הקינוח הזוכה של מיתר חומסקי! קינוח מוס גבינה אישי וחלומי

מיתר חומסקי במתכון לקינוח אישי מרשים ומפנק שישדרג לכם את חג השבועות! מוס גבינה עשיר במיוחד, עם שטרויזל שקדים פריך, גנאש שוקולד וקרמל מלוח וקישוט פירות אדומים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה ו-15 דקות
  • זמן כולל
    10 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

מתכון זה הוא אחד מהמתכונים הזוכים בתחרות המתכונים “לייק אנד שר”. המתכון הוא של הקונדיטורית מיתר חומסקי.

מצרכים

שטרויזל שקדים

מוס גבינה

גנאש שוקולד חלב וקרמל מלוח

פירות לקישוט

  • 1 חופן תותים
    או פטל, או אוכמניות, או דובדבנים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות טורבו.
  2. מכינים את השטרויזל: מערבלים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים, מסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12-15 דקות עד שמזהיב. מצננים בטמפרטורת החדר.
  3. מכינים את מוס הגבינה: בקערית קטנה מערבבים יחד ג’לטין ומים קרים. משהים כ-10-15 דקות במקרר עד שהג’לטין סופח את כל הנוזלים.
  4. בקערה טורפים עם מטרפה ידנית גבינה לבנה, שמנת חמוצה, מחית וניל, גרידת לימון ואבקת סוכר למסה חלקה ללא גושים.
  5. מקציפים שמנת מתוקה למרקם רך המזכיר מרקם של יוגורט.
  6. ממיסים את הג’לטין במשך כמה שניות במיקרו עד שהג’לטין נוזלי וללא גושים.
  7. מעבירים 3 כפות מתערובת הגבינה לקערית הג’לטין ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית, לאחר שהתערובת חלקה וללא גושים מעבירים לקערת הגבינות וטורפים טוב.
  8. מקפלים שמנת מתוקה מוקצפת לתערובת הגבינות עם הג’לטין ומעבירים את התערובת לשקית זילוף ללא צנטר.
  9. בתחתית הכוסות מסדרים שטרויזל ומזלפים מוס גבינה לכוסות (כ-120 גרם לכל כוס). מעבירים את הכוסות לתבנית מניילנים בניילון נצמד ומקררים לילה במקרר.
  10. מכינים גנאש שוקולד וקרמל מלוח: בקלחת מחממים לסף רתיחה שמנת, מחית וניל ומלח פלור דה סל. מניחים בצד.
  11. בקלחת נוספת מכינים קרמל יבש: מחממים גלוקוזה ומפזרים סוכר כך שכל תחתית הסיר תכוסה בשכבה דקה מאוד של סוכר. ממשיכים להוסיף סוכר באזורים שהסוכר נמס, כל פעם מזריעים עוד סוכר עד שהכנסנו את כל הסוכר. בשלב הזה ניתן להטות מעט את הסיר כך שהסוכר ינוע בתוך הסיר תוך כדי קרמול. לאחר שכמעט כל הסוכר נמס ומתחיל להתקבל צבע ענברי מערבבים עם מרית חסינה לחום עד שמגיעים לצבע קרמל עמוק ויפה.
  12. מוסיפים את החמאה ומערבבים טוב.
  13. מוסיפים את הנוזלים בהדרגה (כל פעם קצת) תוך כדי ערבוב מתמיד (זהירות הקרמל מבעבע בעת הוספת הנוזלים החמים).
  14. מעבירים את הקרמל למד ליטר ובו שוקולד חלב, ממתינים 2 דקות וטוחנים עם בלנדר מוט עד שמתקבל גנאש חלק ומבריק.
  15. מעבירים את הקרמל לקופסה שטוחה ומכסים את פני השטח עם ניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר לפחות שלוש שעות או עד שהגנאש במרקם יציב ונוח לזילוף.
  16. הרכבת המנה: מעבירים את הגנאש לשקית זילוף עם צנטר חלק רחב ומזלפים מספר תלוליות על גבי המוס, מפזרים שטרויזל ומקשטים עם פירות אדומים.
  17. בתאבון!

הערות

  • מלח פלור דה סל ניתן לרכוש בחנויות מתמחות.
  • ניתן להוסיף את המלח בשלב הטחינה עם השוקולד ולהתאים את הכמות לפי טעמכם.
  • הקינוח במיטבו ביום ההכנה וניתן לשמור במקרר יומיים לאחר ההרכבה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 734.7 קק״ל 4408.4 קק״ל
פחמימות 46.2 גרם 277.2 גרם
שומן 51.0 גרם 305.8 גרם
נתרן 147.7 מ״ג 885.9 מ״ג
חלבון 18.0 גרם 108.1 גרם
סיבים תזונתיים 4.5 גרם 26.7 גרם
שומן רווי 8.0 גרם 48.3 גרם
כולסטרול 3.8 מ״ג 23.0 מ״ג
סידן 40.7 מ״ג 244.3 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 4.2 מ״ג
אשלגן 104.2 מ״ג 625.3 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 2.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody