קנלוני במילוי חצילים קלויים
מחפשים מנה מושלמת לאירוח החלבי הבא שלכם? תמרה וישראל אהרוני מכינים קנלוני במילוי חצילים קלויים, פלפלים קלויים ו-3 סוגי גבינות
מחפשים מנה מושלמת לאירוח החלבי הבא שלכם? תמרה וישראל אהרוני מכינים קנלוני במילוי חצילים קלויים, פלפלים קלויים ו-3 סוגי גבינות
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 451.8 קק״ל 3614.1 קק״לפחמימות 43.8 גרם 350.1 גרםשומן 22.4 גרם 179.6 גרםנתרן 983.1 מ״ג 7864.4 מ״גחלבון 21.8 גרם 174.2 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 41.8 גרםשומן רווי 10.5 גרם 84.2 גרםכולסטרול 47.5 מ״ג 379.6 מ״גסידן 389.8 מ״ג 3118.8 מ״גברזל 1.5 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 677.5 מ״ג 5420.1 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 15.2 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות452
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 451.8 קק״ל 3614.1 קק״לפחמימות 43.8 גרם 350.1 גרםשומן 22.4 גרם 179.6 גרםנתרן 983.1 מ״ג 7864.4 מ״גחלבון 21.8 גרם 174.2 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 41.8 גרםשומן רווי 10.5 גרם 84.2 גרםכולסטרול 47.5 מ״ג 379.6 מ״גסידן 389.8 מ״ג 3118.8 מ״גברזל 1.5 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 677.5 מ״ג 5420.1 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 15.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 452 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
קנלוני
-
1 חבילה קנלוני
-
2 חצילים בינוניים
-
2 פלפלים אדומים בינוניים
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 חופן כוסברה
-
3 שיני שום
-
150 גרם גבינת פטה 5%
-
4 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
4 גבעולי בצל ירוק
-
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
-
1 גליל גבינת עיזים 5%
רוטב בשמל
-
50 גרם חמאה
-
3 כפות קמח לבן
-
3 כוסות חלב 3%
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל לבן טחון
-
קורט אגוז מוסקט
-
2 כוסות גבינת קשקבל
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות וקולים את החצילים והפלפלים כ-40 דקות. מצננים מעט וקולפים. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות. קוצצים את הבצל הירוק. מכינים תבנית מלבנית גדולה עם 1/2 רוטב עגבניות בתחתית.
- מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן ומטגנים בה את הקמח. מוסיפים את החלב, מלח ופלפל ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה עד להסמכה. מערבבים פנימה 1 כוס גבינת קשקבל.
- שמים במעבד מזון את החצילים, את שני סוגי הפלפלים הקלויים והשום ומרסקים.
- מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את הגבינה המפוררת, שמן הזית, מלח, פלפל והבצל הירוק. מעבירים את הסלט לשקית זילוף.
- ממלאים את הקנלוני בתערובת ומסדרים בצפיפות בתבנית. יוצקים מעל את שארית רוטב העגבניות. מפוררים מעל את גבינת העיזים ויוצקים את ½ רוטב הבשמל. מסדרים מעל שכבה נוספת של הקנלוני הממולא ומסיימים עם יתרת רוטב הבשמל.
- מפזרים מעל את שאר הגבינה, מכסים בנייר אפייה ונייר כסף ואופים כ-40 דקות. מורידים את הניירות ואופים עוד 10 דקות, או עד שהקנלוני מזהיבים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות וקולים את החצילים והפלפלים כ-40 דקות. מצננים מעט וקולפים. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות. קוצצים את הבצל הירוק. מכינים תבנית מלבנית גדולה עם 1/2 רוטב עגבניות בתחתית.
- מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן ומטגנים בה את הקמח. מוסיפים את החלב, מלח ופלפל ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה עד להסמכה. מערבבים פנימה 1 כוס גבינת קשקבל.
- שמים במעבד מזון את החצילים, את שני סוגי הפלפלים הקלויים והשום ומרסקים.
- מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את הגבינה המפוררת, שמן הזית, מלח, פלפל והבצל הירוק. מעבירים את הסלט לשקית זילוף.
- ממלאים את הקנלוני בתערובת ומסדרים בצפיפות בתבנית. יוצקים מעל את שארית רוטב העגבניות. מפוררים מעל את גבינת העיזים ויוצקים את ½ רוטב הבשמל. מסדרים מעל שכבה נוספת של הקנלוני הממולא ומסיימים עם יתרת רוטב הבשמל.
- מפזרים מעל את שאר הגבינה, מכסים בנייר אפייה ונייר כסף ואופים כ-40 דקות. מורידים את הניירות ואופים עוד 10 דקות, או עד שהקנלוני מזהיבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
לפי הסרטון רואים שתי חבילות קנלוני וזה לא הגיוני מתכון של חבילה אחת על תבנית של 25×35 !!!
תודה על ההערה. זה כמובן תלוי בגודל חבילת הקנלוני ובגודל התבנית.