מריחים ניצחון באוויר? קינוח גבינה ושוקולד לבן של רעות חן

קינוח כוסות מפנק ומרשים במיוחד לכבוד חג השבועות! שכבות של בצק פריך, קרם גבינה ושוקולד לבן וחמצמצות נהדרת של פטל טרי. אתם הולכים להפתיע את האורחים שלכם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מתכון זה הוא אחד מהמתכונים הזוכים בתחרות המתכונים “לייק אנד שר”. המתכון הוא של רעות חן.

מצרכים

בצק פריך

רוטב פטל

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה ואבקת סוכר לקרם. מוסיפים קמח, מלח ושקדים ומערבים ואז תוך כדי ערבוב מוסיפים את הביצה. ברגע שמתאחד מעבירים לניילון נצמד ולמקפיא לשעה.
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  3. מוציאים מהקפאה, מרדדים, קורצים עיגולים ומכניסים שוב להקפאה.
  4. מוציאים מהקפאה לאפייה של 15 דקות בתנור שחומם מראש. מוציאים כשמזהיב ומניחים להצטנן.
  5. מכינים את קרם הגבינה: מביאים 100 גרם שמנת מתוקה לסף רתיחה ומערבבים עם השוקולד הלבן. מצננים לגמרי.
  6. מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים גבינה לבנה ואבקת סוכר ותוך כדי הקצפה מכניסים את תערובת השוקולד הלבן והקצפת בעדינות (אפשר לקרר חצי שעה במקרר לפני הזילוף).
  7. מכינים רוטב פטל: שמים את הפטל ואבקת הסוכר בסיר קטן, מועכים במזלג ומבשלים מספר דקות. מסננים במסננת דקה.
  8. מעבירים לשק זילוף את רוטב הפטל שסיננו ומפזרים אותו על פנים השק ומזלפים על תחתיות הבצק.
  9. לתוך השק עם הפטל מכניסים את הקצפת ומזלפים על תחתיות הבצק. אפשר לסגור עם שכבת בצק נוספת ולזלף עוד קומה לקינוח מרשים יותר.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 742.5 קק״ל 5940.0 קק״ל
פחמימות 33.0 גרם 263.7 גרם
שומן 53.4 גרם 426.8 גרם
נתרן 125.9 מ״ג 1007.3 מ״ג
חלבון 22.9 גרם 183.1 גרם
סיבים תזונתיים 5.2 גרם 42.0 גרם
שומן רווי 4.6 גרם 36.6 גרם
כולסטרול 29.0 מ״ג 232.0 מ״ג
סידן 51.1 מ״ג 408.5 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 6.1 מ״ג
אשלגן 142.4 מ״ג 1139.2 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 5.6 מ״ג

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar