בוש קאבר דסקטופ

קציצות כרשה נפלאות וחגיגיות

המתכון של תום פרנץ לקציצות כרשה (פראסה) נימוחות וממכרות בעלות טעמים עשירים. מנת פתיחה כייפית לחג או לצד מטבל יוגורט מרענן בשבועות
המתכון של תום פרנץ לקציצות כרשה (פראסה) נימוחות וממכרות בעלות טעמים עשירים. מנת פתיחה כייפית לחג או לצד מטבל יוגורט מרענן בשבועות
  • תום פרנץ
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 55 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    115
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 115.0 קק״ל 2069.7 קק״ל
    פחמימות 5.6 גרם 101.7 גרם
    שומן 9.2 גרם 164.9 גרם
    נתרן 382.5 מ״ג 6885.0 מ״ג
    חלבון 3.0 גרם 54.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 22.1 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 26.3 גרם
    כולסטרול 32.8 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 21.1 מ״ג 379.5 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 15.3 מ״ג
    אשלגן 66.4 מ״ג 1194.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 8.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 55 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    115
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 115.0 קק״ל 2069.7 קק״ל
    פחמימות 5.6 גרם 101.7 גרם
    שומן 9.2 גרם 164.9 גרם
    נתרן 382.5 מ״ג 6885.0 מ״ג
    חלבון 3.0 גרם 54.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 22.1 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 26.3 גרם
    כולסטרול 32.8 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 21.1 מ״ג 379.5 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 15.3 מ״ג
    אשלגן 66.4 מ״ג 1194.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 8.1 מ״ג
    סגור

גדלתי על כרשה, היא גדלה בשדות שליד הבית שלנו אצל החקלאים וזה היה כל הזמן זמין אצלנו כירק בסיסי. בכלל בגרמניה הכרשה מאוד נפוצה ויומיומית ועם טיפול נכון מגיעים איתה לתוצאות נפלאות וטעימות, כי היא מאוד עשירה בטעמים. כרישה מוסיפה טאצ’ עדין לכל מתכון, בלי להפריע לאף אחד מהטעמים האחרים. ניתן להכין מכרישה מגוון עצום של מאכלים: קישים, פשטידות, מרקים, קציצות, מליות למאפים ועוד. בשולחן החג, נברך על אכילת הכרשה יְהִי רָצוֹן מִלְפָנֶיךָ ה’ אֱלוֹהֵנוּ וֵאלוהֵי אֲבוֹתֵינוּ, שֶיִכָרְתוּ אוֹיְבֵנוּ וְשוֹנְאֵינוּ וְכָל מְבַקְשֵי רָעָתֵנוּ: ּ

קציצות כרישה נימוחות, פשוט נותנים לטעם המופלא של הכרשה לעמוד בקדמת הבמה בלי הפרעות. ולכן אני כל כך אוהב את הקציצות האלו. כן, הן דורשות קצת עבודה אבל שוות כל מאמץ.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

טחינה אדומה


אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת גדולה עם שמן זית או קנולה בנדיבות ומטגנים עד להזהבה וריכוך את הבצל והכרשה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. התהליך אורך בערך חצי שעה. חשוב לשמור על חום בינוני בכיריים כדי שלא ישרף לכם. מצננים לטמפרטורת החדר.
  2. מעבירים את הכרשה לקערה, מוסיפים ביצים, פירורי לחם, קמח (לפי הצורך), מלח ופלפל. מערבבים היטב התערובת צריכה להיות יציבה ונוחה לעבודה. מקררים ל-15-20 דקות.
  3. יוצרים כ-18 קציצות (תלוי בגודל) ומטגנים במחבת עם שמן חם משני הצדדים עד להזהבה.
  4. מכינים את הטחינה האדומה: מעבירים את מצרכי הטחינה למעבד מזון או בלנדר מוט עם הקרח ו-½ כוס מהמים. טוחנים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול. אם יש צורך מוסיפים עוד מים עד להגעה לסמיכות הרצויה. מעבירים לכלי אטום ושומרים בקירור עד 4 ימים.
  5. מגישים: מניחים את הקציצות בצלחת הגשה לצד צלוחית טחינה עשבי תיבול וסלט ירוק רענן.
  6. טיפ: אפשר להגיש לצד מטבל יוגורט ועשבי תיבול שמאוד מתאים להגשה עם קציצות אלו, בארוחה חלבית.

    קציצות כרישה. צילום: נמרוד סונדרס.
    קציצות כרישה. צילום: נמרוד סונדרס.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות כרשה נפלאות וחגיגיות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות