
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים11
מצרכים
-
1 כוס עדשים ירוקות
-
2 כוסות מים קרים
-
2 בצלים בינונייםקצוצים דק
-
3 כפות שמן זית
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
3 ביצים L
-
5 כפות קמח לבן
-
1 כף אבקת מרק בצלקנורלחצו על שם המצרך לרכישה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 מיכל תרסיס שמן קנולה
אופן הכנה
- מבשלים את העדשים בסיר עם מים כרבע שעה על להבה בינונית. כשהעדשים רכות לגמרי מסננים מהמים ומניחים בצד.
- מטגנים היטב את הבצל עם שמן זית עד להזהבה ומנחים בצד לקירור קל.
- מערבבים בקערה את העדשים, בצל מטוגן, ביצים, קמח, פטרוזיליה ותבלינים, מועכים מעט עם הידיים את הבלילה (כדי שהעדשים יתפרקו מעט).
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- פורסים נייר אפייה על תבנית ומרססים בספריי שמן קנולה. יוצרים לביבות מהתערובת המוכנה ומניחים על נייר האפייה המשומן.
- אופים כרבע שעה או עד שהלביבות התייבשו והזהיבו משני הצדדים.
- מניחים בצלחת ומגישים עם פלחי לימון או סלט ירוק רענן.
בשיתוף עם קנור
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
498.0
קק״ל
1992.2
קק״ל
פחמימות
66.3
גרם
265.1
גרם
סוכר
4.9
גרם
19.6
גרם
שומן
13.8
גרם
55.0
גרם
נתרן
487.5
מ״ג
1949.9
מ״ג
חלבון
26.6
גרם
106.5
גרם
סיבים תזונתיים
22.5
גרם
90.2
גרם
שומן רווי
2.4
גרם
9.6
גרם
כולסטרול
189.9
מ״ג
759.6
מ״ג
סידן
102.1
מ״ג
408.3
מ״ג
ברזל
6.9
מ״ג
27.7
מ״ג
אשלגן
894.4
מ״ג
3577.7
מ״ג
אבץ
2.4
מ״ג
9.6
מ״ג
תגובות (6)
האם אפשר עם כל סוג עדשים ( יש לי שחורות שעברו בישול)
כן בהחלט. בהצלחה (: