קציצות של יום שישי מטופו וירקות כתומים וירוקים

טופו ומוצרי סויה מומלצים כחלק מתפריט מאוזן ובריא, הילה סער במתכון מושלם לקציצות טופו – אפויות, טבעוניות, ללא גלוטן, מלאות ירקות, קלות להכנה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

אני מאוד אוהבת טופו. הוא מקור מעולה לחלבון מלא, ואפשר להכין איתו כמעט כל דבר. רק צריך לדעת לעבוד איתו, כדי למקסם את היתרונות שלו.

בפעם הראשונה שהכנתי טופו, התגובה של הילדים הייתה: “איכס, יש לזה טעם של מחק”. הם די צדקו. המרקם שלו מזכיר מחק, ובגדול הוא חסר טעם. מאז הרבה טופו זרם בים, זאת אומרת אצלי במטבח. ולמדתי איך להשתמש בו נכון, ולשדך לו טעמים נכונים.

היום גם הילדים אוהבים טופו, והוא כבר מזמן לא במשבצת “התחליף הצמחוני”, אלא משהו שכולם אוהבים ואוכלים.

השתכנעתם? יופי!

אז בואו נכין קציצות טופו - אפויות, טבעוניות, ללא גלוטן, מלאות ירקות, קלות להכנה.

אפשר להכין כמות כפולה ולהקפיא, ולהוציא בכל פעם כמה שצריך.

טיפ בריא:

בניגוד למה שחשבו בעבר, טופו ומוצרי סויה איכותיים מומלצים כחלק מתפריט מאוזן ובריא. אין שום בעיה עם אכילה של טופו גם לילדים ולגברים. רק תקפידו לקנות טופו שמופק בתהליך התססה מסורתי, ומפולי סויה שאינם מהונדסים גנטית. זה מופיע על האריזה, והיום ניתן להשיג בקלות בכל רשתות המזון.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. טוחנים במעבד מזון את הטופו, קמח החומוס, גרידת הלימון וחצי מכמות עלי הקייל או התרד. טוחנים עד למרקם פירורי ואחיד. מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה, וטוחנים בפולסים עד לקיצוץ גס שלהם.

    טוחנים עד למרקם פירורי ואחיד. צילום: הילה סער
    טוחנים עד למרקם פירורי ואחיד. צילום: הילה סער

  3. מחליפים את סכין החיתוך בדסקית הגרור הדקה של מעבד המזון, ומגררים את הגזר והבטטה. מוציאים את המסה לקערה גדולה.
  4. קוצצים גס ידנית את יתר עלי הקייל, ומוסיפים לקערה. מתבלים ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים עוד מלח אם צריך.
    קוצצים גס ידנית את יתר עלי הקייל, ומוסיפים לקערה. צילום: הילה סער
    קוצצים גס ידנית את יתר עלי הקייל, ומוסיפים לקערה. צילום: הילה סער

    מוסיפים למסה את הגזר והבטטה הקצוצים. צילום: הילה סער
    מוסיפים למסה את הגזר והבטטה הקצוצים. צילום: הילה סער

  5. בידיים מעט רטובות יוצרים קציצות קטנות ועגולות, פוחסים אותן קלות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים בעזרת מברשת שמן זית על כל קציצה, ואופים בתנור במשך 20 דקות עד להזהבה של הקציצות.

    יוצרים קציצות קטנות ועגולות, פוחסים אותן קלות. צילום: הילה סער
    יוצרים קציצות קטנות ועגולות, פוחסים אותן קלות. צילום: הילה סער

  6. מניחים לקציצות להצטנן ולהתייצב מעט לפני שמנתקים מהתבנית.

    קציצות טופו, כתומים וירוקים. צילום: הילה סער
    קציצות טופו, כתומים וירוקים. צילום: הילה סער

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 11.8 קק״ל 141.3 קק״ל
פחמימות 2.2 גרם 26.3 גרם
שומן 0.0 גרם 0.5 גרם
נתרן 151.3 מ״ג 1816.1 מ״ג
חלבון 0.4 גרם 4.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 8.0 גרם
שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 12.7 מ״ג 152.9 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 4.5 מ״ג
אשלגן 79.8 מ״ג 957.1 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    בצל

    שכחתם לכתוב באיזה שלב להוסיף הבצל….

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף בתרד או בכל ירוקים אחרים שאוהבים.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody