קציצות בקר ברוטב לימוני עם אפונה של אהרוני

ישראל ותמרה אהרוני מלמדים להכין קציצות בקר ברוטב לימוני שאי אפשר לעמוד בפניו. מוסיפים לרוטב אפונה, מנגולד ועשבי תיבול ונהנים ממנה בריאה ומזינה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    22

מצרכים

אופן הכנה

  1. מרטיבים את פרוסת הלחם. חותכים את הגבעולים הלבנים של עלי המנגולד ואת העלים. פורסים את שיני השום. קוצצים את הפלפל הירוק והבצל.
  2. מכינים את הקציצות: מרסקים במעבד מזון את הבצל, השום, הפלפל הירוק, הכוסברה והלחם לתערובת פירורית.
  3. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר, התבלינים, הביצים ומערבבים היטב.
  4. צרים קציצות ומניחים על תבנית.
  5. מחממים את השמן במחבת, מצפים את הקציצות בפירורים ומטגנים עד להשחמה.
  6. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ומוסיפים את השום, גרגירי הכמון והכוסברה והפלפל הירוק. מוסיפים את הבצל וממשיכים להזהיב. ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את גבעולי המנגולד. מערבבים וממשיכים לאדות.
  7. מוסיפים מים רותחים, מלח, פלפל ומיץ לימון, מכסים ומביאים לרתיחה.
  8. מכניסים פנימה את הקציצות ומבשלים כ-45 דקות.
  9. חמש דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את האפונה ועלי המנגולד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 710.6 קק״ל 4263.4 קק״ל
פחמימות 34.1 גרם 204.4 גרם
שומן 38.1 גרם 228.6 גרם
נתרן 1338.7 מ״ג 8032.4 מ״ג
חלבון 51.9 גרם 311.2 גרם
סיבים תזונתיים 5.6 גרם 33.8 גרם
שומן רווי 13.0 גרם 78.1 גרם
כולסטרול 242.0 מ״ג 1452.2 מ״ג
סידן 70.8 מ״ג 424.7 מ״ג
ברזל 6.3 מ״ג 37.8 מ״ג
אשלגן 808.2 מ״ג 4849.4 מ״ג
אבץ 9.6 מ״ג 57.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    מיכל

    האם ניתן להחליף את הלחם בקמח מצה כדי שיהיה כשר לפסח? ובאיזו כמות להשתמש?

      תמר שורצברד

      אפשר פשוט להשמיט את פרוסת הלחם מהמתכון, ולהשתמש ב-2 כוסות קמח מצה במקום. חג שמח!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody