שי-לי עושה קסמים – קציצות עדשים ירוקות, זוקיני וקוסקוס

אתם הולכים להתמכר כבר מהביס הראשון: מתכון טבעוני, קל להכנה, של קציצות עדשים ירוקות וזוקיני שמשלב בתוכו קוסקוס ועשבי תיבול
אתם הולכים להתמכר כבר מהביס הראשון: מתכון טבעוני, קל להכנה, של קציצות עדשים ירוקות וזוקיני שמשלב בתוכו קוסקוס ועשבי תיבול
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    216
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 216.1 קק״ל 4322.3 קק״ל
    פחמימות 17.2 גרם 344.7 גרם
    שומן 13.9 גרם 278.6 גרם
    נתרן 314.6 מ״ג 6291.9 מ״ג
    חלבון 6.0 גרם 120.1 גרם
    סיבים תזונתיים 6.9 גרם 138.4 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 37.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 19.4 מ״ג 387.2 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 34.5 מ״ג
    אשלגן 236.9 מ״ג 4738.7 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 11.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    216
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 216.1 קק״ל 4322.3 קק״ל
    פחמימות 17.2 גרם 344.7 גרם
    שומן 13.9 גרם 278.6 גרם
    נתרן 314.6 מ״ג 6291.9 מ״ג
    חלבון 6.0 גרם 120.1 גרם
    סיבים תזונתיים 6.9 גרם 138.4 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 37.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 19.4 מ״ג 387.2 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 34.5 מ״ג
    אשלגן 236.9 מ״ג 4738.7 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 11.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

טיגון


אופן הכנה

  1. מערבבים קוסקוס בקערה עם כף שמן זית (את שאר שמן הזית שומרים לקציצות). יוצקים 3/4 כוס מים רותחים, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. משהים 5 דקות.
  2. מערבבים את הקוסקוס במזלג כדי לאוורר ולהפריד את הגרגירים.
  3. מסננים היטב את העדשים ומעבירים למעבד המזון.
  4. מוסיפים זוקיני, שום, כוסברה או פטרוזיליה ושמן זית ומרסקים, עד לקבלת תערובת רכה
    ויציבה (אם היא מתפוררת מדי סימן שלא טחנתם מספיק). במידת הצורך מוסיפים עוד מעט שמן זית.
  5. מעבירים לקערה עם הקוסקוס, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  6. יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1 ס”מ ומחממים על אש בינונית.
  7. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך.
  8. יוצרים מהתערובת 20 קציצות פחוסות.
  9. מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שי-לי עושה קסמים – קציצות עדשים ירוקות, זוקיני וקוסקוס

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות