כמו של מאמא מרוקאית – קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף

קציצות דגים ברוטב חריף עם לימון כבוש ואריסה, שהכי מתאים לאכול עם החלה של שבת. הסוד של המנה המושלמת הזו הוא בטיגון הקציצות לפני שמבשלים אותן ברוטב.
קציצות דגים ברוטב חריף עם לימון כבוש ואריסה, שהכי מתאים לאכול עם החלה של שבת. הסוד של המנה המושלמת הזו הוא בטיגון הקציצות לפני שמבשלים אותן ברוטב.
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    403
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 402.6 קק״ל 2415.4 קק״ל
    פחמימות 16.2 גרם 96.9 גרם
    שומן 27.5 גרם 165.0 גרם
    נתרן 1304.9 מ״ג 7829.2 מ״ג
    חלבון 22.4 גרם 134.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 16.6 גרם
    שומן רווי 4.0 גרם 23.8 גרם
    כולסטרול 92.2 מ״ג 553.4 מ״ג
    סידן 80.8 מ״ג 484.6 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 17.4 מ״ג
    אשלגן 984.5 מ״ג 5907.2 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    403
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 402.6 קק״ל 2415.4 קק״ל
    פחמימות 16.2 גרם 96.9 גרם
    שומן 27.5 גרם 165.0 גרם
    נתרן 1304.9 מ״ג 7829.2 מ״ג
    חלבון 22.4 גרם 134.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 16.6 גרם
    שומן רווי 4.0 גרם 23.8 גרם
    כולסטרול 92.2 מ״ג 553.4 מ״ג
    סידן 80.8 מ״ג 484.6 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 17.4 מ״ג
    אשלגן 984.5 מ״ג 5907.2 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

טיגון הקציצות

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: טוחנים את הדג במעבד מזון, בפולסים (או משתמשים בדג טחון).
  2. קוצצים דק בצל ופטרוזיליה.
  3. מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה.
  4. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
  5. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ.
  6. מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית עם שמן זית בגובה 1 ס”מ ומטגנים את הקציצות, עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  7. מכינים את הרוטב: קוצצים גס בצל ושום. חותכים עגבניות לקוביות בגודל 1 ס”מ.
  8. מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל, שום, עגבניות וסוכר ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והעגבניות רכים.
  9. מוסיפים מים, רסק עגבניות, רוטב סצ’ואן, לימון כבוש, אריסה, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  10. טועמים ומתקנים תיבול.
  11. מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה (לא מערבבים כדי שהקציצות לא יתפרקו, רק מנערים בעדינות לכיסוי מושלם).
  12. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, עד שהקציצות מוכנות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כמו של מאמא מרוקאית – קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות