
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים28
מצרכים
קציצות טונה
-
1 תפוח אדמה בינוני
-
1/2 גבעול כרשה
-
2 כפות שמן זית
-
1 קופסת שימורים טונה בשמן
-
1 כוס פירורי לחם
-
1 ביצה L
-
1 כף גבינת מסקרפונה
-
1 כפית תימין יבש
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב עגבניות
-
2 כפות שמן זית
-
2 שיני שום
-
1 כף אריסה
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
400גרם או 1 קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
טחינה ירוקה
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: קולפים את תפוח האדמה ומבשלים בשפע מים עד שהוא רך מאוד. מועכים לפירה ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
- פוריסם דק את הכרשה ומטגנים בשמן זית עד שהיא מזהיבה מעט ומתרככת. מעבירים לקערת הערבוב.
- מוסיפים לקערת הערבוב את הטונה סחוטה מהשמן ויתר המרכיבים של הקציצות ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- מכינים את הרוטב: פורסים דק את השום ואת הפלפל החריף.
- מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את השום, מטגנים דקה.
- מוסיפים את האריסה והפלפל החריף ומטגנים דקה.
- מוסיפים את העגבניות והתבלינים, מערבבים ומבשלים 15 דקות על אש נמוכה.
- מכינים את הטחינה: בסיר גדול מרתיחים מים. חולטים את הפטרוזיליה למשך 30 שניות, מוציאים לקערה עם מי קרח, מסננים ושומרים בצד.
- שמים את כל מרכיבי הטחינה במעבד מזון עם הפטרוזיליה החלוטה וטוחנים לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים עוד מים קרים להגעה למרקם הרצוי.
- מטגנים את הקציצות: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הקציצות משני צדיהן עד שהן זהובות ופריכות.
- מרכיבים: חוצים את הפיתה לשניים, שמים בתוך כל פיתה קציצות טונה עם רוטב, כמה עלי רוקט ומעל מזלפים טחינה ירוקה.
צילום: שני הלוי
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
2
מנות
קלוריות
1206.2
קק״ל
2412.4
קק״ל
פחמימות
89.1
גרם
178.3
גרם
שומן
83.8
גרם
167.5
גרם
נתרן
3107.6
מ״ג
6215.2
מ״ג
חלבון
32.2
גרם
64.4
גרם
סיבים תזונתיים
17.6
גרם
35.3
גרם
שומן רווי
14.8
גרם
29.6
גרם
כולסטרול
138.6
מ״ג
277.2
מ״ג
סידן
400.8
מ״ג
801.5
מ״ג
ברזל
16.8
מ״ג
33.5
מ״ג
אשלגן
1288.7
מ״ג
2577.4
מ״ג
אבץ
5.6
מ״ג
11.2
מ״ג
תגובות (3)
נתתם לי רעיון לצהריים לנכדים תודה גילה
אם אני רוצה פרווה במה אני מחליפה את הגבינה
אפשר פשוט להשמיט את הגבינה