קרין גורן אופה ריבועי עוגת גבינה ושוקולד בשחור-לבן
מתכון מושלם וקל להכנה של ריבועי עוגת גבינה ושוקולד עם תחתית ביסקוויטים, בעיטור משגע של משבצות שחור-לבן שיוצרים בכמה דקות עבודה
מתכון מושלם וקל להכנה של ריבועי עוגת גבינה ושוקולד עם תחתית ביסקוויטים, בעיטור משגע של משבצות שחור-לבן שיוצרים בכמה דקות עבודה
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8773.8 קק״ל 8773.8 קק״לפחמימות 952.9 גרם 952.9 גרםשומן 432.7 גרם 432.7 גרםנתרן 6660.6 מ״ג 6660.6 מ״גחלבון 253.9 גרם 253.9 גרםסיבים תזונתיים 62.3 גרם 62.3 גרםשומן רווי 218.5 גרם 218.5 גרםכולסטרול 2546.2 מ״ג 2546.2 מ״גסידן 2006.7 מ״ג 2006.7 מ״גברזל 32.5 מ״ג 32.5 מ״גאשלגן 11055.9 מ״ג 11055.9 מ״גאבץ 29.3 מ״ג 29.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 35 דק׳כולל 3 שעות ו-50 דק׳
-
קלוריות8774
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8773.8 קק״ל 8773.8 קק״לפחמימות 952.9 גרם 952.9 גרםשומן 432.7 גרם 432.7 גרםנתרן 6660.6 מ״ג 6660.6 מ״גחלבון 253.9 גרם 253.9 גרםסיבים תזונתיים 62.3 גרם 62.3 גרםשומן רווי 218.5 גרם 218.5 גרםכולסטרול 2546.2 מ״ג 2546.2 מ״גסידן 2006.7 מ״ג 2006.7 מ״גברזל 32.5 מ״ג 32.5 מ״גאשלגן 11055.9 מ״ג 11055.9 מ״גאבץ 29.3 מ״ג 29.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-50 דק׳ | קלוריות 8774 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית ביסקוויטים
-
1 1/2חבילות או 350 גרם פתי בר שוקולד
-
100 גרם חמאהמומסת
-
1/2כוס או 120 מ"ל חלב 3%
עוגת גבינה
-
1 ק"ג גבינה לבנה 5%
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
6 ביצים L
תערובת שוקולד
-
150 גרם שוקולד מריר
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מכינים את תחתית הביסקוויטים: במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לפירורים.
- מוסיפים את החמאה המומסת והחלב ומעבדים לתערובת פירורית לחה (במרקם של “חול רטוב”).
- מהדקים את התערובת לתחתית ולדפנות תבנית המרופדת בנייר אפייה. מקפיאים את התחתית עד שהיא מתקשה.
- מכינים את בלילת עוגת הגבינה: בקערה גדולה מערבבים את הגבינה, הסוכר, השמנת החמוצה והשמנת המתוקה. מניחים בצד לכמה דקות להמסת הסוכר. מוסיפים פנימה ביצים וטורפים לבלילה אחידה.
- מכינים את תערובת השוקולד: במיקרוגל מחממים יחד שוקולד מריר ושמנת מתוקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס (התערובת צריכה להיות חמימה אבל לא רותחת).
- שמים 1/3 מבלילת עוגת הגבינה בקערה נפרדת ומערבבים לתוכה את תערובת השוקולד. מעבירים לבקבוק לחיץ גדול.
- מרכיבים את העוגה: מוציאים את תחתית הביסקוויטים מהמקפיא. מוזגים לתוכה את הבלילה הלבנה של עוגת הגבינה ומשטחים.
- בעזרת הבקבוק הלחיץ, מזלפים פסים מתערובת השוקולד הכהה, במרווחים של 3 ס”מ לאורך ולרוחב התבנית, לקבלת דוגמת משבצות.
- באמצעות שיפוד או קיסם או סכין מותחים קווים אלכסונים בין המשבצות ליצירת דוגמת לבבות.
- מחממים תנור לחום של 140 מעלות, מכניסים את התבנית בעדינות לתנור (בזהירות כדי לא להרוס את הדוגמא שעל העוגה) ואופים במשך כשעה עד שעה ורבע. מצננים ומכניסים למקרר.
- כשהעוגה קרה לגמרי, פורסים אותה לריבועים עם סכין חדה ורחבה ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את תחתית הביסקוויטים: במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לפירורים.
- מוסיפים את החמאה המומסת והחלב ומעבדים לתערובת פירורית לחה (במרקם של “חול רטוב”).
- מהדקים את התערובת לתחתית ולדפנות תבנית המרופדת בנייר אפייה. מקפיאים את התחתית עד שהיא מתקשה.
- מכינים את בלילת עוגת הגבינה: בקערה גדולה מערבבים את הגבינה, הסוכר, השמנת החמוצה והשמנת המתוקה. מניחים בצד לכמה דקות להמסת הסוכר. מוסיפים פנימה ביצים וטורפים לבלילה אחידה.
- מכינים את תערובת השוקולד: במיקרוגל מחממים יחד שוקולד מריר ושמנת מתוקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס (התערובת צריכה להיות חמימה אבל לא רותחת).
- שמים 1/3 מבלילת עוגת הגבינה בקערה נפרדת ומערבבים לתוכה את תערובת השוקולד. מעבירים לבקבוק לחיץ גדול.
- מרכיבים את העוגה: מוציאים את תחתית הביסקוויטים מהמקפיא. מוזגים לתוכה את הבלילה הלבנה של עוגת הגבינה ומשטחים.
- בעזרת הבקבוק הלחיץ, מזלפים פסים מתערובת השוקולד הכהה, במרווחים של 3 ס”מ לאורך ולרוחב התבנית, לקבלת דוגמת משבצות.
- באמצעות שיפוד או קיסם או סכין מותחים קווים אלכסונים בין המשבצות ליצירת דוגמת לבבות.
- מחממים תנור לחום של 140 מעלות, מכניסים את התבנית בעדינות לתנור (בזהירות כדי לא להרוס את הדוגמא שעל העוגה) ואופים במשך כשעה עד שעה ורבע. מצננים ומכניסים למקרר.
- כשהעוגה קרה לגמרי, פורסים אותה לריבועים עם סכין חדה ורחבה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן