יטבתה רקע ורוד

קיש בטטה קלאסי: כוכב בכל ארוחה!

קיש בטטה קלאסי עם תחתית בצק פריך ומילוי בטטות ברוטב שמנת. מנה שהופכת לכוכבת בכל שולחן כשהבטטה מעניקה נשיקה מתוקה למנה המלוחה
קיש בטטה קלאסי עם תחתית בצק פריך ומילוי בטטות ברוטב שמנת. מנה שהופכת לכוכבת בכל שולחן כשהבטטה מעניקה נשיקה מתוקה למנה המלוחה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-40 דק׳
  • קלוריות
    4060
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4059.7 קק״ל 4059.7 קק״ל
    פחמימות 342.7 גרם 342.7 גרם
    שומן 234.4 גרם 234.4 גרם
    נתרן 10185.0 מ״ג 10185.0 מ״ג
    חלבון 128.2 גרם 128.2 גרם
    סיבים תזונתיים 22.1 גרם 22.1 גרם
    שומן רווי 58.9 גרם 58.9 גרם
    כולסטרול 1015.2 מ״ג 1015.2 מ״ג
    סידן 1664.9 מ״ג 1664.9 מ״ג
    ברזל 11.7 מ״ג 11.7 מ״ג
    אשלגן 2164.6 מ״ג 2164.6 מ״ג
    אבץ 11.6 מ״ג 11.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-40 דק׳
  • קלוריות
    4060
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4059.7 קק״ל 4059.7 קק״ל
    פחמימות 342.7 גרם 342.7 גרם
    שומן 234.4 גרם 234.4 גרם
    נתרן 10185.0 מ״ג 10185.0 מ״ג
    חלבון 128.2 גרם 128.2 גרם
    סיבים תזונתיים 22.1 גרם 22.1 גרם
    שומן רווי 58.9 גרם 58.9 גרם
    כולסטרול 1015.2 מ״ג 1015.2 מ״ג
    סידן 1664.9 מ״ג 1664.9 מ״ג
    ברזל 11.7 מ״ג 11.7 מ״ג
    אשלגן 2164.6 מ״ג 2164.6 מ״ג
    אבץ 11.6 מ״ג 11.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


קלתית

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית: במעבד מזון מעבדים את הקמח, החמאה, הפפריקה והמלח עד לקבלת תערובת פירורית דקה.
  2. מוסיפים את הביצה ותוך כדי עיבוד מוסיפים גם את המים, כפית אחר כפית, עד שהבצק מתחיל להתגבש.
  3. על משטח מקומח קלות משטחים את הבצק לצורת דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 60 דקות לפחות.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקוטר מעט גדול מזה של התבנית ומעבירים אליה את הבצק.
  5. מיישרים את הדפנות ומסירים עודפים.
  6. מעבירים את התבנית עם הבצק למקפיא למשך 60 דקות לפחות על מנת שיתקרר היטב.

    קיש בטטה קלאסי4
    שופכים את השמנת מעל לבטטות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  7. אופים את הקלתית הקפואה ‘אפיה עיוורת’ במשך כ-10 דקות בחום של 180 מעלות.
  8. מעבירים את הקלתית לצינון ועוברים להכנת המלית.
  9. מכינים את מלית הבטטה: אופים את הבטטות שלמות במשך כ-5 דקות במיקרוגל עד שהן רכות. מצננים ומקלפים.
  10. חותכים את הבטטות לפרוסות ומסדרים על גבי הקלתית.
  11. מערבבים את השמנת, הגבינה, הביצים, הקמח והמלח עד לקבלת בלילה אחידה ויוצקים על הבטטות.
  12. מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 35 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהקיש מתייצב ומזהיב.

    קיש בטטה טעים
    קיש בטטה קלאסי. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קיש בטטה קלאסי: כוכב בכל ארוחה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    זיוה קסטוריאנו

    מה זה אפיה עיוורת

      Avatar
      מערכת Foody

      היי זיוה, באפייה עיוורת אנחנו שמים על הקלתית נייר אפייה ומעליו חומוס/שעועית יבשים שיכסו את כל הקלתית. המטרה היא שהבצק ייאפה מעט ולא יעלה ויתפח במהלך האפייה.

    Avatar
    הודיה שקרוב

    לא ברור מה זה הדברים הסגולים…

      Avatar
      מערכת Foody

      מדובר בבטטות סגולות 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות