קריספי טופו, ו… נראה אתכם עומדים בפיתוי!

אסי רוז מכינה נשנוש פריך וחם שטעים בפניי עצמו או כתוספת לכל מנה שתבחרו: קריספי טופו. קוביות טופו מטוגנות במעטה פריך, עשירות בחלבון ובסיבים ומלאות בכל טוב
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

טופו הוא מרכיב שאני מאוד אוהבת לפאר, הוא עשיר בחלבון וסיבים ומלא בכל טוב.

הוא מתאים לכולם וכולם נהנים ממנו.

אני אוהבת לשלב אותו בשלל רחב של מנות וארוחות, לפעמים אני אוהבת לאכול אותו כך עם ציפוי קליל של קמח עדשים והמון ערכים תזונתיים.

ההכנה שלו היא מאוד פשוטה והיא הופכת את כל מעטפת הטופו למעטפת הכי מעוררת חושים בעולם.

בעצם המרקם הבסיסי של הטופו הוא קשה וקצת קופצני. הביס מעט מתנגד לשיניים ואז נוצרת משחה חלומית בתוך הפה לאחר הלעיסה שלו. לתוך מכלול התכונות הזה החלטתי להוסיף מוטיב קריספי ומפנק שגם ירים את המרקמים והטעמים במנה וגם ירים לה מבחינת ערכים תזונתיים.

זו תוספת מקפצת אמיתית, כזו שגם ילדים נטרפים ממנה ומתמכרים אליה ברגע.

אני אוהבת לפזר את הקריספי טופו שלי על מרקים, סלטים, מוקפצים או תבשילים.

אני אוהבת להכין קערה ענקית ממנו ולנשנש ממש כמו חטיף.

אני אוהבת אותו ואת הנוכחות שלו במטבח שלי ואם עדין לא הינסתם בו, זו בהחלט מנת הטופו הכי מומלצת להתחיל איתה את רומן הטופו שלכם.

כמה דקות בודדות של עבודה ויש לכם את התוספת הכי מהנה שתפגשו.

ימי טופו מאושרים

מצרכים

אופן הכנה

  1. מייבשים היטב בעזרת נייר סופג את קוביית הטופו. מניחים אותה על קרש חיתוך וחותכים לקוביות קטנות בגודל ביס.
  2. מערבבים בקערה קמח עדשים, מלח ואבקת שום. מכניסים את קוביות הטופו לקערה ומצפים אותן בתערובת הקמח.
  3. מחממים מחבת עם שמן זית בחום גבוה ומכניסים את קוביות הטופו למחבת החמה מטגנים קלות ומערבבים בעדינות את קוביות הטופו במחבת (הטיגון אמור להיות בערך 5 דקות).
  4. ברגע שקוביות הטופו משחימות זה הזמן להוציא אותן מהמחבת לצלחת, לפזר אותן על המנה שבחרנו או פשוט לטרוף אותן כך.
טעים בפניי עצמו או כתוספת לכל מה שתבחרו
טעים בפניי עצמו או כתוספת לכל מה שתבחרו

הערות

  • איך טוחנים קמח עדשים כתומות בבית? מכניסים לבלנדר או למעבד מזון כוס עדשים כתומות יבשות וטוחנים אותן, במידה והטחינה לא הופכת את העדשים לקמח דק דללו את כמות העדשים בבלנדר והפעילו את הבלנדר בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי (זהה לקמח רגיל). אני טוחנת מראש קילו עדשים כתומות ומאחסנת את הקמח עדשים בכלי אטום בארון או במקרר לעת הצורך
  • ניתן לשמור בקופסא אטומה במקרר למשך 4 ימים, במידה ושמרתם במקרר קחו בחשבון שהטופו לא ישאר קריספי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 93.4 קק״ל 373.8 קק״ל
פחמימות 0.1 גרם 0.5 גרם
שומן 10.5 גרם 42.0 גרם
נתרן 194.0 מ״ג 776.2 מ״ג
חלבון 0.0 גרם 0.1 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 5.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 0.3 מ״ג 1.0 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג
אשלגן 2.2 מ״ג 8.7 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (11)

    Avatar
    Anat Turdjeman

    יש לכם טעות בערכים התזונתיים ( 0 גרם חלבון? )

    Avatar
    מעיין

    היי נתקלתי בבעיה – מה זה טופו משי נוקשה? יש או טופו רך, או טופו רגיל קשה.. לא הבנתי

      Avatar
      Foody Foody

      היי, הכוונה היא לטופו משי (שזה הסוג הרך) אך לא רך מדי כדי שיהיה אפשר לחתוך לקוביות.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody