קריספיות ומעולות: לביבות בטטה עם קמח עדשים של אסי רוז

איך מכינים את הלביבות הכי קריספיות, הכי טעימות והכי טבעוניות? מכינים לביבות בטטה עם קמח עדשים כתומות כמו שרק אסי רוז יודעת להכין
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

קריספי, קריספי, קריספי זה כל מה שאתם ומי שיאכל את הלביבות שלכם הולכים לשמוע בזמן אכילת הלביבות הללו.

הן הלביבות הכי קריספיות שתפגשו וזה הודות לקמח העדשים המופלא שבתוכן.

תמיד יש את האחד שעומד לטגן לביבות בזמן הדלקת נרות בחנוכה, אין מה לעשות זה הקסם של לביבה כולם רוצים לאכול אותה חמה מהשמן, קריספית ונימוחה.

בלביבות האלה כל החוויה נשמרת בלי עננת הטיגון בזמן הדלקת הנרות, אפשר לטגן את הלביבות קצת לפני שכולם מגיעים ולהנות מלביבות קריספיות ומשגעות שנשארות קריספיות גם הרבה זמן אחרי הטיגון.

ויש להן עוד מלא יתרונות: לא צריך לסחוט כלום! הפעולה המעייפת ביקום של לסחוט נוזל מהירקות לא קיימת במתכון הזה.

הן טבעוניות וללא גלוטן כך שהן מתאימות לכולם, גם למי שאין לו אף מגבלה תזונתית.

הן עשירות בחלבון, בסיבים ובערכים תזונתיים ואולי הכי חשוב מהכל: ילדים מתים עליהן.

לצד הלביבות הכנתי גם מטבל גבינת טופו מטריף שאפשר לתבל איך שתרצו והוא משלים את כל חווית האכילה (או מטבל גבינת שמנת למי שמעדיף).

כל שנותר הוא לקבוע יום להדלקת הנרות, להתנדב להכין לביבות משגעות ולהנות מכל המחמאות.

ימי חנוכה מאושרים!

מצרכים

לביבות

מטבל גבינת טופו

מטבל גבינת שמנת

אופן הכנה

  1. מכינים את הלביבות: גוררים את הבטטה בפומפייה.
  2. מחממים את השמן במחבת בינונית (שמן בגובה של אצבע).
  3. מערבבים בקערה את החלב הצמחי, קמח העדשים התבלינים והמלח, מוסיפים את הבטטה ומערבבים היטב עד שכל הבטטה מצופה בתערובת הקמח שלנו.
  4. מטגנים תלוליות קטנות מהבלילה על אש בינונית, ממליצה ליצור תלוליות שטוחות ולא עבות. ברגע שהלביבה מתחילה להתייבש בצדדיה ולהשחים בתחתית הופכים אותה לטיגון מצידה השני.
  5. כשהלביבה שחומה ורכה משני צדדיה מוציאים ומניחים על גבי צלחת מרופדת בנייר סופג (לספיגת שאריות השמן). מצננים מעט.
  6. למטבל גבינת הטופו: טוחנים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מרקם חלק וסמיך.
  7. למטבל גבינת השמנת: מערבבים בקערה את גבינת השמנת. מוסיפים את העירית הקצוצה והתבלינים ומערבבים היטב.

הערות

  •  איך טוחנים קמח עדשים כתומות בבית? מכניסים לבלנדר או למעבד מזון כוס עדשים כתומות יבשות וטוחנים אותן, במידה והטחינה לא הופכת את העדשים לקמח דק דללו את כמות העדשים בבלנדר והפעילו את הבלנדר בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי (זהה לקמח רגיל). אני טוחנת מראש קילו עדשים כתומות ומאחסנת את הקמח בכלי אטום בארון או במקרר לשימוש לעת הצורך.  ניתן לשמור בקופסא אטומה במקרר למשך 4 ימים
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 460.7 קק״ל 460.7 קק״ל
פחמימות 17.9 גרם 17.9 גרם
שומן 43.9 גרם 43.9 גרם
נתרן 4681.0 מ״ג 4681.0 מ״ג
חלבון 6.1 גרם 6.1 גרם
סיבים תזונתיים 6.9 גרם 6.9 גרם
שומן רווי 38.5 גרם 38.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 66.7 מ״ג 66.7 מ״ג
ברזל 3.8 מ״ג 3.8 מ״ג
אשלגן 650.1 מ״ג 650.1 מ״ג
אבץ 1.5 מ״ג 1.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט. אפשר להבריש בשמן זית טרם הכנסת התבנית לתנור

    Avatar
    רותי רם און

    היי, במקום קמח עדשים אפשר קמח אורז, טפיוקה, ?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, כן, אפשרי להחליף את קמח העדשים בקמח טפיוקה או בקמח אורז. בהצלחה!

    Avatar
    שני

    האם יכול לעבוד גם עם תפוחי אדמה? לא אוהבים אצלנו בטטות

      Avatar
      Foody Foody

      שני יקרה, אפשר גם עם תפוחי אדמה. שיהיה חג שמח וטעים טעים!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody