קציצות כרובית אפויות של שר פיטנס

שר פיטנס מכינה קציצות כרובית בריאות וחסכוניות בקלוריות עם מינימום שמן. רק לערבב, ליצור קציצות וקדימה לתנור!
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

הכרובית היא ירק שאני משתמשת בו הרבה לקציצות - היא דלה בקלוריות והמרקם שלה נהדר. במתכון זה של קציצות כרובית יש חסכון כפול בקלוריות בזכות האפייה שלהן בתנור.

מצרכים

קציצות

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. קוצצים את הבצל לקוביות, קוצצים דק את הפטרוזיליה ומפרקים את הכרובית לתפרחות.
  3. בסיר עם מים רותחים מבשלים את תפרחות הכרובית עד ריכוך. מסננים מהנוזלים ומועכים למחית.
  4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  5. שמים בקערה את מחית הכרובית, בצל מטוגן, פטרוזיליה, ביצים. מתבלים ומערבבים היטב.
  6. יוצרים מהתערובת קציצות בקוטר 3-4 ס״מ ומגלגלים כל קציצה בפירורי הלחם.
  7. מניחים את הקציצות בתבנית ואופים כ-20-25 דקות, או עד הזהבה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 9 מנות
קלוריות 95.8 קק״ל 862.0 קק״ל
פחמימות 12.5 גרם 112.9 גרם
שומן 2.7 גרם 24.4 גרם
נתרן 369.4 מ״ג 3324.2 מ״ג
חלבון 2.7 גרם 24.4 גרם
סיבים תזונתיים 2.0 גרם 18.2 גרם
שומן רווי 0.7 גרם 6.6 גרם
כולסטרול 56.4 מ״ג 507.6 מ״ג
סידן 60.7 מ״ג 546.1 מ״ג
ברזל 1.8 מ״ג 16.5 מ״ג
אשלגן 179.7 מ״ג 1617.7 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 3.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody