קציצות בקר ברוטב לימוני עם אפונה של אהרוני

ישראל ותמרה אהרוני מלמדים להכין קציצות בקר ברוטב לימוני שאי אפשר לעמוד בפניו. מוסיפים לרוטב אפונה, מנגולד ועשבי תיבול ונהנים ממנה בריאה ומזינה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    23

מצרכים

קציצות

רוטב

אופן הכנה

  1. חותכים את הגבעולים הלבנים של עלי המנגולד ואת העלים. פורסים את שיני השום. קוצצים את הפלפל הירוק והבצל (אפשר להיעזר בקוצץ ירקות).
  2. מכינים את הקציצות: מרסקים במעבד מזון את הבצל, השום, הפלפל הירוק, הכוסברה וקמח המצה או פרוסת לחם לתערובת פירורית.
  3. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר, התבלינים, הביצים ומערבבים היטב.
  4. צרים קציצות ומניחים על תבנית.
  5. מחממים את השמן במחבת, מצפים את הקציצות בפירורי לחם או בקמח מצה ומטגנים עד להשחמה.
  6. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ומוסיפים את השום, גרגירי הכמון והכוסברה והפלפל הירוק. מוסיפים את הבצל וממשיכים להזהיב. ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את גבעולי המנגולד. מערבבים וממשיכים לאדות.
  7. מוסיפים מים רותחים, מלח, פלפל ומיץ לימון, מכסים ומביאים לרתיחה.
  8. מכניסים פנימה את הקציצות ומבשלים כ-45 דקות.
  9. חמש דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את האפונה ועלי המנגולד.
  10. מגישים בקערת הגשה יפה כזאת.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 592.9 קק״ל 3557.6 קק״ל
פחמימות 9.9 גרם 59.5 גרם
שומן 37.6 גרם 225.4 גרם
נתרן 1299.7 מ״ג 7798.0 מ״ג
חלבון 48.5 גרם 291.1 גרם
סיבים תזונתיים 4.5 גרם 27.3 גרם
שומן רווי 12.9 גרם 77.4 גרם
כולסטרול 242.0 מ״ג 1452.2 מ״ג
סידן 88.4 מ״ג 530.3 מ״ג
ברזל 6.6 מ״ג 39.7 מ״ג
אשלגן 965.4 מ״ג 5792.2 מ״ג
אבץ 9.2 מ״ג 55.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (7)

    Avatar
    מאיה

    חייבת כזה לשולחן החג השנה. לפחות שיהיה מעניין באוכל אם חוגגים אותו לבד 🙁

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody