קציצות דגים ברוטב שום, לימון ודבש

את הקציצות האלה אתם חייבים להכין לארוחה המשפחתית הבאה שלכם - קציצות דגים ברוטב שום, לימון ודבש שנותן מתקתקות עדינה. תתכוננו לקצור מחמאות
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

קציצות

טיגון

רוטב

אופן הכנה

  1. קוצצים דק מאוד את הפטרוזיליה והכוסברה ופורסים את השום לפרוסות.
  2. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הקציצות ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  3. יוצרים קציצות עגולות ומעט פחוסות עם ידיים רטובות או משומנות.
  4. מחממים שמן בגובה 1/2 ס”מ ומטגנים משני הצדדים בסיר רחב ושטוח (סוטאז’). מוציאים לצלחת ומשאירים את השמן בתוך הסיר.
  5. באותו סיר מטגנים את השום במשך דקה.
  6. מוסיפים מיץ לימון, מים, דבש, כורכום ומלח ומבשלים במשך 5 דקות עד שהרוטב מתחיל להצטמצם. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה שלכם.
  7. מחזירים את הקציצות, מסדרים בצורה מעגלית, ומבשלים עם מכסה סגור במשך 10 דקות. חשוב להרטיב מדי פעם את הקציצות ברוטב.
  8. אפשר להגיש את הקציצות בליווי אורז לבן או קוסקוס.

צילום: שני הלוי

הערות

  • משתמשים באיזה דג לבן שאוהבים: בורי, לברק, לוקוס או דניס

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 458.9 קק״ל 5507.2 קק״ל
פחמימות 7.9 גרם 94.5 גרם
שומן 39.9 גרם 479.0 גרם
נתרן 466.6 מ״ג 5599.6 מ״ג
חלבון 18.2 גרם 217.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 4.2 גרם
שומן רווי 4.3 גרם 51.9 גרם
כולסטרול 62.0 מ״ג 744.0 מ״ג
סידן 29.9 מ״ג 359.4 מ״ג
ברזל 0.9 מ״ג 10.4 מ״ג
אשלגן 445.7 מ״ג 5348.7 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 7.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody