רקע יטבתה

הניחוח יטריף אתכם – קיש ברוקולי וגבינות

השילוב המושלם בין בצק פריך, מלית גבינות עשירה וברוקולי חלוט, מתכון קל להכנה לקיש ברוקולי וגבינות שיככב בשולחן החג או בכל יום בשבוע
השילוב המושלם בין בצק פריך, מלית גבינות עשירה וברוקולי חלוט, מתכון קל להכנה לקיש ברוקולי וגבינות שיככב בשולחן החג או בכל יום בשבוע
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
12 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    3921
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3920.7 קק״ל 3920.7 קק״ל
    פחמימות 258.8 גרם 258.8 גרם
    שומן 254.1 גרם 254.1 גרם
    נתרן 3639.7 מ״ג 3639.7 מ״ג
    חלבון 139.2 גרם 139.2 גרם
    סיבים תזונתיים 10.5 גרם 10.5 גרם
    שומן רווי 140.8 גרם 140.8 גרם
    כולסטרול 1287.5 מ״ג 1287.5 מ״ג
    סידן 1738.6 מ״ג 1738.6 מ״ג
    ברזל 6.5 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 1176.4 מ״ג 1176.4 מ״ג
    אבץ 12.6 מ״ג 12.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    3921
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3920.7 קק״ל 3920.7 קק״ל
    פחמימות 258.8 גרם 258.8 גרם
    שומן 254.1 גרם 254.1 גרם
    נתרן 3639.7 מ״ג 3639.7 מ״ג
    חלבון 139.2 גרם 139.2 גרם
    סיבים תזונתיים 10.5 גרם 10.5 גרם
    שומן רווי 140.8 גרם 140.8 גרם
    כולסטרול 1287.5 מ״ג 1287.5 מ״ג
    סידן 1738.6 מ״ג 1738.6 מ״ג
    ברזל 6.5 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 1176.4 מ״ג 1176.4 מ״ג
    אבץ 12.6 מ״ג 12.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
12 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


בצק

מלית


אופן ההכנה

  1. הכנת הבצק: לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מומלץ להוסיף את הקמח לאט לאט ולא בבת אחת. אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד קצת קמח. מכסים את כדור הבצק בניילון נצמד ומכניסים לחצי שעה במקרר.
  2. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק כך שיכסה את התבנית. משמנים את התבנית במעט חמאה ומהדקים את הבצק לתבנית. אם יש בצק מיותר מסירים אותו בעדינות בעזרת סכין. מכניסים את התבנית עם הבצק למקרר.
  3. מכינים את המלית: חולטים את הברוקולי בסיר עם מים רותחים כ-3 דקות ומסננים.
  4. ממיסים במחבת את החמאה והשמן ומזהיבים את הבצל. לקראת הסוף מוסיפים את שן השום הכתושה ומערבבים. מוסיפים את הברוקולי ומערבבים מעט ומורידים מהאש.

    מזהיבים את הבצל. צילום: שניר גואטה
    מזהיבים את הבצל. צילום: שניר גואטה

  5. מוציאים את תבנית הבצק מהמקרר. מפזרים את תערובת הברוקולי והבצל על הבצק.
  6. בקערה מערבבים את השמנת החמוצה והשמנת המתוקה, יחד עם הביצים, התבלינים, הגבינה והקמח. שופכים בזהירות על הברוקולי.
  7. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. מוציאים כאשר הבצק זהוב והמלית זהובה ויציבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הניחוח יטריף אתכם – קיש ברוקולי וגבינות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    מאיה ברוך

    אמאל’ה ואבאלה נראה טובבבבבב

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות