קרם לימון ומסקרפונה עם קראמבל שקדים

רוצים להפתיע את כל האורחים בחגיגת שבועות? אלון שבו מכין קינוח מרשים וטעים שאי אפשר לעמוד בפניו - קרם לימון ומסקרפונה עם קראמבל שקדים בכוסות אישיות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    16

מצרכים

קרם לימון

  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 3 ביצים M
  • 1 חלמון M
  • 210 גרם סוכר לבן
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 250 גרם חמאה
    קרה

קציפת מסקרפונה

  • 1 חבילה קרם מסקרפונה להקצפה

קראמבל שקדים

  • 100 גרם חמאה
    קרה
  • 100 גרם קמח לבן
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 50 גרם שקדים טחונים

טוויל

  • 75 גרם קמח לבן
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 50 גרם חמאה
    מומסת
  • 85
    מ"ל או 1/3 כוס חלב 3%
  • 1/2 כפית גרידת לימון

אופן הכנה

  1. מכינים קרם לימון: בסיר מחממים מיץ לימון, ביצים, סוכר וגרידת לימון עד לנקודה בה התערובת מסמיכה מעט (82-83 מעלות).
  2. מסננים את התערובת ומעבירים לקערה, מצננים את התערובת במשך כ-10 דקות (ל-50 מעלות).
  3. מוסיפים בבת אחת את החמאה וטוחנים את הקרם בעזרת בלנדר מוט ליצירת קרם אחיד.
  4. מעבירים את הקרם לקירור במקרר (כשעתיים). לפני השימוש יש לטרוף היטב את הקרם במטרה להחזיר אותו למרקם קרמי ולהעביר אותו לשקית זילוף.
  5. מכינים קציפת מסקרפונה: מעבירים את תוכן הקופסה לקערת המיקסר ומקציפים בעזרת בלון ההקצפה במהירות גבוהה עד ליצירת קציפה יציבה. מעבירים לשקית זילוף.
  6. מכינים את הקראמבל: מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  7. במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עם להב מתכת מערבלים את כל החומרים ליצירת תערובת פירורית. מפזרים את הפירורים בשכבה דקה ואחידה על תבנית התנור.
  8. אופים במשך 12-15 דקות עד להזהבה של הקראמבל. מצננים בטמפרטורת החדר.
  9. מכינים טוויל (לא חובה): מחממים תנור ל-150 מעלות בתכנית טורבו ומרפדים תבנית תנור בסילפאט.
  10. בקערה מערבבים את כל החומרים ליצירת תערובת אחידה.
  11. בעזרת פלטה מורחים על הסילפאט שכבה דקה של התערובת.
  12. אופים את התערובת במשך 10-15 דקות  ועד להזהבה. מצננים בטמפרטורת החדר. לפני השימוש שוברים את הטוויל לחתיכות.
  13. מרכיבים את המנה: בכוס מזלפים שכבה של קרם לימון.
  14. מוסיפים שכבה של קציפת מסקפרונה ומפזרים קראמבל
  15. שוברים מפלטת הטוויל האפויה חתיכה ומקשטים בעזרתה את כוס הקינוח (לא חובה).
    קרם לימון ומסקרפונה עם קראמבל שקדים

 

המתכון בשיתוף מחלבות גד
צילום: נטע ליבנה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 970.8 קק״ל 5825.0 קק״ל
פחמימות 93.9 גרם 563.3 גרם
שומן 63.2 גרם 379.0 גרם
נתרן 66.4 מ״ג 398.3 מ״ג
חלבון 11.2 גרם 66.9 גרם
סיבים תזונתיים 2.0 גרם 11.8 גרם
שומן רווי 35.9 גרם 215.6 גרם
כולסטרול 318.0 מ״ג 1907.9 מ״ג
סידן 81.5 מ״ג 488.9 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 8.4 מ״ג
אשלגן 199.5 מ״ג 1196.8 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 5.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Sarit Hirsh

    היי, יש תחליף לדף סילפאט ליצירת הטוויל??

      תמר שורצברד

      אפשר להשתמש בנייר אפייה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody