קציצות עדשים וסלק טבעוניות של שי-לי ליפא

שי-לי ליפא מכינה קציצות עדשים וסלק מטוגנות שמתאימות לטבעונים ויכולות לשמש כלביבות מלוחות פשוטות וזריזות להכנה באירוח בחנוכה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

קציצות

טיגון

הגשה

אופן הכנה

  1. משרים את העדשים 12 שעות בקערה עם הרבה מים ומסננים. חותכים את הסלק והבצל לקוביות. קוצצים גס את השום והכוסברה. חותכים את הלימון לרבעים.
  2. מעבירים את העדשים למעבד מזון. מוסיפים את שאר רכיבי הקציצות ומרסקים היטב, עד לקבלת תערובת רכה ואחידה (אם התערובת מתפוררת סימן שלא טחנתם מספיק).
  3. יוצקים למחבת את השמן בגובה 1/2 ס”מ ומחממים על אש בינונית.
  4. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 4 ס”מ.
  5. מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  6. מגישים חם עם טחינה ורבעי לימון.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 18 מנות
קלוריות 111.0 קק״ל 1997.3 קק״ל
פחמימות 12.2 גרם 220.0 גרם
שומן 4.7 גרם 84.9 גרם
נתרן 183.6 מ״ג 3305.0 מ״ג
חלבון 4.8 גרם 86.3 גרם
סיבים תזונתיים 5.1 גרם 92.1 גרם
שומן רווי 0.7 גרם 11.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 17.8 מ״ג 320.1 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 27.5 מ״ג
אשלגן 52.2 מ״ג 940.3 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 3.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    Dana Eli

    ברשימת המצרכים לא מצויין לימון. באופן ההכנה רשום לחתוך לימון ל4. האם זו טעות?

      Avatar
      Foody Foody

      היי דנה, ברשימת המצרכים אכן מצוין לימון במצרכים להגשה. תודה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody