קציצות ברוטב עגבניות עם פירה תפוחי אדמה

הילדים רעבים ורוצים ארוחת צהריים חמה וטעימה? קבלו מתכון של קציצות ברוטב עגבניות עם פירה תפוחי אדמה שכולם אוהבים
הילדים רעבים ורוצים ארוחת צהריים חמה וטעימה? קבלו מתכון של קציצות ברוטב עגבניות עם פירה תפוחי אדמה שכולם אוהבים
  • אודי ואושר
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1031
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1031.2 קק״ל 4125.0 קק״ל
    פחמימות 85.0 גרם 340.0 גרם
    שומן 53.4 גרם 213.6 גרם
    נתרן 2842.5 מ״ג 11370.2 מ״ג
    חלבון 48.6 גרם 194.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 11.8 גרם
    שומן רווי 13.3 גרם 53.2 גרם
    כולסטרול 262.6 מ״ג 1050.2 מ״ג
    סידן 70.5 מ״ג 282.1 מ״ג
    ברזל 6.0 מ״ג 23.9 מ״ג
    אשלגן 545.8 מ״ג 2183.3 מ״ג
    אבץ 9.7 מ״ג 38.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1031
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1031.2 קק״ל 4125.0 קק״ל
    פחמימות 85.0 גרם 340.0 גרם
    שומן 53.4 גרם 213.6 גרם
    נתרן 2842.5 מ״ג 11370.2 מ״ג
    חלבון 48.6 גרם 194.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 11.8 גרם
    שומן רווי 13.3 גרם 53.2 גרם
    כולסטרול 262.6 מ״ג 1050.2 מ״ג
    סידן 70.5 מ״ג 282.1 מ״ג
    ברזל 6.0 מ״ג 23.9 מ״ג
    אשלגן 545.8 מ״ג 2183.3 מ״ג
    אבץ 9.7 מ״ג 38.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב עגבניות

פירה

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: קולפים את השום ופורסים לפרוסות דקות.
  2. יוצקים שמן זית לסיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים את השום והבזיליקום ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים את הפסאטה והתיבול. ומביאים לסף רתיחה. מבשלים כ-20 דקות על אש קטנה.
  4. מכינים את הקציצות: משרים את הלחם במים ל-5 דקות, סוחטים וקוצצים בסכין.
  5. קולפים את הבצל וקוצצים דק או מגררים על פומפייה. קוצצים את הצלפים והבזיליקום.
  6. ממיסים את הסודה במים הקרים.
  7. מערבבים ולשים יחד את כל מרכיבי הקציצות, עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-15 דקות.
  8. מתיזים מעט שמן במחבת גדולה. יוצרים קציצות עגולות קטנות (בגודל כדור גולף) ומטגנים קלות. הקציצות רק צריכות “להיסגר” אבל לא להתבשל עד הסוף.
  9. מעבירים את הקציצות לסיר הרוטב ומבשלים כ-40 דקות.
  10. מכינים את הפירה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות.
  11. מעבירים לסיר, מכסים במי ברז קרים, מוסיפים את הרוזמרין והמלח.
  12. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית עד לריכוך.
  13. נפטרים מהרוזמרין, מסננים (שומרים כחצי כוס ממי הבישול) ומועכים את תפו”א המבושלים עם שמן הזית ומעט ממי הבישול. מתבלים במעט מלח.
  14. מגישים: מניחים כמה כפות פירה על צלחת הגשה, יוצרים גומה, מניחים במרכזה 2-3 כדורי הבשר והרבה רוטב, מפזרים עלי רוקט ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות ברוטב עגבניות עם פירה תפוחי אדמה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות