קציצות דגים עם צ׳אטני מנגו

תמרה אהרוני מטיילת בעולם כבר מגיל צעיר מאוד, אבל דווקא הביקור בהודו לא זכור לה לטובה. זה לא מונע ממנה להכין קציצות דגים עם צ׳אטני מנגו בסגנון הודי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    27

תמיד היינו משפחה שנוסעת לחו״ל. ההורים שלי מגיל קטן לקחו אותנו איתם לרוב הנסיעות וככה בגיל קטן כבר הייתי בהמון מקומות בעולם. בגיל 10 חודשים הייתי בהונג קונג, בגיל שנה טיילתי באירופה, בגיל 6 בבייג׳ינג, בגיל 12 בנפאל ועוד ועוד.

כל כך נהניתי בנסיעות המשפחתיות האלו לחו״ל! חוץ מכיף משפחתי ההורים שלי הקפידו על טיולים מעניינים וחוויתיים בלי אף אטרקציה תיירותית. טיילנו בשווקים, בכפרים, אכלנו במסעדות של מקומיים ולפעמים גם התארחנו בבתים.

בחיים אני לא אשכח את הפעם הראשונה שטסנו להודו. הייתי בת 15, כאמור כבר ראיתי חלקים שונים בעולם, והתרגשתי מהנסיעה מאוד.

כשנחתנו גל רב חושי תקף אותי מכל כיוון: מראות, ריחות, רעשים, צבעים, חיות. הכול מהכול ובבת אחת. ניסיתי לשמור על פאסון למרות שבתוך תוכי הייתי המומה.

הגודש החושי היה לא פשוט, אבל ניסיתי לשמור על ראש פתוח ולתת לעצמי ליהנות מהחוויה… נכשלתי. הריח לרוב היה לי לא נעים, הידיים שמשמשו אותי בתוך ההמון הצפוף הפחידו אותי, בכלל הצפיפות עשתה לי קלסטרופוביה נוראית. בכל נסיעה הייתי בטוחה שאנחנו הולכים למות - לא יכול להיות שעל דרך אחת יהיו גם מכוניות, גם טוקטוקים, גם אופנועים, גם אופניים, גם בעלי חיים, כל זה בלי אף תמרור או רמזור.

אבל הכי קשה היה לי האוכל. הייתי עם ותק בהתנסות של מאכלים אקזוטיים משונים וזרים ועד אותו רגע לרוב צלחתי אותם די בקלות, לרוב אפילו בהנאה. בהודו האוכל היה כל כך חריף וכל כך מתובל שפשוט לא יכולתי.

כשחזרנו מהודו החלטתי חגיגית שאני שונאת אוכל הודי וסירבתי בתוקף לאכול אותו, עד שבהיריון עם יולי, בניגוד לכל היגיון, יום אחד קמתי עם חשק עז לאוכל הודי. מאז ועד היום אני אוהבת אוכל הודי, אמנם מעודן יותר מהטעמים האותנטיים של הודו, אבל בכל זאת.

בהודו לא ביקרתי מאז אותו טיול, אבל את הקציצות האלו עם צ׳אטני מנגו אני מכינה כל הזמן.

מצרכים

קציצות

צ׳אטני מנגו

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הצ׳אטני: בסיר קטן מחממים את השמן והתבלינים ומטגנים 2-3 דקות.
  2. קוצצים דק את הבצל, ג׳ינג׳ר, שום, צ׳ילי.
  3. מוסיפים לסיר ומטגנים כ5-6 דקות.
  4. קולפים את המנגו חותכים אותו לקוביות בגודל של כ-1 ס״מ ומוסיפים לסיר.
  5. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  6. מביאים לרתיחה.
  7. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30-40 דק עד שהמים מתאדים והמרקם נהיה סמיך ודביק כמו של ריבה.
  8. מסירים מהלהבה ומניחים להצטנן.
  9. מכינים את הקציצות: במעבד מזון טוחנים את הבצל, כוסברה ושום ומעבירים לקערה.
  10. מוסיפים את הדג, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  11. בידיים משומנות יוצרים קציצות בגודל של כדורי פינג פונג.
  12. מחממים במחבת רחבה שמן זית.
  13. כשהשמן חם מטגנים את הקציצות כ3-4 דק מכל צד עד שהן זהובות.
  14. מסדרים את הקציצות בצלחת, מניחים כפית גדושה של צ׳אנטי על כל קציצה מפזרים על כל קציצה מהכוסברה, צ׳ילי ורימון.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 530.1 קק״ל 2120.4 קק״ל
פחמימות 64.4 גרם 257.7 גרם
שומן 16.7 גרם 66.7 גרם
נתרן 1095.9 מ״ג 4383.6 מ״ג
חלבון 30.9 גרם 123.7 גרם
סיבים תזונתיים 6.4 גרם 25.7 גרם
שומן רווי 2.4 גרם 9.5 גרם
כולסטרול 64.5 מ״ג 258.0 מ״ג
סידן 113.7 מ״ג 454.8 מ״ג
ברזל 3.1 מ״ג 12.4 מ״ג
אשלגן 1279.9 מ״ג 5119.5 מ״ג
אבץ 1.2 מ״ג 4.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody