קינוח הדגל של המטבח הלבנוני “ליאלי ביירות”, אצלכם בבית!

מאז שליילה אישתו של באסם הייתה מביאה את העוגה הזו למשרד של ליאור שרף זה רודף אותו, הטעמים הים תיכוניים הסירופ המתקתק. קבלו את קינוח הדגל של המטבח הלבנוני
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה ו-30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

הרבה לפני ש”ליאלי ביירות” הוגשה במסעדות תל אביביות בגודל של עשרה ס”מ מרובע שעולה 55 ש”ח למנה.

הכרתי את עוגת הפודינג המזרח תיכונית בטעם ורדים בגרסתה המקורית “ליאלי לובנאן” שהוכנה על ידי ליילה, אשתו של באסם, חברי לחיים מאבו סנאן.

מידי חודש היה מביא באסם לחבר’ה במשרד תבנית פיירקס-מלבנית, מעוטרת במרבד ירוק מפיסטוק גרוס עם שכבות של פודינג ושמנת. לצד התבנית, קומקום נחושת מלא בסירופ מי ורדים שהשלים את החוויה של העוגה וריח מי הורדים שהיה מטריף מסדרון שלם.

העוגה אינה נפרשת בחיתוך מהוקצע, פשוט עם כף גדולה, בלי מדידה וברוחב לב כיאה למזרח התיכון יוצקים לצלחת ומיד לאחר מכן מוזגים מהסירופ מי ורדים שאחראי לוויסות רמת המתיקות.

באחת המשימות בתכנית בייקאוף, בה השתתפתי הוטלה משימת עוגות שהן “ספינות דגל” של מדינות שונות בעולם, מכיוון ש”נרדמתי בשמירה”, יתר המשתתפים בתכנית בחרו כל מה שתכננתי מטירמיסו ועד עוגת נפוליאון.

עם הגב לקיר, לחץ אדיר, מוזה תקועה בעננים ושף גוגל שלא מראה סימני חיים. נזכרתי בטעם המדהים של עוגת “ליאלי ביירות” העוגה של באסם הגאון ו”ספינת הדגל” של לבנון.

התקשרתי להפקה בשמחה, יש לי הברקה, עוגה לבנונית “ליאלי ביירות” , בצד השני שררה דממת אלחוט. “מה זה?” שאלו מההפקה, עוגה מהמטבח הלבנוני, עניתי. “נבדוק ונחזיר לך תשובה”.

היתר כבר היסטוריה, המשימה עברה בהצלחה רבה, העוגה זכתה לתשואות מהשופטים ונחשפה להמונים.

מאז במסעדות רבות, בתפריט הקינוחים, מוצעת בגאון הפטיסרי של המזרח התיכון “ליאלי ביירות” ועכשיו היא מגיעה אליכם למטבח!

מצרכים

בסיס העוגה

שכבת הקרם

שכבת הפיצוחים

  • פיצוחים על פי בחירתכם: אני שמתי לוז/פיסטוק/אגוזי מלך/שקדים – מומלץ !

סירופ סוכר

אופן הכנה

  1. מכינים את בסיס העוגה: מרתיחים בסיר חלב ,סוכר ותמצית ורדים. לאחר רתיחה מוסיפים את הסולת.
  2. מערבבים על אש בינונית עד שהמסה קרמית במרקם של פודינג, מוסיפים את החמאה ומערבבים (בערך 10 דקות בישול).
  3. יוצקים לתבנית 26 ס”מ (עגולה או מלבנית-פיירקס מומלץ), מיישרים ומעבירים למקרר לשעה.
  4. מכינים את שכבת השמנת: בקערה מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר לשמנת יציבה יוצקים על שכבת הבסיס ומיישרים.
  5. מכינים את שכבת הפיצוחים: מפזרים את הפיצוחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה קולים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות ואופים 15 דקות.
  6. מצננים, קוצצים גס ומפזרים באופן שווה על שכבת השמנת .
  7. מכינים את הסירופ: מרתיחים יחד 200 גרם סוכר, 250 מ”ל מים, תמצית ורדים. מורידים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
  8. כשמגישים יוצקים על כל פרוסת עוגה מעט מהסירופ.

    ליאלי ביירות. צילום: ליאור שרף
    ליאלי ביירות. צילום: ליאור שרף

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5097.3 קק״ל 5097.3 קק״ל
פחמימות 391.9 גרם 391.9 גרם
שומן 270.4 גרם 270.4 גרם
נתרן 258.2 מ״ג 258.2 מ״ג
חלבון 22.4 גרם 22.4 גרם
סיבים תזונתיים 34.8 גרם 34.8 גרם
שומן רווי 140.4 גרם 140.4 גרם
כולסטרול 613.1 מ״ג 613.1 מ״ג
סידן 676.7 מ״ג 676.7 מ״ג
ברזל 14.1 מ״ג 14.1 מ״ג
אשלגן 3652.9 מ״ג 3652.9 מ״ג
אבץ 8.8 מ״ג 8.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (3)

    Avatar
    Dalia Izhiman

    ככה הקינוח נראה במקור

    Avatar
    אושרת דמין

    מתכון מדויק… טעיםםםםםםם ליאור תודה 👏👏👏

    Avatar
    קארין קארין

    מתכון מנצח! אלוףףף

תגובות (3)

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody