ראפ טורטייה מקסיקני במילוי רצועות סינטה, סלסת עגבניות וחלפיניו

בת חן דיאמנט ממש לא חושבת שצריך לעבוד קשה כדי להכין ארוחת צהריים טעימה, ומתקתקת ראפ טורטייה מקסיקני במילוי רצועות סינטה ב-10 דקות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

  • 500 גרם סינטה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 קורט מלח דק
  • 1 קורט פלפל שחור גרוס
  • 1 חבילה טורטייה גדולה
  • 1 בצל סגול בינוני
  • 2 פלפלי צ'ילי אדומים קטנים
  • 1 חופן כוסברה
  • 1 צנצנת סלסת עגבניות מקסיקנית
  • 1 צנצנת חלפיניו ירוק כבוש

אופן הכנה

  1. מוציאים את הסינטה מהמקרר כשעה וחצי לפני תחילת הצריבה.
  2. מתבלים את הסינטה משני הצדדים בשמן זית, פלפל שחור ומלח ים אטלנטי.
  3. מחממים מחבת פסים (או מנגל) וצורבים את הסינטה משני צדדיה עד לדרגת העשייה האהובה עליכם.
  4. מוצאים החוצה למגש, ממתינים מספר דקות ופורסים את הסינטה לרצועות בעובי 2 ס”מ.

    פורסים את הסינטה לפרוסות בעובי 2 ס"מ. צילום: בת חן דיאמנט
    פורסים את הסינטה לפרוסות בעובי 2 ס”מ. צילום: בת חן דיאמנט

  5. מחממים מחבת, מזלפים מעט שמן זית (כפית) ומחממים את הטורטייה עד אשר היא מתנפחת מעט, הופכים לצד שני ומחממים עוד כחצי דקה (חשוב מאוד לא לוותר על חימום הטורטיות זה נותן להן צבע יפה ורכות שלא ניתן לוותר עליה).

    אל תוותרו על חימום הטורטייה במחבת. צילום: בת חן דיאמנט
    אל תוותרו על חימום הטורטייה במחבת. צילום: בת חן דיאמנט

  6. פורסים דק את הבצל הסגול והפלפל החריף וקוצצים גס את עלי הכוסברה.
  7. מרכיבים את המנה: שמים על הטורטייה החמה כף סלסת עגבניות מקסיקנית, רצועות סינטה, בצל סגול, חלפיניו, טבעות צ’ילי ועלי כוסברה, מגלגלים וזוללים בהנאה.

 

מתכון בשיתוף חברת מזרח ומערב
מתכון וצילום: בת חן דיאמנט

הערות

  • את המוצרים המקסיקניים ניתן להשיג ברשת חנויות מזרח ומערב

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 504.6 קק״ל 3027.3 קק״ל
פחמימות 57.3 גרם 343.7 גרם
שומן 12.9 גרם 77.6 גרם
נתרן 194.3 מ״ג 1165.6 מ״ג
חלבון 34.2 גרם 205.1 גרם
סיבים תזונתיים 9.2 גרם 55.4 גרם
שומן רווי 2.2 גרם 13.1 גרם
כולסטרול 6.7 מ״ג 40.0 מ״ג
סידן 132.1 מ״ג 792.4 מ״ג
ברזל 2.5 מ״ג 15.3 מ״ג
אשלגן 441.3 מ״ג 2647.8 מ״ג
אבץ 2.7 מ״ג 16.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody