קציצות בשר ברוטב עגבניות עם מרכיב סודי
קציצות בשר ברוטב עגבניות שנראה לכאורה פשוט, אבל עם תוספת אחת מיוחדת לקציצות מקבלים תבשיל נפלא ובריא שכל המשפחה תרצה לטרוף ישר מהסיר
קציצות בשר ברוטב עגבניות שנראה לכאורה פשוט, אבל עם תוספת אחת מיוחדת לקציצות מקבלים תבשיל נפלא ובריא שכל המשפחה תרצה לטרוף ישר מהסיר
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 622.6 קק״ל 3113.2 קק״לפחמימות 28.4 גרם 141.8 גרםשומן 40.4 גרם 202.2 גרםנתרן 1338.3 מ״ג 6691.7 מ״גחלבון 33.0 גרם 165.1 גרםסיבים תזונתיים 8.2 גרם 40.8 גרםשומן רווי 9.2 גרם 45.9 גרםכולסטרול 150.1 מ״ג 750.4 מ״גסידן 113.2 מ״ג 566.2 מ״גברזל 6.3 מ״ג 31.7 מ״גאשלגן 1060.5 מ״ג 5302.4 מ״גאבץ 7.6 מ״ג 38.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
קלוריות623
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 622.6 קק״ל 3113.2 קק״לפחמימות 28.4 גרם 141.8 גרםשומן 40.4 גרם 202.2 גרםנתרן 1338.3 מ״ג 6691.7 מ״גחלבון 33.0 גרם 165.1 גרםסיבים תזונתיים 8.2 גרם 40.8 גרםשומן רווי 9.2 גרם 45.9 גרםכולסטרול 150.1 מ״ג 750.4 מ״גסידן 113.2 מ״ג 566.2 מ״גברזל 6.3 מ״ג 31.7 מ״גאשלגן 1060.5 מ״ג 5302.4 מ״גאבץ 7.6 מ״ג 38.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 623 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 בטטה גדולה
-
1 בצל קטן
-
1/2כוס או 45 גרם שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
-
1 ביצה L
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
טיגון
-
1/2 כוס שמן זית
רוטב
-
800 גרם עגבניות מרוסקות
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל מים
-
1 כפית גדושה סוכר לבן
-
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מגררים גס בטטה וקוצצים דק בצל.
- מערבבים בקערה את חומרי הקציצות.
- מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ
- יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1 ס”מ ומחממים על אש בינונית.
- מטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מכינים את הרוטב ומבשלים: מחממים בסיר בינוני את חומרי הרוטב, למעט האפונה, על אש בינונית ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה. מנערים את הסיר בעדינות, כך שהקציצות יכוסו ברוטב לחלוטין (לא מערבבים כדיצשהקציצות לא יתפרקו).
- מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות.
- מוסיפים אפונה ומבשלים עוד 5-3 דקות, עד שהקציצות והאפונה מוכנות.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מגררים גס בטטה וקוצצים דק בצל.
- מערבבים בקערה את חומרי הקציצות.
- מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ
- יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1 ס”מ ומחממים על אש בינונית.
- מטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מכינים את הרוטב ומבשלים: מחממים בסיר בינוני את חומרי הרוטב, למעט האפונה, על אש בינונית ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה. מנערים את הסיר בעדינות, כך שהקציצות יכוסו ברוטב לחלוטין (לא מערבבים כדיצשהקציצות לא יתפרקו).
- מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות.
- מוסיפים אפונה ומבשלים עוד 5-3 דקות, עד שהקציצות והאפונה מוכנות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן