
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כוללשעה ו-35 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
מצרכים
-
500 גרם עוף טחון
-
1 בצל בינוני
-
2 שיני שום
-
1/2 צרור כוסברה
-
1 קישוא בינוני
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית פפריקה מתוקה
אופן הכנה
- במעבד מזון שמים את הבצל, השום, עשבי התיבול, הקישוא (אפשר לחתוך לפרוסות עבות) ופירורי הלחם. מעבדים לתערובת חלקה ואחידה.
- מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים את העוף הטחון ואת התבלינים. לשים היטב בידיים לפיזור אחיד של המרכיבים.
- מעבירים את התערובת למקרר לפחות לשעה להתייצבות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בעזרת ידיים רטובות, צרים קציצות עגולות ושטוחות ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה שמשמנים מעט בעזרת תרסיס שמן.
- מכניסים לתנור החם ואופים כ-25 דקות. במחצית זמן האפייה הופכים את הקציצות כדי שיזהיבו משני הצדדים.
צילום: שני הלוי
המתכון בשיתוף ברימאג
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
12
מנות
קלוריות
82.3
קק״ל
988.0
קק״ל
פחמימות
4.6
גרם
55.0
גרם
שומן
3.5
גרם
41.9
גרם
נתרן
232.0
מ״ג
2783.9
מ״ג
חלבון
8.1
גרם
96.7
גרם
סיבים תזונתיים
0.5
גרם
6.3
גרם
שומן רווי
1.0
גרם
11.8
גרם
כולסטרול
35.8
מ״ג
430.0
מ״ג
סידן
9.8
מ״ג
118.0
מ״ג
ברזל
0.5
מ״ג
6.0
מ״ג
אשלגן
285.2
מ״ג
3422.1
מ״ג
אבץ
0.7
מ״ג
8.6
מ״ג
תגובות (8)
יש אפשרות בלי פירורי לחם או קמח?