רוגעלך נוטלה ג’מבו

מה הדבר היחיד שיותר טעים מרוגעלך? רוגעלך עם נוטלה! נטלי לוין מלמדת איך להכין רוגעלך ענקיים ממולאים בהמון נוטלה, שמכינים לבד בבית
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

בצק

מלית

הברשה

זיגוג

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח, שמרים, סוכר, חמאה, ביצה, חלמונים, שמנת חמוצה, חלב, וניל ומלח ומעבדים יחד במשך 10 דקות עד שנוצר בצק אחיד ויחסית דביק.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ושומרים במקרר 6-7 שעות (עדיף לילה שלם). במהלך השהות במקרר הבצק יתייצב ויתפח מעט.
  3. יוצרים את הרוגלעך: על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן די גדול בעובי חצי ס”מ.
  4. מורחים שכבה אחידה ולא עבה מדי של ממרח השוקולד.
  5. מקפלים את הבצק המרוח בשוקולד במרכז ליצירת מלבן מסובבים את המלבן כך שהצלע הארוכה שלו תהיה מולכם (לרוחב).
  6. מרדדים את המלבן שנוצר (עם הממרח בפנים וזה בסדר) עד שהבצק בעובי של כ4-5 מ”מ. חשוב לשמור על צורת המלבן.
  7. חותכים את המלבן ל-15-20 משולשים שווי שוקיים בעלי צלעות ארוכות.
  8. מגלגלים כל משולש מהבסיס ועד השפיץ ליצירת רוגלעך.
  9. מניחים את הרוגלעך שנוצרו על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים.
  10. מכסים את התבנית ומניחים לרוגלעך לתפוח במקום חמים עד שהם כמעט מכפילים את נפחם.
  11. בזמן התפיחה מחממים את התנור ל-175 מעלות.
  12. בקערה קטנה טורפים ביצה ומורחים בעדינות את הרוגלעך לפני האפייה.
  13. אופים את הרוגלעך במשך 16-20 דקות או עד שהם זהובים וריחניים.
  14. מכינים זיגוג סוכר:  בסיר קטן מניחים יחד מים וסוכר ומביאים לרתיחה. מניחים לתערובת לרתוח במשך 3-4 דקות ומסירים מהאש.
  15. מזגגים את הרוגלעך המוכנים כאשר הם יוצאים מהתנור בסירופ שנוצר ומצננים בטמפרטורת החדר.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 273.6 קק״ל 5471.8 קק״ל
פחמימות 37.5 גרם 749.9 גרם
שומן 11.0 גרם 220.2 גרם
נתרן 180.3 מ״ג 3605.4 מ״ג
חלבון 5.0 גרם 99.3 גרם
סיבים תזונתיים 1.3 גרם 25.1 גרם
שומן רווי 4.9 גרם 97.5 גרם
כולסטרול 57.5 מ״ג 1150.4 מ״ג
סידן 56.5 מ״ג 1129.2 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 21.5 מ״ג
אשלגן 217.5 מ״ג 4349.6 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 12.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody