הניחוח יטריף אתכם – קיש ברוקולי וגבינות

השילוב המושלם בין בצק פריך, מלית גבינות עשירה וברוקולי חלוט, מתכון קל להכנה לקיש ברוקולי וגבינות שיככב בשולחן החג או בכל יום בשבוע
השילוב המושלם בין בצק פריך, מלית גבינות עשירה וברוקולי חלוט, מתכון קל להכנה לקיש ברוקולי וגבינות שיככב בשולחן החג או בכל יום בשבוע
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    3872
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3871.9 קק״ל 3871.9 קק״ל
    פחמימות 254.2 גרם 254.2 גרם
    שומן 250.3 גרם 250.3 גרם
    נתרן 3958.9 מ״ג 3958.9 מ״ג
    חלבון 135.0 גרם 135.0 גרם
    סיבים תזונתיים 10.5 גרם 10.5 גרם
    שומן רווי 107.9 גרם 107.9 גרם
    כולסטרול 980.6 מ״ג 980.6 מ״ג
    סידן 1917.6 מ״ג 1917.6 מ״ג
    ברזל 6.4 מ״ג 6.4 מ״ג
    אשלגן 6697.7 מ״ג 6697.7 מ״ג
    אבץ 18.3 מ״ג 18.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    3872
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3871.9 קק״ל 3871.9 קק״ל
    פחמימות 254.2 גרם 254.2 גרם
    שומן 250.3 גרם 250.3 גרם
    נתרן 3958.9 מ״ג 3958.9 מ״ג
    חלבון 135.0 גרם 135.0 גרם
    סיבים תזונתיים 10.5 גרם 10.5 גרם
    שומן רווי 107.9 גרם 107.9 גרם
    כולסטרול 980.6 מ״ג 980.6 מ״ג
    סידן 1917.6 מ״ג 1917.6 מ״ג
    ברזל 6.4 מ״ג 6.4 מ״ג
    אשלגן 6697.7 מ״ג 6697.7 מ״ג
    אבץ 18.3 מ״ג 18.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


תבנית טארט 26 ס"מ

בצק

מלית


אופן ההכנה

  1. הכנת הבצק: לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מומלץ להוסיף את הקמח לאט לאט ולא בבת אחת. אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד קצת קמח. מכסים את כדור הבצק בניילון נצמד ומכניסים לחצי שעה במקרר.
  2. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק כך שיכסה את התבנית. משמנים את התבנית במזולה בטעם חמאה ומהדקים את הבצק לתבנית. אם יש בצק מיותר מסירים אותו בעדינות בעזרת סכין. מכניסים את התבנית עם הבצק למקרר.
  3. מכינים את המלית: חולטים את הברוקולי בסיר עם מים רותחים כ-3 דקות ומסננים.
  4. ממיסים במחבת את המרגרינה והשמן ומזהיבים את הבצל. לקראת הסוף מוסיפים את שן השום הכתושה ומערבבים. מוסיפים את הברוקולי ומערבבים מעט ומורידים מהאש.
    ממיסים במחבת את המרגרינה והשמן ומזהיבים את הבצל. צילום: שניר גואטה
    ממיסים במחבת את המרגרינה והשמן. צילום: שניר גואטה

    מזהיבים את הבצל. צילום: שניר גואטה
    מזהיבים את הבצל. צילום: שניר גואטה

  5. מוציאים את תבנית הבצק מהמקרר. מפזרים את תערובת הברוקולי והבצל על הבצק.
  6. בקערה מערבבים את השמנת החמוצה והשמנת המתוקה, יחד עם הביצים, התבלינים, הגבינה והקמח. שופכים בזהירות על הברוקולי.

    מערבבים את חומרי המלית בקערה. צילום: שניר גואטה
    מערבבים את חומרי המלית בקערה. צילום: שניר גואטה

  7. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. מוציאים כאשר הבצק זהוב והמלית זהובה ויציבה.

     מוציאים כאשר הבצק זהוב והמלית זהובה ויציבה. צילום: שניר גואטה
    מוציאים כאשר הבצק זהוב והמלית זהובה ויציבה. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הניחוח יטריף אתכם – קיש ברוקולי וגבינות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    מאיה ברוך

    אמאל’ה ואבאלה נראה טובבבבבב

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות