
-
זמן הכנהשעה
-
זמן כולל3 שעות
-
רמת קושיקשה
-
מרכיבים16
מצרכים
קרם לימון
קציפת מסקרפונה
-
1 חבילה קרם מסקרפונה להקצפה
קראמבל שקדים
-
100 גרם חמאהקרה
-
100 גרם קמח לבן
-
100 גרם סוכר לבן
-
50 גרם שקדים טחונים
טוויל
-
75 גרם קמח לבן
-
100 גרם סוכר לבן
-
50 גרם חמאהמומסת
-
85מ"ל או 1/3 כוס חלב 3%
-
1/2 כפית גרידת לימון
אופן הכנה
- מכינים קרם לימון: בסיר מחממים מיץ לימון, ביצים, סוכר וגרידת לימון עד לנקודה בה התערובת מסמיכה מעט (82-83 מעלות).
- מסננים את התערובת ומעבירים לקערה, מצננים את התערובת במשך כ-10 דקות (ל-50 מעלות).
- מוסיפים בבת אחת את החמאה וטוחנים את הקרם בעזרת בלנדר מוט ליצירת קרם אחיד.
- מעבירים את הקרם לקירור במקרר (כשעתיים). לפני השימוש יש לטרוף היטב את הקרם במטרה להחזיר אותו למרקם קרמי ולהעביר אותו לשקית זילוף.
- מכינים קציפת מסקרפונה: מעבירים את תוכן הקופסה לקערת המיקסר ומקציפים בעזרת בלון ההקצפה במהירות גבוהה עד ליצירת קציפה יציבה. מעבירים לשקית זילוף.
- מכינים את הקראמבל: מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עם להב מתכת מערבלים את כל החומרים ליצירת תערובת פירורית. מפזרים את הפירורים בשכבה דקה ואחידה על תבנית התנור.
- אופים במשך 12-15 דקות עד להזהבה של הקראמבל. מצננים בטמפרטורת החדר.
- מכינים טוויל (לא חובה): מחממים תנור ל-150 מעלות בתכנית טורבו ומרפדים תבנית תנור בסילפאט.
- בקערה מערבבים את כל החומרים ליצירת תערובת אחידה.
- בעזרת פלטה מורחים על הסילפאט שכבה דקה של התערובת.
- אופים את התערובת במשך 10-15 דקות ועד להזהבה. מצננים בטמפרטורת החדר. לפני השימוש שוברים את הטוויל לחתיכות.
- מרכיבים את המנה: בכוס מזלפים שכבה של קרם לימון.
- מוסיפים שכבה של קציפת מסקפרונה ומפזרים קראמבל
- שוברים מפלטת הטוויל האפויה חתיכה ומקשטים בעזרתה את כוס הקינוח (לא חובה).
המתכון בשיתוף מחלבות גד
צילום: נטע ליבנה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
6
מנות
קלוריות
973.9
קק״ל
5843.3
קק״ל
פחמימות
94.7
גרם
568.1
גרם
שומן
63.7
גרם
382.2
גרם
נתרן
114.1
מ״ג
684.6
מ״ג
חלבון
11.3
גרם
67.7
גרם
סיבים תזונתיים
2.0
גרם
11.9
גרם
שומן רווי
35.9
גרם
215.2
גרם
כולסטרול
317.6
מ״ג
1905.8
מ״ג
סידן
80.6
מ״ג
483.8
מ״ג
ברזל
1.2
מ״ג
7.0
מ״ג
אשלגן
200.9
מ״ג
1205.2
מ״ג
אבץ
1.0
מ״ג
6.1
מ״ג
תגובות (6)
האם יכולה להשתמש בקרם מסקרפונה שמוכרים היום שהוא כבר מוכן להכנה? כי לא מוצאת קרם מסקרפונה להקצפה.
בהחלט.
זה היה סופר מאתגר כי אני לא בדיוק מבלה שעות במטבח אבל אין ספק שזה היה שווה הכל! טעם מופלא. תודה על מתכון נהדר
נראה טוב ומזמין
היי, יש תחליף לדף סילפאט ליצירת הטוויל??
אפשר להשתמש בנייר אפייה