רקע סימנס

קציצות עוף ברוטב עשיר של כרובית וחומוס

מתחשק לכם סיר קציצות אליפות? נסו את המתכון הזה של קציצות עוף ברוטב לימוני עשיר עם חומוס, כרובית והמון ירוקים מרעננים. בתיאבון!
מתחשק לכם סיר קציצות אליפות? נסו את המתכון הזה של קציצות עוף ברוטב לימוני עשיר עם חומוס, כרובית והמון ירוקים מרעננים. בתיאבון!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    31
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    872
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 871.5 קק״ל 3485.8 קק״ל
    פחמימות 53.7 גרם 214.7 גרם
    שומן 59.8 גרם 239.0 גרם
    נתרן 590.1 מ״ג 2360.4 מ״ג
    חלבון 18.0 גרם 72.2 גרם
    סיבים תזונתיים 15.1 גרם 60.6 גרם
    שומן רווי 8.8 גרם 35.1 גרם
    כולסטרול 126.6 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 150.7 מ״ג 602.6 מ״ג
    ברזל 7.0 מ״ג 27.8 מ״ג
    אשלגן 973.3 מ״ג 3893.4 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    31
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    872
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 871.5 קק״ל 3485.8 קק״ל
    פחמימות 53.7 גרם 214.7 גרם
    שומן 59.8 גרם 239.0 גרם
    נתרן 590.1 מ״ג 2360.4 מ״ג
    חלבון 18.0 גרם 72.2 גרם
    סיבים תזונתיים 15.1 גרם 60.6 גרם
    שומן רווי 8.8 גרם 35.1 גרם
    כולסטרול 126.6 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 150.7 מ״ג 602.6 מ״ג
    ברזל 7.0 מ״ג 27.8 מ״ג
    אשלגן 973.3 מ״ג 3893.4 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

טיגון

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את תערובת הקציצות: במעבד מזון קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע והבצל.
  2. מערבבים בקערה גדולה את הירוקים הקצוצים יחד עם שאר חומרי הקציצות.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. אפשר גם להכין לילה קודם.
  4. מטגנים את הבצל בסיר גדול ושטוח עם שמן זית על הכיריים עד שהוא מזהיב, מוסיפים את הכרובית ואת הסלרי ומזהיבים אותם.
    בצל מטוגן בסיר רחב
    מטגנים את הבצל
    חתיכות כרובית נכנסות לסיר
    מוסיפים את הכרובית

    סלרי נוסף לסיר
    מוסיפים את שורש הסלרי

  5. מוסיפים את הראס אל חנות ואת הכורכום ופותחים אותם בטיגון.

    התבלינים נוספים לסיר
    מוסיפים את התבלינים

  6. מוסיפים את החומוס ואת היין יחד עם מיץ הלימון ועוד כוס מים ומביאים לרתיחה.

    יין נמזג לתוך הסיר
    מוסיפים את תערובת היין

  7. מכינים בינתיים את קציצות העוף ומטגנים אותן במחבת ומניחים על נייר סופג. חשוב לא לטגן מדי כי הקציצות עוד יכנסו לבישול.

    קציצות מטוגנות במחבת
    מטגנים את הקציצות מעט

  8. מסדרים את הקציצות בסיר עם הרוטב הרותח, מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש קטנה במשך 25 דקות.
    קציצות נכנסות לסיר ירקות
    מסדרים את הקציצות בסיר

    פטרוזיליה וכוסברה נוספות לסיר
    מקשטים בירוקים

  9. מגישים עם אורז לבן.

    קציצות עוף ברוטב לימון בצלחת
    בתיאבון!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות עוף ברוטב עשיר של כרובית וחומוס

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (20)

Avatar

    Avatar
    עופר

    האם ניתן להחליף בשר עוף בבשר הודו?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, אפשר.

    Avatar
    מירב כהן

    הכנתי לארוחת הערב… כבר אכלו רבע מהסיר

    Avatar
    ליאור קלרנפלד

    אפשר בלי לטגן את הקציצות?

      Avatar
      נורית שהרבני

      אפשר לאפות אותם בתנור ולאחר מכן להוסיף לתבשיל

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות