הניחוח יטריף אתכם – קיש ברוקולי וגבינות

השילוב המושלם בין בצק פריך, מלית גבינות עשירה וברוקולי חלוט, מתכון קל להכנה לקיש ברוקולי וגבינות שיככב בשולחן החג או בכל יום בשבוע
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    20

מצרכים

תבנית טארט 26 ס"מ

בצק

מלית

אופן ההכנה

  1. הכנת הבצק: לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מומלץ להוסיף את הקמח לאט לאט ולא בבת אחת. אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד קצת קמח. מכסים את כדור הבצק בניילון נצמד ומכניסים לחצי שעה במקרר.
  2. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק כך שיכסה את התבנית. משמנים את התבנית במזולה בטעם חמאה ומהדקים את הבצק לתבנית. אם יש בצק מיותר מסירים אותו בעדינות בעזרת סכין. מכניסים את התבנית עם הבצק למקרר.
  3. מכינים את המלית: חולטים את הברוקולי בסיר עם מים רותחים כ-3 דקות ומסננים.
  4. ממיסים במחבת את המרגרינה והשמן ומזהיבים את הבצל. לקראת הסוף מוסיפים את שן השום הכתושה ומערבבים. מוסיפים את הברוקולי ומערבבים מעט ומורידים מהאש.
    ממיסים במחבת את המרגרינה והשמן ומזהיבים את הבצל. צילום: שניר גואטה
    ממיסים במחבת את המרגרינה והשמן. צילום: שניר גואטה

    מזהיבים את הבצל. צילום: שניר גואטה
    מזהיבים את הבצל. צילום: שניר גואטה

  5. מוציאים את תבנית הבצק מהמקרר. מפזרים את תערובת הברוקולי והבצל על הבצק.
  6. בקערה מערבבים את השמנת החמוצה והשמנת המתוקה, יחד עם הביצים, התבלינים, הגבינה והקמח. שופכים בזהירות על הברוקולי.

    מערבבים את חומרי המלית בקערה. צילום: שניר גואטה
    מערבבים את חומרי המלית בקערה. צילום: שניר גואטה

  7. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. מוציאים כאשר הבצק זהוב והמלית זהובה ויציבה.

     מוציאים כאשר הבצק זהוב והמלית זהובה ויציבה. צילום: שניר גואטה
    מוציאים כאשר הבצק זהוב והמלית זהובה ויציבה. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3842.5 קק״ל 3842.5 קק״ל
פחמימות 244.8 גרם 244.8 גרם
שומן 247.1 גרם 247.1 גרם
נתרן 3796.7 מ״ג 3796.7 מ״ג
חלבון 132.8 גרם 132.8 גרם
סיבים תזונתיים 9.8 גרם 9.8 גרם
שומן רווי 109.1 גרם 109.1 גרם
כולסטרול 981.8 מ״ג 981.8 מ״ג
סידן 1910.2 מ״ג 1910.2 מ״ג
ברזל 7.0 מ״ג 7.0 מ״ג
אשלגן 6635.3 מ״ג 6635.3 מ״ג
אבץ 17.5 מ״ג 17.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (4)

    Avatar
    מאיה ברוך

    אמאל’ה ואבאלה נראה טובבבבבב

    Avatar
    דורלי

    הבצק מעולהההה!!!! וגם המילוי 🙂

    Avatar
    עדן

    גם אני אופה פריך עם מרגרינה כי הבצק יוצא יותר פריך וקרנצ׳

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody