קציצות ברוטב עגבניות עם פירה תפוחי אדמה

הילדים רעבים ורוצים ארוחת צהריים חמה וטעימה? קבלו מתכון של קציצות ברוטב עגבניות עם פירה תפוחי אדמה שכולם אוהבים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    23

מצרכים

רוטב עגבניות

פירה

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: קולפים את השום ופורסים לפרוסות דקות.
  2. יוצקים שמן זית לסיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים את השום והבזיליקום ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים את הפסאטה והתיבול. ומביאים לסף רתיחה. מבשלים כ-20 דקות על אש קטנה.
  4. מכינים את הקציצות: משרים את הלחם במים ל-5 דקות, סוחטים וקוצצים בסכין.
  5. קולפים את הבצל וקוצצים דק או מגררים על פומפייה. קוצצים את הצלפים והבזיליקום.
  6. ממיסים את הסודה במים הקרים.
  7. מערבבים ולשים יחד את כל מרכיבי הקציצות, עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-15 דקות.
  8. מתיזים מעט שמן במחבת גדולה. יוצרים קציצות עגולות קטנות (בגודל כדור גולף) ומטגנים קלות. הקציצות רק צריכות “להיסגר” אבל לא להתבשל עד הסוף.
  9. מעבירים את הקציצות לסיר הרוטב ומבשלים כ-40 דקות.
  10. מכינים את הפירה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות.
  11. מעבירים לסיר, מכסים במי ברז קרים, מוסיפים את הרוזמרין והמלח.
  12. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית עד לריכוך.
  13. נפטרים מהרוזמרין, מסננים (שומרים כחצי כוס ממי הבישול) ומועכים את תפו”א המבושלים עם שמן הזית ומעט ממי הבישול. מתבלים במעט מלח.
  14. מגישים: מניחים כמה כפות פירה על צלחת הגשה, יוצרים גומה, מניחים במרכזה 2-3 כדורי הבשר והרבה רוטב, מפזרים עלי רוקט ומגישים מיד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 852.4 קק״ל 3409.7 קק״ל
פחמימות 32.8 גרם 131.2 גרם
שומן 60.3 גרם 241.3 גרם
נתרן 3670.7 מ״ג 14682.9 מ״ג
חלבון 40.9 גרם 163.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.2 גרם
שומן רווי 14.6 גרם 58.4 גרם
כולסטרול 234.4 מ״ג 937.6 מ״ג
סידן 69.4 מ״ג 277.7 מ״ג
ברזל 4.3 מ״ג 17.1 מ״ג
אשלגן 568.0 מ״ג 2271.9 מ״ג
אבץ 6.8 מ״ג 27.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody