קציצות עדשים אפויות שכולם אוהבים

איך מוסיפים קטניות לתפריט היומי? מכינים קציצות עדשים אפויות. קציצות רכות מבפנים ופריכות מבחוץ שמכינים עם מינימום שמן. מנה בריאה וטעימה
איך מוסיפים קטניות לתפריט היומי? מכינים קציצות עדשים אפויות. קציצות רכות מבפנים ופריכות מבחוץ שמכינים עם מינימום שמן. מנה בריאה וטעימה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    510
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 509.6 קק״ל 2038.4 קק״ל
    פחמימות 66.3 גרם 265.4 גרם
    סוכר 5.0 גרם 20.0 גרם
    שומן 14.6 גרם 58.3 גרם
    נתרן 508.3 מ״ג 2033.3 מ״ג
    חלבון 27.6 גרם 110.4 גרם
    סיבים תזונתיים 22.5 גרם 90.2 גרם
    שומן רווי 2.6 גרם 10.5 גרם
    כולסטרול 221.6 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 105.8 מ״ג 423.3 מ״ג
    ברזל 7.0 מ״ג 28.1 מ״ג
    אשלגן 903.9 מ״ג 3615.5 מ״ג
    אבץ 2.5 מ״ג 9.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    510
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 509.6 קק״ל 2038.4 קק״ל
    פחמימות 66.3 גרם 265.4 גרם
    סוכר 5.0 גרם 20.0 גרם
    שומן 14.6 גרם 58.3 גרם
    נתרן 508.3 מ״ג 2033.3 מ״ג
    חלבון 27.6 גרם 110.4 גרם
    סיבים תזונתיים 22.5 גרם 90.2 גרם
    שומן רווי 2.6 גרם 10.5 גרם
    כולסטרול 221.6 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 105.8 מ״ג 423.3 מ״ג
    ברזל 7.0 מ״ג 28.1 מ״ג
    אשלגן 903.9 מ״ג 3615.5 מ״ג
    אבץ 2.5 מ״ג 9.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מבשלים את העדשים בסיר עם מים כרבע שעה על להבה בינונית. כשהעדשים רכות לגמרי מסננים מהמים ומניחים בצד.
  2. מטגנים היטב את הבצל עם שמן זית עד להזהבה ומנחים בצד לקירור קל.
  3. מערבבים בקערה את העדשים, בצל מטוגן, ביצים, קמח, פטרוזיליה ותבלינים, מועכים מעט עם הידיים את הבלילה (כדי שהעדשים יתפרקו מעט).
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. פורסים נייר אפייה על תבנית ומרססים בספריי שמן קנולה. יוצרים לביבות מהתערובת המוכנה ומניחים על נייר האפייה המשומן.
  6. אופים כרבע שעה או עד שהלביבות התייבשו והזהיבו משני הצדדים. 
  7. מניחים בצלחת ומגישים עם פלחי לימון או סלט ירוק רענן.
tip

טיפ מהדיאטנית

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות עדשים אפויות שכולם אוהבים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    עדנה לנקרי שומיק

    האם אפשר עם כל סוג עדשים ( יש לי שחורות שעברו בישול)

      Avatar
      Foody Foody

      כן בהחלט. בהצלחה (:

    Avatar
    לי

    בדיוק חשבתי מה להכין וזה נראה מעולה! הולכת להכין 😃

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות