קציצות עדשים אפויות שכולם אוהבים

איך מוסיפים קטניות לתפריט היומי? מכינים קציצות עדשים אפויות. קציצות רכות מבפנים ופריכות מבחוץ שמכינים עם מינימום שמן. מנה בריאה וטעימה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

אופן הכנה

  1. מבשלים את העדשים בסיר עם מים כרבע שעה על להבה בינונית. כשהעדשים רכות לגמרי מסננים מהמים ומניחים בצד.
  2. מטגנים היטב את הבצל עם שמן זית עד להזהבה ומנחים בצד לקירור קל.
  3. מערבבים בקערה את העדשים, בצל מטוגן, ביצים, קמח, פטרוזיליה ותבלינים, מועכים מעט עם הידיים את הבלילה (כדי שהעדשים יתפרקו מעט).
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. פורסים נייר אפייה על תבנית ומרססים בספריי שמן קנולה. יוצרים לביבות מהתערובת המוכנה ומניחים על נייר האפייה המשומן.
  6. אופים כרבע שעה או עד שהלביבות התייבשו והזהיבו משני הצדדים. 
  7. מניחים בצלחת ומגישים עם פלחי לימון או סלט ירוק רענן.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 515.6 קק״ל 2062.2 קק״ל
פחמימות 65.0 גרם 260.0 גרם
שומן 16.1 גרם 64.3 גרם
נתרן 425.4 מ״ג 1701.5 מ״ג
חלבון 26.3 גרם 105.2 גרם
סיבים תזונתיים 22.4 גרם 89.5 גרם
שומן רווי 2.8 גרם 11.4 גרם
כולסטרול 190.4 מ״ג 761.4 מ״ג
סידן 100.9 מ״ג 403.6 מ״ג
ברזל 7.2 מ״ג 28.7 מ״ג
אשלגן 880.7 מ״ג 3523.0 מ״ג
אבץ 2.3 מ״ג 9.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody