האקדמיה של קנור: קציצות ירק ברוטב עגבניות פומודורו ואטריות דקיקות

ארוחה צמחונית וטעימה לכל המשפחה - קציצות ירק נימוחות משעועית וירקות ברוטב עגבניות עשיר עם שלל תבלינים, שמוגשות עם אטריות ביצים דקיקות דקיקות. מזין, צבעוני וטעים!
ארוחה צמחונית וטעימה לכל המשפחה - קציצות ירק נימוחות משעועית וירקות ברוטב עגבניות עשיר עם שלל תבלינים, שמוגשות עם אטריות ביצים דקיקות דקיקות. מזין, צבעוני וטעים!
  • רותם בן מויאל
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    29
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1469
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1469.4 קק״ל 5877.6 קק״ל
    פחמימות 157.7 גרם 630.8 גרם
    סוכר 16.9 גרם 67.6 גרם
    שומן 5.9 גרם 23.8 גרם
    נתרן 954.1 מ״ג 3816.6 מ״ג
    חלבון 68.6 גרם 274.6 גרם
    סיבים תזונתיים 149.2 גרם 596.9 גרם
    שומן רווי 4.8 גרם 19.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 3661.5 מ״ג 14646.1 מ״ג
    ברזל 19.9 מ״ג 79.6 מ״ג
    אשלגן 23985.4 מ״ג 95941.7 מ״ג
    אבץ 11.5 מ״ג 46.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    29
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1469
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1469.4 קק״ל 5877.6 קק״ל
    פחמימות 157.7 גרם 630.8 גרם
    סוכר 16.9 גרם 67.6 גרם
    שומן 5.9 גרם 23.8 גרם
    נתרן 954.1 מ״ג 3816.6 מ״ג
    חלבון 68.6 גרם 274.6 גרם
    סיבים תזונתיים 149.2 גרם 596.9 גרם
    שומן רווי 4.8 גרם 19.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 3661.5 מ״ג 14646.1 מ״ג
    ברזל 19.9 מ״ג 79.6 מ״ג
    אשלגן 23985.4 מ״ג 95941.7 מ״ג
    אבץ 11.5 מ״ג 46.1 מ״ג
    סגור

ברוכים הבאים לאקדמיה של קנור!
האקדמיה של קנור נוצרה כדי שנבשל אתכם ביחד! בואו להכין איתנו מגוון מתכונים טעימים, קלים להכנה לכל המשפחה ולקבל מגוון טיפים וכלים שימושיים לבישול מזין המשלב גם תזונה מן הצומח

בואו והצטרפו לשיעור של רותם בן מויאל שמלמד איך קציצות ירק ברוטב פומודורו עשיר וצבעוני!

הידעתם? הידעתם? הצבע האדום של העגבנייה נובע מהפיגמנט ליקופן – נוגד חמצון חזק במיוחד. עגבניות, ומוצרים שמכילים עגבניות כמו רטבים ורסק עגבניות, הן מקור עיקרי לליקופן בתזונה המערבית. הוא עוזר להגן על העור מפני נזקי השמש, עוזר להפחתת כולסטרול ומפחית סיכון למחלות מסוגים שונים. והכי חשוב! בישול העגבניות לא פוגע בריכוז הליקופן אלא דווקא מעלה את הזמינות שלו ואת יכולת הספיגה שלו בגוף.

 

 

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תערובת הקציצות

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: מכניסים למעבד מזון שעועית אדומה או שחורה משומרת, צרור פטרוזיליה, סלרי וקמח חומוס ומעבדים לתערובת אחידה.
  2. לאחר קבלת תערובת במרקם הרצוי, מגרדים את הירקות בפומפייה: קישוא, בטטה ותפוח אדמה.
  3. מוסיפים לתערובת במעבד המזון, מתבלים ומערבבים היטב. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-20 דקות.
  4. מכינים את הרוטב: מטגנים בצל קצוץ ועגבניות קצוצות ללא קליפה.
  5. מוסיפים גזר קצוץ, שום ומערבבים. מוסיפים מעט מים לאידוי הירקות ומתבלים.
  6. כשהירקות התרככו מעט, מוסיפים את רוטב העגבניות פומודורו ומבשלים עד לצמצום הנוזלים (כמו שעושים מטבוחה).
  7. כשהרוטב מוכן, מוסיפים לו מעט כוסברה קצוצה. מביאים לרתיחה ומורידים ללהבה בינונית.
  8. מטגנים את הקציצות: מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, מחממים במחבת שמן.
  9. יוצרים קציצות ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים.
  10. מכינים את האטריות: מחממים סיר שטוח עם שמן, מטגנים את האטריות טיגון קצר של כ-30 שניות עד להזהבה קלה.
  11. מתבלים במלח, פלפל וכורכום, מוסיפים מים רותחים עד 2 ס״מ מעל גובה האטריות ומבשלים אותן על אש קטנה למשך 10 דקות.
  12. סוגרים את האש, ומכסים את הסיר במגבת למשך 5 דקות נוספות.
  13. מגישים: מניחים בצלחת אטריות דקיקות ומעליהן מעט רוטב עגבניות פומודורו ואת קציצות הירק.

    קציצות ירק ברוטב עגבניות. צילום: שניר גואטה
    קציצות ירק ברוטב עגבניות. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
האקדמיה של קנור: קציצות ירק ברוטב עגבניות פומודורו ואטריות דקיקות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    ריקי סגל

    האם ניתן לאפות את הקציצות

      Avatar
      מערכת Foody

      כן אפשר לאפות, אם כי הקציצות יוצאות טעימות יותר בטיגון.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות