קציצות עדשים וסלק טבעוניות של שי-לי ליפא

שי-לי ליפא מכינה קציצות עדשים וסלק מטוגנות שמתאימות לטבעונים ויכולות לשמש כלביבות מלוחות פשוטות וזריזות להכנה באירוח בחנוכה
שי-לי ליפא מכינה קציצות עדשים וסלק מטוגנות שמתאימות לטבעונים ויכולות לשמש כלביבות מלוחות פשוטות וזריזות להכנה באירוח בחנוכה
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    72
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 72.1 קק״ל 1297.0 קק״ל
    פחמימות 5.7 גרם 102.4 גרם
    שומן 4.0 גרם 71.7 גרם
    נתרן 217.1 מ״ג 3908.5 מ״ג
    חלבון 2.4 גרם 44.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 35.9 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 10.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 14.2 מ״ג 255.1 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 18.8 מ״ג
    אשלגן 51.4 מ״ג 925.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 3.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    72
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 72.1 קק״ל 1297.0 קק״ל
    פחמימות 5.7 גרם 102.4 גרם
    שומן 4.0 גרם 71.7 גרם
    נתרן 217.1 מ״ג 3908.5 מ״ג
    חלבון 2.4 גרם 44.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 35.9 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 10.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 14.2 מ״ג 255.1 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 18.8 מ״ג
    אשלגן 51.4 מ״ג 925.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 3.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

טיגון

הגשה


אופן הכנה

  1. משרים את העדשים 12 שעות בקערה עם הרבה מים ומסננים. חותכים את הסלק והבצל לקוביות. קוצצים גס את השום והכוסברה. חותכים את הלימון לרבעים.
  2. מעבירים את העדשים למעבד מזון. מוסיפים את שאר רכיבי הקציצות ומרסקים היטב, עד לקבלת תערובת רכה ואחידה (אם התערובת מתפוררת סימן שלא טחנתם מספיק).
  3. יוצקים למחבת את השמן בגובה 1/2 ס”מ ומחממים על אש בינונית.
  4. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 4 ס”מ.
  5. מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  6. מגישים חם עם טחינה ורבעי לימון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות עדשים וסלק טבעוניות של שי-לי ליפא

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    רונן גולן

    היי, זה יצא טוב עם עדשים שחורות במקום הכתומות??

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר, אך יש לקחת בחשבון שהצבע השחור של העדשים ישתלט על כל הקציצה.

    Avatar
    Shira

    שאלה: אפשר להשתמש בעדשים כתומות רגילות שקונים בסופר או שצריך עדשים שלמות? תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      עדשים כתומות יבשות (אפשר להשיג בתפזורת ואפשר באריזות אטומות) ברשתות השיווק. בהצלחה!

      Avatar
      ליזה ש

      האם אפשר במקום טיגון לעשות את הקציצות בתנור?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, אפש גם לאפות אותן בתנור אך הן עלולות לצאת מעט יבשות. יותר טעים בטיגון ((: בהצלחה!

    Avatar
    Dana Eli

    ברשימת המצרכים לא מצויין לימון. באופן ההכנה רשום לחתוך לימון ל4. האם זו טעות?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי דנה, ברשימת המצרכים אכן מצוין לימון במצרכים להגשה. תודה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות