
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה ו-15 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים23
מצרכים
קציצות
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
1/2 בצל בינוני
-
3 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 צרור כוסברה
-
1/2 כוס קמח מצהאו פרוסת לחם רטובה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף כמון טחון
-
2 ביצים M
-
2 כוסות קמח מצה
רוטב
-
3 כפות שמן קנולה
-
2 שיני שום
-
1 כפית זרעי כמון
-
1 כפית זרעי כוסברה
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 בצל בינוני
-
2 כוסות מים רותחים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות מיץ לימון
-
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
-
1 חבילה עלי מנגולדשטופים וקצוצים
אופן הכנה
- חותכים את הגבעולים הלבנים של עלי המנגולד ואת העלים. פורסים את שיני השום. קוצצים את הפלפל הירוק והבצל (אפשר להיעזר בקוצץ ירקות).
- מכינים את הקציצות: מרסקים במעבד מזון את הבצל, השום, הפלפל הירוק, הכוסברה וקמח המצה או פרוסת לחם לתערובת פירורית.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר, התבלינים, הביצים ומערבבים היטב.
- צרים קציצות ומניחים על תבנית.
- מחממים את השמן במחבת, מצפים את הקציצות בפירורי לחם או בקמח מצה ומטגנים עד להשחמה.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ומוסיפים את השום, גרגירי הכמון והכוסברה והפלפל הירוק. מוסיפים את הבצל וממשיכים להזהיב. ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את גבעולי המנגולד. מערבבים וממשיכים לאדות.
- מוסיפים מים רותחים, מלח, פלפל ומיץ לימון, מכסים ומביאים לרתיחה.
- מכניסים פנימה את הקציצות ומבשלים כ-45 דקות.
- חמש דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את האפונה ועלי המנגולד.
- מגישים בקערת הגשה יפה כזאת.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
6
מנות
קלוריות
553.4
קק״ל
3320.1
קק״ל
פחמימות
11.3
גרם
67.7
גרם
שומן
32.0
גרם
192.0
גרם
נתרן
776.4
מ״ג
4658.3
מ״ג
חלבון
48.8
גרם
293.0
גרם
סיבים תזונתיים
4.8
גרם
28.8
גרם
שומן רווי
10.1
גרם
60.5
גרם
כולסטרול
250.1
מ״ג
1500.8
מ״ג
סידן
114.7
מ״ג
688.4
מ״ג
ברזל
7.8
מ״ג
46.8
מ״ג
אשלגן
978.3
מ״ג
5870.1
מ״ג
אבץ
11.7
מ״ג
70.4
מ״ג
תגובות (7)
מרענן את התפריט לפסח
חייבת כזה לשולחן החג השנה. לפחות שיהיה מעניין באוכל אם חוגגים אותו לבד 🙁