אדוני הקציצות – קציצות טונה ברוטב עגבניות בפיתה

מי אמר שאוכל רחוב אפשר לאכול רק בחוץ? מאיר אדוני מכין קציצות טונה ברוטב עגבניות שמגישים בחצאי פיתה עם המון טחינה ירוקה שאפשר לאכול בעמידה
מי אמר שאוכל רחוב אפשר לאכול רק בחוץ? מאיר אדוני מכין קציצות טונה ברוטב עגבניות שמגישים בחצאי פיתה עם המון טחינה ירוקה שאפשר לאכול בעמידה
  • מאיר אדוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    28
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    1297
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1297.1 קק״ל 2594.2 קק״ל
    פחמימות 106.8 גרם 213.6 גרם
    שומן 84.3 גרם 168.6 גרם
    נתרן 3122.4 מ״ג 6244.8 מ״ג
    חלבון 34.8 גרם 69.7 גרם
    סיבים תזונתיים 17.4 גרם 34.9 גרם
    שומן רווי 14.9 גרם 29.9 גרם
    כולסטרול 159.7 מ״ג 319.4 מ״ג
    סידן 386.3 מ״ג 772.5 מ״ג
    ברזל 16.7 מ״ג 33.3 מ״ג
    אשלגן 1257.5 מ״ג 2515.0 מ״ג
    אבץ 5.6 מ״ג 11.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    28
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    1297
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1297.1 קק״ל 2594.2 קק״ל
    פחמימות 106.8 גרם 213.6 גרם
    שומן 84.3 גרם 168.6 גרם
    נתרן 3122.4 מ״ג 6244.8 מ״ג
    חלבון 34.8 גרם 69.7 גרם
    סיבים תזונתיים 17.4 גרם 34.9 גרם
    שומן רווי 14.9 גרם 29.9 גרם
    כולסטרול 159.7 מ״ג 319.4 מ״ג
    סידן 386.3 מ״ג 772.5 מ״ג
    ברזל 16.7 מ״ג 33.3 מ״ג
    אשלגן 1257.5 מ״ג 2515.0 מ״ג
    אבץ 5.6 מ״ג 11.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות טונה

רוטב עגבניות

טחינה ירוקה

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: קולפים את תפוח האדמה ומבשלים בשפע מים עד שהוא רך מאוד. מועכים לפירה ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
  2. פוריסם דק את הכרשה ומטגנים בשמן זית עד שהיא מזהיבה מעט ומתרככת. מעבירים לקערת הערבוב.
  3. מוסיפים לקערת הערבוב את הטונה סחוטה מהשמן ויתר המרכיבים של הקציצות ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  4. מכינים את הרוטב: פורסים דק את השום ואת הפלפל החריף.
  5. מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את השום, מטגנים דקה.
  6. מוסיפים את האריסה והפלפל החריף ומטגנים דקה.
  7. מוסיפים את העגבניות והתבלינים, מערבבים ומבשלים 15 דקות על אש נמוכה.
  8. מכינים את הטחינה: בסיר גדול מרתיחים מים. חולטים את הפטרוזיליה למשך 30 שניות, מוציאים לקערה עם מי קרח, מסננים ושומרים בצד.
  9. שמים את כל מרכיבי הטחינה במעבד מזון עם הפטרוזיליה החלוטה וטוחנים לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים עוד מים קרים להגעה למרקם הרצוי.
  10. מטגנים את הקציצות: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הקציצות משני צדיהן עד שהן זהובות ופריכות.
  11. מרכיבים: חוצים את הפיתה לשניים, שמים בתוך כל פיתה קציצות טונה עם רוטב, כמה עלי רוקט ומעל מזלפים טחינה ירוקה.

צילום: שני הלוי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אדוני הקציצות – קציצות טונה ברוטב עגבניות בפיתה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    גילה בשארי

    נתתם לי רעיון לצהריים לנכדים תודה גילה

    Avatar
    רחל חרס

    אם אני רוצה פרווה במה אני מחליפה את הגבינה

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר פשוט להשמיט את הגבינה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות