איזה כייף שסופ”ש! קציצות פראסה בשריות וחגיגיות גם לפסח

אם אתם מהסוג שמעדיף את הפראסה שלכם עם בשר ולא רק עם הכרשה, הכנו לכם מתכון קליל וטעים לקציצות שיככבו אצלכם בכל ארוחה בכלל ובארוחת חג בפרט
אם אתם מהסוג שמעדיף את הפראסה שלכם עם בשר ולא רק עם הכרשה, הכנו לכם מתכון קליל וטעים לקציצות שיככבו אצלכם בכל ארוחה בכלל ובארוחת חג בפרט
  • יעל טל
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    1597
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1596.8 קק״ל 1596.8 קק״ל
    פחמימות 73.5 גרם 73.5 גרם
    שומן 101.2 גרם 101.2 גרם
    נתרן 3651.2 מ״ג 3651.2 מ״ג
    חלבון 88.8 גרם 88.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 21.2 גרם 21.2 גרם
    כולסטרול 818.3 מ״ג 818.3 מ״ג
    סידן 115.0 מ״ג 115.0 מ״ג
    ברזל 8.6 מ״ג 8.6 מ״ג
    אשלגן 891.4 מ״ג 891.4 מ״ג
    אבץ 17.5 מ״ג 17.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    1597
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1596.8 קק״ל 1596.8 קק״ל
    פחמימות 73.5 גרם 73.5 גרם
    שומן 101.2 גרם 101.2 גרם
    נתרן 3651.2 מ״ג 3651.2 מ״ג
    חלבון 88.8 גרם 88.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 21.2 גרם 21.2 גרם
    כולסטרול 818.3 מ״ג 818.3 מ״ג
    סידן 115.0 מ״ג 115.0 מ״ג
    ברזל 8.6 מ״ג 8.6 מ״ג
    אשלגן 891.4 מ״ג 891.4 מ״ג
    אבץ 17.5 מ״ג 17.5 מ״ג
    סגור

חובבי קציצות הפראסה נחלקים לשניים: אלו שאוהבים את הפראסה שלהם “נטורל” כלומר כרשה, תבלינים והופ למחבת ואלו שאוהבים את הקציצות שלהם מעורבבות עם בשר כדי שכל ביס יהיה ביס!

אז אם אתם מהסוג השני (הקרנבורי) הנה מתכון מנצח, חד משמעית, לקציצות פראסה חגיגיות וטעימות שקל להכין והכי כיף לאכול (כן, עם בשר).

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

טיגון


אופן הכנה

  1. מסירים את החלק הירוק של הכרשות ושוטפים היטב (את החלק הלבן בלבד) משאריות חול. פורסים לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הכרשות עד שקיפות (היזהרו שלא יזהיבו).
  3. מוסיפים מים למחבת עד לגובה שמכסה את הכרשות, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך הכרשות.
  4. מסננים את הכרשות היטב מהמים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים למעבד המזון גם את תפוחי האדמה וטוחנים יחד. מעבירים את העיסה למסננת וסוחטים (בעזרת כף או בעזרת הידיים) עד שכמה שניתן.
  5. מעבירים את הכרשות ותפו”א הטחונים לקערה, מוסיפים את הבשר, הביצים, קמח המצה, המלח, הפלפל והכמון ומערבבים היטב.
  6. מחממים שמן לטיגון במחבת. יוצרים קציצות בגודל הרצוי מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
  7. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן ומגישים עם נתח של לימון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איזה כייף שסופ”ש! קציצות פראסה בשריות וחגיגיות גם לפסח

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    עדי

    מה עושים עם כל הירוק של הפראסה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, אפשר להשתמש בכ2/3 מהכרישה (רק בחלק העליון הירוק ממש לא משתמשים, היכן שהעלים מתחילים “להפתח”).

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות