3 גרם שמרים יבשים
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 ליטר מים פושרים
מלית
-
100 גרם שומן טלה
-
2 בצלים בינוניים
-
500 גרם אנטריקוט טחון
-
1 כף זרעי שומר
-
1 כף שבבי צ’ילי יבש
-
1 כף בהרט
-
1 כף קינמון טחון
-
1 כף אבקת שום
-
1 כפית הל טחון
-
1 כוס צנוברים
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית סומאק
טיגון
-
1/4 כוס שמן קנולה
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל. קולים את הצנוברים במחבת משומנת קלות בתרסיס שמן. קוצצים דק את הפטרוזיליה.
- מכינים את הקטאייף: טוחנים את כל הרכיבים בבלנדר כ־4 דקות לבלילה אחידה ומניחים לשעה בטמפרטורת החדר.
- מחממים את השמן במחבת בקוטר 12 ס”מ, יוצקים מהבלילה למחבת ליצירת מעין פנקייק בעובי של כחצי ס”מ. מטגנים כל פנקייק על צד אחד בלבד (לא הופכים).
- מכינים את המילוי: מחממים את השומן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים כ־10 דקות תוך כדי פירור וערבוב. מוסיפים את התבלינים הטחונים, למעט הסומק, טועמים ומתקנים את התיבול.
- מעבירים למסננת ונפטרים מהנוזלים. מצננים ומוסיפים את הצנוברים והפטרוזיליה. ממלאים כל חביתית בכף מהמילוי, מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות היטב. שומרים במקרר בכלי אטום.
- לפניי ההגשה מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקטאייף כ־2 דקות מכל צד עד להזהבה. מניחים על נייר סופג. בוזקים מעט סומק ומגישים מיד.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
6
מנות
קלוריות
890.9
קק״ל
5345.5
קק״ל
פחמימות
65.0
גרם
390.2
גרם
שומן
65.3
גרם
392.1
גרם
נתרן
769.8
מ״ג
4618.5
מ״ג
חלבון
27.1
גרם
162.8
גרם
סיבים תזונתיים
10.0
גרם
60.3
גרם
שומן רווי
20.5
גרם
122.8
גרם
כולסטרול
60.0
מ״ג
360.0
מ״ג
סידן
83.4
מ״ג
500.3
מ״ג
ברזל
25.5
מ״ג
153.3
מ״ג
אשלגן
660.3
מ״ג
3961.6
מ״ג
אבץ
6.0
מ״ג
36.1
מ״ג
תגובות (4)
אפשר להקפיא את הממולאים האלה ולטגן אותם במועד אחר? אפשר במקום לטגן לרסס אותם בשמן לשים בתנור? תודה
אפשר בהחלט להקפיא ולטגן במועד אחר. המתכון הזה דורש טיגון בשמן עמוק ואי אפשר לאפות את הקטאייף. בהצלחה!
בקטייף נפלה טעות הבצק ללא נוזלים?
תודה רבה. המתכון מתוקן. יש להוסיף 1 ליטר מים פושרים לבצק. בהצלחה (: