קלאסיקה של בית: עוף בבצל של השף תום פרנץ

צלי עוף רך וטעים מ-5 מרכיבים בלבד! לא צריך לטרוח קשה בשביל להכין ארוחת צהריים משפחתית וחגיגית. פשוט שמים את כל המצרכים בתבנית ונותנים לתנור לעשות את העבודה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

המנה הכי קלה והכי טעימה לעוף שאני מכיר, אולי זה לא פלא כי זה העוף המנצח של אמא שלי ז”ל, שהיתה בשלנית אלופה וממנה ספגתי את האהבה למטבח. אני די בטוח שהיא הכינה אותו פעם בשבוע שבועיים, ועכשיו, זה העוף שלי לשבת, כשאני מבשל לשבת אני לא מוותר עליו. מבטיח לכם שהדבר הכי קשה כאן זה לחתוך את הבצל! בכל המנה המופלאה הזו יש 5 מרכיבים - בצל, שום, חלקי עוף, סוכר חום, שמן זית מלח ופלפל ואת כל הקסם התנור כבר עושה לבד….העוף יוצא רך רך ונופל מהעצם, זה המתכון שאני חוזר אליו שוב ושוב ושוב ואני גאה לחלוק את הסוד איתכם.

מצרכים

אופן ההכנה

  1. משמנים תבנית צליה שמתאימה גם להגשה. קולפים את הבצלים, חוצים אותם ופורסים לפרוסות דקות.
  2. מפזרים על גבי התבנית המשומנת את הבצל ומפזרים 2 כפות סוכר חום ואת שיני השום (תנסו להחביא את שיני השום מתחת לעוף או בין הבצל שלא ישרפו).
  3. מסדרים את העוף מעל, משמנים במעט שמן, ממליחים ומפלפלים ועוד מעט סוכר חום. מכסים את התבנית היטב ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך שעתיים לפחות.
  4. בתום הזמן, מסירים את הכיסוי , העוף והבצל בשלב זה יהיו רכים אך בהירים, אל דאגה. טועמים את הנוזלים ואם צריך, מוסיפים עוד מתיקות/מלח/פלפל.
  5. יוצקים מעל העוף מהנוזלים שבתבנית. מפזרים על העור את כף הסוכר הנוספת וצולים את העוף עד שהעוף והבצל מקבלים צבע זהוב/ שחום יפה (להיזהר שלא יישרף).
  6. מגישים חם בתוספת אורז חגיגי או פירה תפוחי אדמה.

    צלי עוף בבצל. צילום: נמרוד סונדרס.
    צלי עוף בבצל. צילום: נמרוד סונדרס.

הערות

  • אפשר להפוך את העוף כעבור שעה מתחילת האפייה ואחר כך להפוך שוב לפני הצלייה הסופית להשחמה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 468.4 קק״ל 2810.2 קק״ל
פחמימות 322.0 גרם 1932.2 גרם
שומן 304.5 גרם 1827.2 גרם
נתרן 820.5 מ״ג 4923.3 מ״ג
חלבון 299.5 גרם 1796.8 גרם
סיבים תזונתיים 299.7 גרם 1798.5 גרם
שומן רווי 298.5 גרם 1790.8 גרם
כולסטרול 297.5 מ״ג 1785.0 מ״ג
סידן 344.9 מ״ג 2069.1 מ״ג
ברזל 298.0 מ״ג 1787.8 מ״ג
אשלגן 545.8 מ״ג 3275.1 מ״ג
אבץ 297.6 מ״ג 1785.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody