קרמבו ביתי מושלם של אלון שבו

תמיד רציתם לדעת איך מכינים קרמבו ביתי? אלון שבו חולק את המתכון שלו לקרמבו ביתי בטעמים הכי שווים שיש. לא תאמינו כמה זה קל
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    18

המעדן הלאומי שלנו טעים אפילו יותר כשמכינים אותו לבד - בצורה פשוטה שכולם יכולים להכין. במתכון תלמדו איך להכין ולשדרג את הטעם של הקרמבו בעצמכם.

מצרכים

תחתיות

מרנג בטעם קפה

מרנג בטעם לימון

ציפוי שוקולד מריר

ציפוי שוקולד לבן

אופן הכנה

  1. מכינים את התחתיות: מעבדים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה לפירורים דקים במעבד המזון או במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את החלמון ומערבבים רק עד שנוצר בצק. מניילנים את הבצק ומקררים במקרר לפחות במשך שעה.
  2. מרדדים את הבצק לעובי 3-2 מ”מ וקורצים עיגולים בקוטר 6-5 ס״מ. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים להקפאה של כ-15 דקות.
  3. מחממים את התנור ל-160 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  4. אופים את התחתיות במשך 20-10 דקות, או עד להזהבת הבצק. מצננים לגמרי.
  5. מכינים את המרנג: בקערת המיקסר מערבבים את החלבון, הסוכר והקפה. מניחים את הקערה על בן מארי ומערבבים היטב את החומרים עד לנקודה בה הסוכר נמס.
  6. מקציפים את החלבון והסוכר במיקסר עם וו בלון במהירות גבוהה כ-5 דקות, או ועד ליצירת קצף יציב מאוד. מוסיפים את הווניל ומערבבים היטב. מעבירים את הקציפה לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 15-13 מ”מ.
  7. להכנת המרנג בטעם לימון, בסעיף 5 במקום הקפה מוסיפים את גרידת הלימון.
  8. מזלפים כיפות מרנג בצורה הקלאסית של הקרמבו על תחתית הבצק האפוי. מעבירים להקפאה למשך 15 דקות.
  9. בוחרים את סוג הציפוי וממיסים בכוס מדידה רחבה (כוס שתאפשר ברוחבה לטבול את הקרמבו) את סוג השוקולד הרצוי עם השמן הצמחי.
  10. מוציאים את הקרמבו וטובלים בשוקולד. מנערים היטב כדי להסיר את שאריות השוקולד. לפני שציפוי השוקולד הספיק להתייצב, מקשטים בפולי הקקאו או בגרידת הלימון.

הערות

  • בתהליך הכנת המרנג הבדיקה אם הסוכר נמס תהיה להכניס אצבע עד לתחתית הקערה ולהרגיש האם נותרו גרגירים שלמים של סוכר

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 268.2 קק״ל 5364.9 קק״ל
פחמימות 35.2 גרם 703.8 גרם
שומן 11.8 גרם 235.9 גרם
נתרן 43.6 מ״ג 871.4 מ״ג
חלבון 3.3 גרם 65.9 גרם
סיבים תזונתיים 1.0 גרם 20.8 גרם
שומן רווי 6.4 גרם 128.5 גרם
כולסטרול 23.4 מ״ג 467.2 מ״ג
סידן 31.4 מ״ג 627.7 מ״ג
ברזל 0.9 מ״ג 17.1 מ״ג
אשלגן 118.5 מ״ג 2369.2 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 8.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    אופיר נפתלי

    היי. מאוד נהניתי לצפות בסרטון! אך מוצאת הבדלים בין הסרטון לבין המתכון הכתוב. למשל, בסרטון מוסבר לשים 150גר קמח ו50 גר אבקת סוכר. כך גם באופן הכנת המרנג.. אשמח להבהרה, תודה!

      Avatar
      מערכת Foody

      תיקנו את המתכון, תודה על ההערה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody