קרוקנט אגוזים

קרוקנט אגוזים זה אגוזים מסוכרים קצוצים, שדומים לברס, שמכינים לבד בבית בקלי קלות במקום לרכוש בחנויות מתמחות. אפשר להשתמש באגוזים שונים
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    2

אגוזים מסוכרים קצוצים נקראים בשפת הקונדיטורים “קרוקנט” או “ברס”.

“קרוקנט” - תערובת שמכינים לבד: ממיסים סוכר לקרמל, מערבבים עם אגוזים קלויים, מניחים לצינון ושוברים לפירורים גסים. מתכון מפורט ראו בהמשך.

“ברס” - תערובת תעשייתית של שברי אגוזים ושקדים מסוכרים, במרקם גרגירי ואחיד יחסית, וטעם פחות דומיננטי (אבל גם טעים). להשיג בחנויות המתמחות.

מצרכים

אופן הכנה

  1. טוחנים גס אגוזים.
  2. במחבת ממיסים סוכר לקרמל זהוב.
  3. מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שהם מצופים בקרמל והתערובת הופכת סמיכה וקשה לערבוב. מסירים מהאש ויוצקים מיד על נייר אפייה. מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לשכבה דקה ככל האפשר.
  4. מניחים בצד עד שהתערובת מתקררת ומתקשה (אפשר לזרז את הצינון על ידי הקפאה קצרה).
  5. שוברים בידיים לפיסות, מניחים בתוך מגבת מטבח נקייה והולמים במערוך עד לקבלת פירורים גסים (אפשר גם לרסק במעבד מזון עד שמתקבלים שברים קטנים, רק בזהירות - לא לטחון לאבקה).

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 387.5 קק״ל 775.1 קק״ל
פחמימות 90.4 גרם 180.7 גרם
שומן 4.1 גרם 8.2 גרם
נתרן 1.0 מ״ג 2.1 מ״ג
חלבון 1.0 גרם 1.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 0.8 גרם
שומן רווי 0.4 גרם 0.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 7.1 מ״ג 14.1 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 0.5 מ״ג
אשלגן 29.5 מ״ג 59.0 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 0.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody