קציצות טונה ברוטב עגבניות בפיתה

מי אמר שאוכל רחוב אפשר לאכול רק בחוץ? מאיר אדוני מכין קציצות טונה ברוטב עגבניות שמגישים בחצאי פיתה עם המון טחינה ירוקה שאפשר לאכול בעמידה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    28

מצרכים

קציצות טונה

רוטב עגבניות

טחינה ירוקה

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: קולפים את תפוח האדמה ומבשלים בשפע מים עד שהוא רך מאוד. מועכים לפירה ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
  2. פוריסם דק את הכרשה ומטגנים בשמן זית עד שהיא מזהיבה מעט ומתרככת. מעבירים לקערת הערבוב.
  3. מוסיפים לקערת הערבוב את הטונה סחוטה מהשמן ויתר המרכיבים של הקציצות ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  4. מכינים את הרוטב: פורסים דק את השום ואת הפלפל החריף.
  5. מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את השום, מטגנים דקה.
  6. מוסיפים את האריסה והפלפל החריף ומטגנים דקה.
  7. מוסיפים את העגבניות והתבלינים, מערבבים ומבשלים 15 דקות על אש נמוכה.
  8. מכינים את הטחינה: בסיר גדול מרתיחים מים. חולטים את הפטרוזיליה למשך 30 שניות, מוציאים לקערה עם מי קרח, מסננים ושומרים בצד.
  9. שמים את כל מרכיבי הטחינה במעבד מזון עם הפטרוזיליה החלוטה וטוחנים לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים עוד מים קרים להגעה למרקם הרצוי.
  10. מטגנים את הקציצות: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הקציצות משני צדיהן עד שהן זהובות ופריכות.
  11. מרכיבים: חוצים את הפיתה לשניים, שמים בתוך כל פיתה קציצות טונה עם רוטב, כמה עלי רוקט ומעל מזלפים טחינה ירוקה.

צילום: שני הלוי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 1268.7 קק״ל 2537.4 קק״ל
פחמימות 90.0 גרם 180.1 גרם
שומן 91.0 גרם 182.0 גרם
נתרן 3064.1 מ״ג 6128.2 מ״ג
חלבון 32.0 גרם 64.0 גרם
סיבים תזונתיים 17.5 גרם 35.0 גרם
שומן רווי 15.9 גרם 31.7 גרם
כולסטרול 138.9 מ״ג 277.8 מ״ג
סידן 390.8 מ״ג 781.5 מ״ג
ברזל 16.6 מ״ג 33.1 מ״ג
אשלגן 1269.8 מ״ג 2539.6 מ״ג
אבץ 5.6 מ״ג 11.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar

    אם אני רוצה פרווה במה אני מחליפה את הגבינה

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר פשוט להשמיט את הגבינה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody