קריספי קריספי! בורקס פילו במילוי פטריות וטופו חומוס
בורקס פטריות וטופו חלומי וטבעוני מבצק פילו מתפצפץ. כזה ששומעים את הביס שלכם ממרחקים! המילוי רק נימוח ומלא טעם, והחלבון? כבר בפנים! ארוחה שלמה בתוך בורקס אחד
בורקס פטריות וטופו חלומי וטבעוני מבצק פילו מתפצפץ. כזה ששומעים את הביס שלכם ממרחקים! המילוי רק נימוח ומלא טעם, והחלבון? כבר בפנים! ארוחה שלמה בתוך בורקס אחד
- בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 415.6 קק״ל 2493.8 קק״לפחמימות 24.1 גרם 144.8 גרםשומן 31.5 גרם 189.3 גרםנתרן 689.4 מ״ג 4136.6 מ״גחלבון 7.0 גרם 41.9 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 16.4 גרםשומן רווי 8.0 גרם 47.7 גרםכולסטרול 49.2 מ״ג 295.4 מ״גסידן 18.2 מ״ג 108.9 מ״גברזל 0.6 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 95.9 מ״ג 575.1 מ״גאבץ 138.6 מ״ג 831.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
קלוריות416
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 415.6 קק״ל 2493.8 קק״לפחמימות 24.1 גרם 144.8 גרםשומן 31.5 גרם 189.3 גרםנתרן 689.4 מ״ג 4136.6 מ״גחלבון 7.0 גרם 41.9 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 16.4 גרםשומן רווי 8.0 גרם 47.7 גרםכולסטרול 49.2 מ״ג 295.4 מ״גסידן 18.2 מ״ג 108.9 מ״גברזל 0.6 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 95.9 מ״ג 575.1 מ״גאבץ 138.6 מ״ג 831.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 416 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 גרם בצק פילומופשר
הברשה
-
1/4 כוס שמן זיתלהברשת עלי הפילו
ציפוי
-
1 ביצה Lטרופה, או שמן זית לטבעונים
מילוי
-
3 כפות שמן זית
-
2 סלסילות פטריות שמפיניוןקצוצות
-
2 בצלים בינונייםחתוכים לקוביות קטנות
-
300 גרם טופו חומוסמגורד גס בפומפייה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית פטרוזיליה יבשה
אופן הכנה
- מכינים את המלית: שמים במחבת שמן זית ומטגנים את הבצלים עד להזהבה.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להזהבה יפה ואידוי הנוזלים.
- מוסיפים את הטופו המגורד, מתבלים במלח, פלפל ופטרוזיליה, מצננים.
- מחממים תנור לחום של 210 מעלות.
- מכינים את הבורקס: פורשים 2 דפים של בצק פילו מניחים אותם האחד על השני בהתאמה ומברישים במעט שמן זית, חוצים את הדפים לאורכם לשני חלקים שווים, זה מה שמבטיח בורקס עם הרבה מלית ומעט בצק.
- שמים את המלית בשורה לרוחב השליש התחתון של הבצק ומגלגלים לגליל ארוך ומהודק (אם נשים הרבה מידי מלית הבצק עלול להיקרע לנו בעת יצירת השבלול).
- את הגליל שהתקבל מלפפים סביב עצמו לקבלת שבלול.
- מניחים את הבורקסים במרווחים אחד מהשני על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה טבעי סנו סושי ומברישים בביצה (או בשמן זית לטבעונים).
- אופים כ-15-20 דקות, עד להזהבה, אל תפחדו להשחים אותם כמו שצריך.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: שמים במחבת שמן זית ומטגנים את הבצלים עד להזהבה.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להזהבה יפה ואידוי הנוזלים.
- מוסיפים את הטופו המגורד, מתבלים במלח, פלפל ופטרוזיליה, מצננים.
- מחממים תנור לחום של 210 מעלות.
- מכינים את הבורקס: פורשים 2 דפים של בצק פילו מניחים אותם האחד על השני בהתאמה ומברישים במעט שמן זית, חוצים את הדפים לאורכם לשני חלקים שווים, זה מה שמבטיח בורקס עם הרבה מלית ומעט בצק.
- שמים את המלית בשורה לרוחב השליש התחתון של הבצק ומגלגלים לגליל ארוך ומהודק (אם נשים הרבה מידי מלית הבצק עלול להיקרע לנו בעת יצירת השבלול).
- את הגליל שהתקבל מלפפים סביב עצמו לקבלת שבלול.
- מניחים את הבורקסים במרווחים אחד מהשני על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה טבעי סנו סושי ומברישים בביצה (או בשמן זית לטבעונים).
- אופים כ-15-20 דקות, עד להזהבה, אל תפחדו להשחים אותם כמו שצריך.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
המתכון נראה ממש טוב!! רק יש לשים לב שהכניסו אותו לקטגורית המוצרים הכשרים לפסח ובצק פילו כלל לא כשר לפסח! שימו לב!!!!!!
כטבעונית זה נראה פצצה
הולכת להכין!
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בשרית
- ארוחה זוגית
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה מושחתת
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- ט"ו בשבט
- יום האהבה
- ל"ג בעומר
- מאפים מלוחים
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת יום הולדת
- מתכוני חגים
- מתכוני שבועות
- מתכונים לחנוכה
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים לשבת
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- סוכות
- סנו-סושי
- פיקניק